Tak celkom sme sa tu rozdebatili! Možno som sa zle vyjadril, ale mne nešlo o betu, alebo o jej preznetáciu. Ja som myslel skôr aby bola prvá prezentácia, resp. promo stavba. Keďže sa modely stavajú a neprezentujú v recenzii tak mi išlo o to aby sme z nich zopár videli predtým ako ich kúpime. Určite je to motivácia pre kupujúceho, keď vidí stavbu modelu od Tea, aliho, novaka, j.braunera...!(Aby ali nebol moc namyslený!
) Čo sa týka betastavby, súhlasím, s Radom! Nemôžeme predsa autorovi nanútiť ako má tvoriť model!?
Hoci tá kolonka tam je, nie je povinná! Autor preberá zodpovednosť za model v celom rozsahu od prvej čiarky až po tlač. Jemu to funguje tak ako to robí. Modely sú bezchybné, zlepitelné a ako jeden z mála autorov robí aj to čo v konečnom prevedení modelu nie je vidno. Čo je mne osobne sympatické. Na záver si neopustím poznámku, že niektorí autori aj napriek tomu, že betatestujú a modelár si povie svoj názor aj tak ho neberú do úvahy, ignorujú ho, poprípade sa ešte urazia, že čo si to dovolujete, kritizovať náš model! V týchto prípadoch sa treba zamyslieť nad tým, "načo tú betu robím?!"