March 761 - Neve

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Honza
Kontaktovat uživatele:

March 761 - Neve

Příspěvekod Honza » 05 září 2007 11:00

Náhled na nový model March 761.
Pilot Patrick Neve, v tomto zbarvení jezdil pro Franka Williamse.
První vůz který měl na sobě arabského sponsora, ten pak pokračoval s Williamsem další roky a získal mnoho úspěchů.

Jo model na fotce ještě není zcela hotov, chybí některé detaily, příští týden pošlu finální foto, jinak model už mám hotový, v prodeji bude na podzim.

Obrázek

Milanos

Příspěvekod Milanos » 05 září 2007 13:52

Honzo,
hezký model, hezky zbarvený a jistě ti dal hodně práce, ale pro mě je to stále jen 761. Jednu z řady 761 jsem již zakoupil a pochybuji že bych v dohledné době opět kupoval jinou. Ne snad že bych pochyboval nad kvalitou tvé práci, jen nepatřím mezi non-stop lepiče kteří udělají i několik kousků za týden a tak si rád slepím pokaždé něco jiného.
Vůz si své kupce určitě najde a spousta lidí ho stvoří do 3D podoby, navíc je dobré rozšiřovat řady modelů, jenže tímto stylem to ne všechny baví.
Tuším že na toto téma bylo napsáno hodně vět a i anketa se rozjela, ale stejně mi to nedá.

Jinak přeji hodně úspěchů. Máš super vozy.
Rozpracováno:

BRM P 201
McLaren MP 4/4
Williams FW 30
Zakspeed 841 i s motorem

Novis

Re: March 761 - Neve

Příspěvekod Novis » 05 září 2007 16:18

[quote="Honza"]Náhled na nový model March 761.
Pilot Patrick Neve, v tomto zbarvení jezdil pro Franka Williamse.
První vůz který měl na sobě arabského sponsora, ten pak pokračoval s Williamsem další roky a získal mnoho úspěchů.

Zdravim,
nějak si to nemůžu dát dohromady a tak bych se rád zeptal. Tento vůz jezdil za tým Williams v roce 1977? Nebo to byl jen soukromý podnik Franka Williamse?
Hledal jsem na všech možných stránkách, ale takové zbarvení jsem nenašel ani u Marchu ani u Williamsu. Pouze jedno info:

- 1977 Williams Grand Prix Engineering (Frank Williams Racing Cars private entrant) - Patrick Neve (March/Ford).

Vím, že to nepatří sem, ale...v roce 1976 měl Williams vůz FW05, v roce 1978 vůz FW06. Co bylo v roce 1977?

Díky za info

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 05 září 2007 18:25

Novis: On má Williams celkově bohatší historii než by se na první pohled zdálo. 1969 vstoupil do F1 a používal zákaznické vozy, později začal produkovat vlastní vozy (FW začal používat až později, ty čísla navíc zezačátku označovaly jednotlivá šasí).

V 1976 (zmíněný FW 05, i FW 04) jej koupil Wolf a Williams se s ním nepohodl.

Takže odešel a spolu s Headem začali novou éru v nové společnosti, pro 1977 nestihli postavit vlastní vůz, tak koupili March.

Pokud umíš anglicky, tak viz Wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Williams_Racing_Cars
http://en.wikipedia.org/wiki/WilliamsF1

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 05 září 2007 22:37

No já si jej mezi ostatní modely určitě pořídím. A jak to vypadá, budu je
po čase sestavovat asi pozpaměti. Ale když se tak koukám na tuto
novinku, přeci jen jsou zde taky trošinku jinačí detaily :wink: A zase jiná
kamufláž a docela atraktivní.... mě se to líbit.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Novis

Příspěvekod Novis » 06 září 2007 06:57

To kvr: Díky za info.

Na Wikipedii je to černé na bílém:

1977
Williams entered a customer March 761 for the 1977 season. Lone driver Patrick Neve appeared at 11 races that year, starting with the Spanish Grand Prix. The new team failed to score a point, achieving a best finish of 7th at the Italian Grand Prix.

Stejně jako TEO, si tento model objednám. Jde sice stále o March 761, ale tenhle jezdil pro Williams, takže změna :D

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 06 září 2007 07:02

TEO, ty být můj člověk :lol:
Tady je těch změn oproti ostatním 761 trochu víc, takže budu muset od základu přečíslovat všechny díly, protože by tu bylo moc číselných skoků jinam a už by se to nedalo postavit od 1 postupně.

Myslím že snad ani jedna 761 není úplně stejná (tvarově). A bude hůř.
Já nemám přes léto moc čas , takže ta 761 je spíš relax, vzhledem k tomu že mám podklady na víc než 20 různých barevných a tvarových variant, tak vždy když nebudu stíhat připravit nový model (jiný než 761 :lol: ), tak se prostě dá do prodeje 761. Vždycky se najde pár lidí kterým se model bude líbit a koupí si ho. Na ostatních modelech průběžně pracuju, ale jde to pomalu a 761 vyplní mezeru.

Podotýkám že to není o výdělku, ale je to srdeční záležitost, možná jen trochu potěším ty co čekají něco jiného. V Lužánkách když vše půjde podle mých představ by mělo být k prodeji:

1989 Coloni FC188B (tvarově jiné a reklamy taky jiné oproti FC188)
1978 Martini MK23

No a samozřejmě pracuju na AGS JH22

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 06 září 2007 10:29

Já tentokrát asi taky udělám vyjímku a vzhledem k tomu, že vůz jel za "mou" stáj, tak jej objednám. Akorát mi to teď udělá trošku bordel ve statistice :o)

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 07 září 2007 11:44

P.Neve jezdil přímo za soukromý tým Franka Williamse - Williams Grand Prix Engineering.

Tady jsou fotky ze závodů:
ObrázekObrázekObrázek

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 14 září 2007 06:14

Tak jsem nepatrně aktualizoval stránky, je tam ten nový march a trocha historie k němu.

www.modelyf1.ic.cz

Zpět na