Tyrrell 009

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
marec

r

Příspěvekod marec » 18 září 2008 06:07

to p.Krcmar - tu spravu som necital, to mate pravdu.
to p.Krejci - nevedel som o tom ze kopiroval modely a neviem odkial mate tu informaciu ze to chvalujem. Takze teraz mi moze byt luto Vas ze ma obvinujete z niecoho co som neurobil. Ale nemusime to brat takto vazne, som rad ze fungujete, predavate modely, Fabian sa vracia a pod.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 18 září 2008 07:58

To marec: pokud si to znovu přečtete, zjistíte, že Vás nikdo z ničeho neobviňuje!!!!!!!!!!!!!!!! Jen jsem se poptal, jestli jeho chování považujete za správné, nic víc, nic míň. Není snad potřeba si to hned vztahovat na sebe. Navíc, Vaše odpověď Zdenkovi Krčmářovi hodně vysvětluje!!
PK

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 02 prosinec 2008 11:58

Taky jsem si to tady precetl.

Ja si myslim, ze problem lezi v komunikaci. Kdys si nekdo predelava modely jen pro sebe, tak si myslym, ze je to jeho dobre pravo. Jestli hodla ten model i vydat, mel by se spojit s puvodnim autorem a zeptat se ho, jestli souhlasi. Kdys autor odmitne (cos je jeho dobre pravo), ma "predelavac" ci ostatni modelari smulu a model zustane v pouze jeho vitrine. Gerry se mel na zacatku s panem Spinlerem nejak spoit a nemel to rozjet z niceho nic. V tom pripade chapu nazor puvodnich autoru.

Ale zadny autor nemuze nikomu zakazat, ze si clovek model upravi pro sebe (jine lakovani, ruzni "extras" atd.) a da si ho do sve vitriny.

Tod muj nazor.

Jsem rad, ze stale modely vychazy, sbiram je skoro vsechny a budu dale kupovat vsechny, ktere se v PKAA objevi, byl bych velice nerad, kdyby se mnozstvi vydanych modelu melo v budoucnu kvuli politice zmensit. Ja si myslim, ze se o vsem da rozumne a klidne mluvit a ze se vzdy najde rozumne reseni. Vdyt jde o nas vsech velky konicek :wink:

(Mimochodem se bojim, aby nam nekdy do trhu nevtrhla FOM nebo jednotlyve staje F1 a modely nam vzali, nevym, jestli jsme z licenci na jisty strane)

A omluvte prosim muj pravopis :oops:

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 02 prosinec 2008 16:55

Damon: Já myslím, žes to nepochopil...
Gerry napsal, že chce vyrobit a vydat model Tyrrel 009
A na to se do něj pustili ostatní s tím, že pan Špinler zrovna tenhle model vyrábí a že jej dal do seznamu modelů, které bude jednou vydávat.

Nešlo tedy o to, že by Gerry chtěl vydat předělávku vozu, který už někdo udělal, ale že by oba nezávisle na sobě pracovali na stejném modelu...

Jediným argumentem bylo, že pan Špinler má Tyrrel 009 v excelovském seznamu vozů, na kterých pracuje..

Lidé se do Gerryho pustili s tím, že pan Špinler už léta shání materiál a že když Gerry vydá model před panem Špinlerem a třeba i se špatnými proporcemi, tak práce pana Špinlera přijde vniveč...

Jsem v tomto sporu na straně Gerryho - to, že si někdo dá na své stránky seznam vozů, které chce v průběhu let vytvořit, dle mého názoru ještě nevytváří automatické embargo na ostatní autory...
Myslím, že naopak pan Špinler je zkušený autor, jehož modely prověřilo hodně modelářů a neměl by se bát skutečnosti, že začínající autor chce vytvořit model stejného vozu, jako on... Chápal bych situaci v obráceném gardu...

A to nemluvím o tom, že já jsem sice na stránky pana Špinlera chodil dost často kochat se možnými novými kousky, ale o tomhle seznamu jsem stejně do této diskuze neměl ani tušení - stejně jako Gerry..

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 02 prosinec 2008 19:12

Ahoj Gerry
Tak jsem si pročetl celou diskuzy o Tyrrsllu009 .Některé připomínky mě pobavily jiné ne.Můj názor je ten,tvoř,tvoř a zase tvoř.Nikdo nemá na tvorbu modelů patent a čím větší konkurence tím líp.Jestli bude Tyrrell hotov a k mání tak ho beru.Tyrrell to je moje srdeční záležitost.
dali 1951

Bugatti

Hm

Příspěvekod Bugatti » 02 prosinec 2008 21:36

Už by sme sa mohli prestať hádať! Gerry je modelár. A myslím, že lepí viac ako väčšina z nás. Čo je na tom, že pripravuje model ktorý sa mu páči. Ja si velmi vážim pána Špinlera, ale si myslím, že pokial nejaký model doteraz nevydal tak nikto nemôže vyčítať Gerrymu že ho pripravuje. To je to isté ako by ste vyčítali automobilkám že vyrábajú autá, a je to zbytočné pretože prvé auto vyrobil Karl Benz a vďaka ich hajzlovstvu sa jeho automobilka musela spojit s Daimlerom, a prepustiť trh ostatným.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 02 prosinec 2008 22:03

Pánové, díky za podporu, moc si jí vážím, ale už toho nechme. Tenhle problém se tu promlel zleva zprava, stejně si každý stojí na svém. Možná to je dobře.
Raději se pojďme bavit o tom, jestli tohle auto má tuhletu vzpěru rovně nebo šikmo. Já to už neřeším, teď mne víc leží v hlavě návod na BMW. Ty moje dva prvně avizované modely jsem stejně odložil a vrhnul se na spolupráci s Pavlem, vede to spíš a rychleji k výsledkům. Jednou se k nim vrátím, třeba i v týmu, ale musím na to znovu chytit chuť.
Mějte se fajn a ať vám to staví. Howgh. ;-)

Zpět na