McLaren MP4/13

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
makr
Kontaktovat uživatele:

m

Příspěvekod makr » 30 červen 2011 19:53

Pro 11111: To nesmíš všechno brát tak vážně., co řikam...
Jasně že tam sou veselý lidi i dobrý lidi. Aj holky krásný mají. Všechno mají. My taky. Jen my si toho míň vážíme:-D, tak přece nevrč kluku šikovnej :-)

Ali

Příspěvekod Ali » 30 červen 2011 21:31

makr píše: Ať tak, či tak, včera jsem jí vyhrál na Aukru. Ale pšššt. Takže při nejbližší příležitosti pošlu aspoň náhledový foto stránek, ať je vidět, co tam vlastně je za překvápko.

Jsi si jistý, že jsi opravdu zakoupil model tohoto vydavatelství? V e-shopu vydavatelství Orel jsem tento model ještě neviděl v nabídce.
Nechci tě strašit, ale na aukru byl v poslední době sice Mc Laren 4/13 (tuším, že ho nabízel migas s cenou kolem 299kč). Ale řekl bych, že se jednalo o model, který tu nedávno představil papoušek v rámci své galerie...

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 červenec 2011 04:27

Když už jsme u Aukra, je tam MiGasem nabízeno Ferrari F310 z roku 1996. Jako vydavatel je uveden Modelis ir Erdvé, měřítko 1:16, rozsah 6 a půl strany A4 za cenu 69 Kč. Nevíte někdo, co to je?

marec

Příspěvekod marec » 01 červenec 2011 06:03

Obrázek
Mal si na mysli toto ? Vsimni si nazov modelu a fotky, "trochu" sa sekli chlapci.
M.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 červenec 2011 06:17

Ano, to je přesně ono. To, že je na obálce foto úplně jiného Ferrari by až tak moc nevadilo, ale zajímalo by mě, jak vypadá to, co je uvnitř.

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 01 červenec 2011 08:29

frydek665 píše:Ano, to je přesně ono. To, že je na obálce foto úplně jiného Ferrari by až tak moc nevadilo, ale zajímalo by mě, jak vypadá to, co je uvnitř.

Tá otázka tu už raz bola a to konkrétne tu:
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?t=1260

Celkovo sa mi ten model v kimiho podaní videl fajn, až kým neprilepil kolesá, potom to celé vizuálne nejako stratilo tú "iskru". Niečo mi tam proporčne vadí.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 červenec 2011 09:00

Aha, díky. Jak je vidět, tehdy se o tom moc nepsalo a kdo je Kimi, to netuším, ale možná někdo máte s tímto modelem zkušenosti. V podstatě nejde o nic jiného, než o nějaké doporučení. Jestli je ten model solidní a jít po něm, nebo je to paskvil.....

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 01 červenec 2011 09:34

frydek665 píše: V podstatě nejde o nic jiného, než o nějaké doporučení. Jestli je ten model solidní a jít po něm, nebo je to paskvil.....

A fotky si si pozrel?
http://www.papirove-modely.cz/galerie/i ... mage=46245

To sú jediné fotky o ktorých viem - vlastne nie, ešte som ho zazrel aj na niektorých fotkách z nejakej výstavy, ale už neviem kde.

Viac Ti bohužiaľ neviem povedať.

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 01 červenec 2011 10:52

Na těch fotkách to vypadá dost hranatě, ale myslím, že při troše úprav z toho může bejt suprovej model. Ferdů není nikdy dost,.... Tu vystřihovánku jsem viděl. Je poměrně jednoduchá a mnohem méně propracovaná, než podobné od našich autorů. A proto dává obrovské možnosti na dodělávky.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 červenec 2011 11:19

Tak jsem se díval na ty fotky a skutečně, jak píše Milan Paulus, je to trochu neotesánek, ale upravit by to třeba šlo. Upravit rozchod kol vpředu, nebo šířku předních pneumatik, Jak píše Robert, by taky neměl být velký problém.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 01 červenec 2011 13:44

Vysloveně paskvil to není, 100% kvalita taky ne. Ale myslím, že postavit z toho slušný model, alespoň odpovídající své předloze půjde....

makr
Kontaktovat uživatele:

F

Příspěvekod makr » 01 červenec 2011 18:13

Klucí, já nevim. Jak jsem psal výše, tak McL 4/13 budu mít v ruce až příští pátek.. Poté dám vědět. A jestli to bude ta "zadarmácká" nedodělanina, tak prodejce kousnu do ucha a bude úplně kap -úd :-D A když do toho "šťouram, tak to asi tak bude. Takže máte-li s MiGasem nějaké obchody, rychle je uzavřete, protože......:-) viz psáno výše...
A ta Ferrari vypadá moc dobře. Je to tištěno na tuším 6i(?) stránkách, ale docela tvrdýho papíru, skoro až kartonu a dokonce je tam i stránka s jednou stránkou modelu válečný lodě:-) Díly vypadají sice nezvykle, ale jistě to slípnout půjde. Je k tomu dokonalý kreslený návod, typický spíš pro plasťáky po jednotlivých podsestavách. Pár úprav to asi vyžadovat bude, třeba u kol, ty jsou řešeny malinko jinak, ale zdatní modeláři, kteří se u "Honzy" na forku zdržují, to zvládnou levou zadní.
A co se mi líbí nejvíc, je přebal. Je vidět, že autořï vědí, jak zaujmout. Jsou tam uvnitř i vozy, o kterých jsem neměl ani páru, včetně základních parametrů a fotky z boků a myslím i shora, pro porovnání. "Našim" modelům by podobné "obaly" taky moc slušely. Být tam třeba fotky předloh, různých detailů, aby se člověk, teda, modelář, nemusel zdržovat hledáním na fotek netu pro zlepšení vzhledu toho "svýho" díla, tak to bych ocenil a moooooc by se mi to líbilo.
Teď třeba hledam fotky disků "Radovo" Brabhama 48/3 a prostě vhodný jsou ve fuč....

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 01 červenec 2011 18:42

No ja neviem. To Ferrari je v mierke 1:16, a na tú mierku sa mi to zdá málo. Časť návodu napovie viac:

Obrázek Obrázek

milan paulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod milan paulus » 01 červenec 2011 20:08

Mám návod na plasťák od japonské Studio 27 a ten je mnohem propracovanější,ale zkušeným papírákům přece stačí i tohle. A k tomu pár fotografií z Googlu...

makr
Kontaktovat uživatele:

f

Příspěvekod makr » 02 červenec 2011 17:12

Copak japonci. Taky mam několik modelů motorek od nich a srovnávat to samozřejmě nemůžu. Jen je ten návod hezky udělanej. A kdyby to všechno na sebe sedělo jak má, tím líp.
Se šířkou běhonů si starosti nedělejte. Mají je řešený trochu jinak a ta se dá lepením, respektive vystřižením "zoubků" velice dobře upravit. Větší potíže budou s tim kartonem...
A pro Aliho. Měls pravdu kluku, neni to on. Ale už sem to zakvaknul, tak mam zadarmáckou verzi za docela ranec. No, co se dá robit, už je to tak....Holt to musim vzít sportovně, jako sběratel.-) a ne modelátor :-(

Zpět na