Novinky Modely F1 - 1/2014

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Henrich Sobotka
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky Modely F1 - 1/2014

Příspěvekod Henrich Sobotka » 25 duben 2014 07:54

Presne tak nikomu si nič neukradol hlavne, že absolútne ignoruješ ostatných autorov!!! Už som sa chcel ozvať pri Tyrrelli 010, ktorý mal GP Team skoro hotový, teraz BT49 Michalovi, ktorý tento model plánuje minimálne dva roky čo Ja viem. Vo vlákne kde sme sa bavili o rozmeroch Tvojich modelov si napísal, že pristupuješ k tvorbe modelov ako k umeleckej činnosti, na druhej strane svojich kolegov ignoruješ do maximálnej možnej miery( to je inak tiež veľké umenie)! Koho zaujíma, že Tebe konštrukčne sedí BT 49 po BT 48 keď tento model má v autorskej sekcii zadaný Michal? Asi len Teba! Už ma zaujímajú len dve veci na koho podnet vznikla autorská sekcia a za akým účelom? a druhá vec koľkým autorom ešte takto ukradneš modely?! Jednu vec absolútne nechápem, ako môžete ostatní autori sa na toto v tichosti pozerať a nevysloviť tu na to minimálne svoj názor!? Poznám minimálne jedného autora, ktorý sa obáva, že mu model bude takýmto nechutným spôsobom ukradnutý! Ak sa Vám páči v takomto prostredí pracovať nech sa páči, ale mne osobne je to maximálne proti srsti!
henkie
Fittipaldi F6A, Surtees TS14, Ensign N175, Prost AP03, Ferrari 156/85

blazotom

Příspěvekod blazotom » 25 duben 2014 09:28

Rado přece nic neukradl jen tvoří modely ty co někdo jiný a tvoří je rychleji než ostatní. Buďte rádi za každý vydaný model. Od více autorů bude třeba vypadat stejně, ale stavba a průběh lepení bude odlišný.

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 10:04

hepyno píše:
Rado Radevicz píše:Ahoj Viktore, verze 126CK z Kanady 81, jezdec Pironi s předním křídlem umístěným nad nosem je ke koupi pod kodem 0011.

Toto vydanie mi ušlo, vo svojom archíve ho nemám a nie je ani v honzovom zozname vyšlých modelov. Píšem si ho do zoznamu ďalšej objednávky.

OK, model vyšel poprvé ještě pod PKAA jako alternativa k sešitové verzi, jinak je stabilně zařazený v nabídce, moc se o něm neví.
Vydavatelství Modely F1 - - Formule 1 a sportovní vozy

hepyno

Příspěvekod hepyno » 25 duben 2014 10:21

V ponuke však nemáš uvedené že je to auto z Vc Kanady, pozeral som sa aj tam.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 11:10

Henrichu, já se Ti pokusím odpovědět na všechno, i když ani nevím proč chodíš na modelářské forum, když Tě modely vlastně nezajímají, jenom nějaké drby. A už vůbec nerozumím tomu, proč se snažíš řešit věci, o kterých vlastně nic nevíš. A hlavně za někoho jiného.

Nikoho neignoruji, nikomu nic nevyžírám, nekradu. Na mě taky nikdo nebere ohledy, ani Michal ani nikdo jiný.

Autorská sekce vznikla proto, aby se mohli autoří scházet a probírat pro ně zajímavá témata, to napadlo mě, ale nerealizoval jsem to já, zařizoval to Michal. Místo toho se to zvrhlo k vypisování seznamů, co kdo chce dělat. Je bohužel nemožné se s někým z těch lidí normálně bavit, možná by se našla vyjímka, všechny zajímá jen to jedno. Tak to pro mě ztratilo smysl a sekci nenavštěvuji.

To že mi konstrukčně sedí BT49 po BT48 zajímá hlavně mě. To platí i u Tyrrellů 009 a 010. Já bych chtěl taky pracovat na modelech, o kterých sním a které se mi líbí, ale nikoho to nezajímá.. ;) ale vím že si je stějně za pár let udělám taky, tak k vůli tomu nešílím, nepomlouvám a neútočím na druhé.
Naposledy upravil(a) Rado Radevicz dne 25 duben 2014 11:21, celkem upraveno 2 x.

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 11:11

hepyno píše:V ponuke však nemáš uvedené že je to auto z Vc Kanady, pozeral som sa aj tam.

Máš pravdu, až budu aktualizovat katalog tak to tam dopíšu, díky.

Novis

Příspěvekod Novis » 25 duben 2014 11:39

Snad to tu trochu odlehčím a možná tím ukážu jiný pohled na věc :twisted:

Jeden malíř před lety avizoval, že bude malovat Hradčany. Ve světe malířů to automaticky znamená, že všichni ostatní malíři mají smůlu a musí malovat něco jiného, třeba Dolní Lhotu nebo Vyšehrad a to i přesto, že je pro ně pohled na Hradčany inspirující a rádi by je štětcem zvěčnili.

Po pár letech se objeví nový nadějný malíř a zjistí, že vše co by chtěl malovat je už namalované popřípadě někdo před lety avizoval, že to bude malovat.
Má smolíka a aby někoho z malířů neurazil, tak se raději začne věnovat sochařině (byť mu malování jde a jistě by stvořil skvělá díla, včetně Hradčan).

A pak se objeví další mladý malíř. Je to takový vtipálek a nechce to tak lehce vzdát. Chce trochu narušit ty zaběhnuté, zkostnatělé spolky malířů, takže avizuje, že bude malovat rovnou celou Prahu. Není sice jisté, jestli se do toho někdy pustí, ale avizoval to, takže pouze on na to má nárok ;)

Já (jako zákazník) pak stojím v galerii a říkám si: „Proč jsou tu jenom jedny Hradčany?“
Nejsou sice špatné, ale je to perokresba a já bych raději olejomalbu. Jenže tu nedostanu, protože malíř, který dělá olejomalbu má smůlu a musel malovat Dolní Lhotu. Já coby zákazník mám taky smůlu a pokud chci Hradčany mít, musím koupit perokresbu……nebo si je namalovat sám :lol:

Nedalo mi to a musel jsem se do debaty zapojit. Řeči typu, že někdo něco avizoval a tudíž ostatní mají smůlu, mě vždy zvednou ze židle - časy RVHP a plánovaného hospodářství (kdy jeden dělal auta a druhý třeba pračky) jsou doufám nadobro pryč.
Chápu, že pokud někdo věnuje spoustu času tomu, aby si sehnal a připravil podklady k modelu atd., tak to asi naštve, ale ten druhý si ty podklady musel taky obstarat, jinak by model dohromady nedal.
Proto říkám, pokud spolu mají autoři nějakou domluvu, tak to nechte na nich, ať si to řeší sami mezi sebou. Je to stejné jako Samsung vs.Apple. Ať si mezi sebou řeší co chtějí, mě zajímá pouze telefon ;)

My jsme zákazníci a pro nás přeci bude vždy lepší, mít na výběr. Každý autor má jiný rukopis, takže pokud někdo nechce Rada, počká si na Michala.
Já jsem taky nekoupil B194 od GP-teamu a čekám na Michalovo dílo.
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, FW08C, MP4/4, MP4/7A, MP4/8
Lakovna:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, 312T
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 25 duben 2014 12:26

Rado Radevicz píše: Je bohužel nemožné se s někým z těch lidí normálně bavit, možná by se našla vyjímka, všechny zajímá jen to jedno.

:P Tož toto ma pobavilo ... Dik za fórek.
2008: FW30 -2009: F60, MS80 -2010: 312B, T127, RB6 -2011: 500,W02 -2012: FW18, R26 -2013: MP4/23, F2004 -2014: FW15C, MP4/19, 312-67 -2015: P57 -2017: 158, FW32, MP4/5B -2018: VJM10 -2019: FD04, RB9, FW42, 126C3 -2020: 017, W196, 701 -2021: C29, SF16-H -2022: T51, BAR6 -2023:25 T53,-2024:B197
http://www.formule1.org/forumteam/

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 25 duben 2014 13:33

Nevím, jaké na Tebe neberu ohledy.

Po Fittipaldi F7, je Brabham BT49 druhým modelem, který jsem v autorské sekci uvedl. U Fittipaldi jsem Ti řekl OK, z Wolfu fakticky vychází, tak proč ne. Ale Brabham...

Pokud vím, byl jsi to, Ty kdo uvedl sekci k životu. a já ti v tom pomohl. Mě se zamlouvalo, že si každý z autorů napíše, jaký že to má modely v plánu a bude ho poté dělat. Aby se nestalo to co z Benettonem B194.

V listopadu na pivu spolu s Honzou Braunerem, jsme otázku Brabhamu BT49 probírali. Když jsi toto téma nadnesl, tak jsme tomu nechtěli ani věřit, že mi tento model sebereš. A také jsi nakonec řekl, že model dělat nebudeš.

Fajn, udělal jsi ho, a jak jsi mi řekl po Chodově, každý si může dělat co chce. Je to opravdu jen a jen tvoje věc...

My tento model (BT49) vydáme na jaře příštího roku v Brně.

Henrich Sobotka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Henrich Sobotka » 25 duben 2014 13:52

[quote="Rado Radevicz"] Je bohužel nemožné se s někým z těch lidí normálně bavit, možná by se našla vyjímka, všechny zajímá jen to jedno. [/quote

Čo je to to jedno čo autorov zaujíma?!

Ja za nikoho veci neriešim, len sám za seba. Keď sa mi niečo nepáči tak to napíšem. Je to môj názor. Ak sa to niekomu nepáči môže na to reagovať. Vidíš nikto ma nepodporil a zdá sa, že je to všetkým jedno.

To prečo som na fóre Teba zaujímať nemusí. Ak si myslíš, že drby sú to, že Michal mal avizovanú BT49 už tri roky, že GP Team mal Tyrrell pred dokončením tak fajn, mysli si čo chceš. Ja si skôr myslím, že sú to fakty, ktoré tu ako sa zdá všetci ignorujú! Ja sa tiež nezamýšľam prečo si si vymyslel autorskú sekciu, hoci keď sa nad tým po skúsenostiach hocikto zamyslí tak mu asi zapne prečo... Zaujímalo by ma či si to oznámil ostatným autorom, že budeš autorskú sekciu ignorovať alebo je to novinka aj pre nich po tom čo si tam zadali modely, ktoré chcú robiť? ;)
henkie

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 14:21

Říkal jsem Ti, že z BT48 jde v pohodě udělat BT49 a že si ho udělám, to bylo ještě před zmiňovaným posezením s Honzou, nevím v čem je problém. Nemusím od nikoho dostávat svolení, zda si můžu udělat model, to že ho máš dva roky rozdělaný přece nic neznamená. To že jste nemohli něčemu uvěřit, to mi vyzní dost přehnané, jako by se jednalo nevím o co.

O sekci jsem Ti řekl jako o dobrém nápadu a tys to telefonicky vyřídil, já na tom nic špatného nevidím, nevím proč se na to někdo vůbec ptá.
Do sekce nechodím, protože je mrtvá.

Já rozumím tomu, že chceš model udělat taky, tak jej udělej. Nelíbí se mi tohle pomlouvání a napadání ze strany tvých kamarádů, já to nedělám a nebudu tohle nikomu tolerovat, ani Tobě.

Taky nerozumím, proč chceš dělat zrovna modely, u kterých Ti musí být jasné, že jdou odvodit z předešlého modelu. Bavily jsme se o tom, že z mých konstrukcí to v pohodě jde. Můžeš přece dělat na spoustě jiných věcí, z mé strany tyto třenice nevychází.

peyrac

Příspěvekod peyrac » 25 duben 2014 14:25

Novis vyfabuloval fiktivní příběh. Ale nebyl by to život, aby nás nepřesvědčil o tom, že takové situace nejsou výjimečné. V roce 1989 spatřily světlo světa dva filmy podle téže románové předlohy: Nebezpečné známosti s Glen Close, Michelle Pfaiffer, Umou Thurman, Johnem Malkovichem a Keanu Reevesem a později Valmont Miloše Formana s Colinem Firthem, úchvatnou kamerou Miroslava Ondříčka a s překrásnými kostýmy Theodora Pištěka. I pozdější uvedení se podepsalo na nominacích na Oskary 1:7 v neprospěch Valmonta. „Nebezpečné“ nakonec tři nominace proměnily. Jen jednou jedinkrát jsem slyšel Miloše Formana postesknout si nad pozdějším dokončením filmu. A to šlo o těžké miliony USD. Je to Velký člověk.
I v dalším s Novisem souhlasím. Vlastním Surtees TS16 Antonického i Špinlera, Ensign N176 Yanna i Špinlera, Arrows FA1 Antonického i Špinlera a Ligier JS21 Rada a volný download. A proč? Pro pestrost přístupu autorů, pro dokumentaci vývoje grafiky a tisku, vývoje komplexnosti (složitosti) modelů a ……………protože je mít MUSÍM!
Vše ostatní jsou nikam nevedoucí kecy a ztráta nadhledu.

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 14:32

Henkie, musíš číst co napíšu, už se to zase točí pořád dokola ;)

"Autorská sekce vznikla proto, aby se mohli autoří scházet a probírat pro ně zajímavá témata "

Michalovi jsem napsal:

"O sekci jsem Ti řekl jako o dobrém nápadu a tys to telefonicky vyřídil, já na tom nic špatného nevidím, nevím proč se na to někdo vůbec ptá.
Do sekce nechodím, protože je mrtvá. "

Mám na svých stránkách telefon, email, komunikátor, jezdím po akcích a nic, nikdo se na nic z autorů neptá.

Jinak nerozumím nějakým obavám, všichni ví jakému období se věnuji. To že dá někdo na klepy a pomluvy já přece nemůžu ovlivnit.

Rád bych si udělal i nějakou modernu, vadí to tady někomu??

Henrich Sobotka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Henrich Sobotka » 25 duben 2014 15:39

Michal píše, že vznikla preto aby sa neopakovala situácia z benettonom 194 nie preto aby si tam autori pokecali o projektoch ako tvrdíš Ty! Takže niekto z Vás to má špatne.

Stále si mi neodpovedal na otázku čo je to jedno čo autorov zaujíma??
henkie

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 25 duben 2014 16:18

Henkie:

Mě napadla sekce pro autory na pokec o tvorbě a o modelech, takové tipy a triky, jak na to atd.. jak jsem psal.

To proč se nápad zalíbil Michalovi Ti musí zopakovat on.

To jedno je to, že se tam jen psali projekty kdo chce na čem pracovat, to je pro mě nezajímavé.
Proč bych měl někomu ohlašovat, že někam nebudu chodit..

Tohle je papírácké forum a tak mě zajímá proč tady chodíš, když nemodelaříš, jenom se pořád ptáš na věci mimo, ve vláknu které je věnované vydání modelů, takže uplně mimo.

Jestli Tě nezajímá nic modelářsky zajímavého nebo novinky, z mé strany je to všechno.

Zpět na