Tyrrell 009

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 15 září 2008 07:48

Já tam ale nikdy nepsal, že to co tvořím (a mimochodem, tvořím to, jak jsem psal, úplně od základů), dám volně někam na web....mimochodem, Robert Blaschke taky dal svého Williamse jako free model - a to mu nikdo nevytknul, že tím sníží kupovatelnost jiných modelů...

Tam je to o uplně něčem jiném, do nových modelů se nikdo nepouští, jelikož a) týmy si hájí autorská práva b) mají pravda složitější tvary.
Poklona před panem Blashkem , udělal ho výborně, přišel s něčím novým.

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 15 září 2008 09:06

Ensign 176-autor Yanno
Ensign 176-autor Petr špinler
Ať už jde o jednoho,či druhého autora,vlastním všechny Ensigny.Kdyby Ensign,či jiné značky vozů vydalo stejný typ 5 autorů,koupím si je všechny. Všechny budou totiž originály. Já osobně si velmi cením práce všech autorů a můžu říct,že vlastním zatím vše,co kdy vyšlo a budu dál kupovat vše,co vyjde bez ohledu na to,jestli někdo udělá model free pro všechny,nebo za nějakou cenu.Já nevím-mým osobním názorem je to,že je škoda zatracovat nové autory,kteří ani vyloženě novými autory nejsou,protože zkusí nakreslit model opravdu sobě pro radost a chtějí se pochlubit,či případně nabídnout model i jiným.Já osobně si vážím obou stran.Věřím,že je s modely neskutečně práce,proto bez okolků zaplatím za každý model,který vyjde. Dle mého názoru jsou právě free modely udělány jako jednokusovka autory,kteří nepočítají,že do budoucna budou free modely vydávat dál..a když budou-ruku na srdce,přeci ne pořád zadarmo.. Všechno tohle tady je jen otázkou určité komunikace a já pevně věřím,že jeden model(Tyrrell 009),o kterém se zde mluví,nám neodradí zaběhlé autory-jak říkám,já osobně jsem pravidelným zákazníkem a chtěl bych jím být i nadále. Držel jsem pěsti Gerrymu a držím dál,jestli mi to ovšem k něčemu pomůže. V současné době nás s vydáváním drží největší měrou Petr špinler a co když skončí a uzavře knihu s vydáváním modelů? Třeba by se i P.Špinler mohl vyjádřit.... Přeji Vám hezký den a nezlobte se,že jsem otravoval takovýmto příspěvkem

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 15 září 2008 09:12

Dobrý den.Pro Gerryho,Je to zhruba 14 dní,co jsem volal p. Gabrielovichtěl jsem si objednat Škodu 130RS.Zvedla to jeho manželka a po domluvě jsem dostal vysvětlení,že se právě stěhovali a momentálně nejsou schopni se tomuto věnovat.Dohodli jsme se,že zavolám později.V sobotu dopoledne jsem to zkusil znovu a zvedla to pravděpodobně dcera a od ní jsem se dozvěděl,že je momentální situace stejná.Paní byla ještě v práci a mám to zkusit později abych dostal přesnější informace.Tak nevím,zkusím zavolat dnes odpoledne,uvidíme.
Dále mám tento dotaz.Již delší dobu nosím v hlavě plán pustit se do výroby modelu FERRARI 126C4.Zatím jsem ve fázi shánění podkladů,ale hlavní dotaz,nedělá již někdo tento model?Pokud opravdu ne!je nekdo kdo má nějaké podrobnější fota tohoto vozu?a byl by ochoten je zapůjčit?Detaily náprav,motoru apod.?Předem díky za odpověd.Ivan.
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 15 září 2008 09:15

Souhlasím s tím co napsal xymoxes.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 15 září 2008 09:33

Ivan.Šimeček píše:...a momentálně nejsou schopni se tomuto věnovat....

Děkuji za informaci, myslel jsem si, že v tom bude nějaký takovýto háček, protože vždycky byla s p. Gabrielem radost spolupracovat.

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 15 září 2008 09:39

Právě,kdykoliv jsem se na p.Gabriela obrátil s nějakou prosbou,vždy byla vyřízena k mé plné spokojenost.Takže musíme vydržet.

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 15 září 2008 10:12

Ivane,
jako Ferrarista ti držím palce, přesto ti doporučuji se spojit s Radem Radeviczem. U tohoto typu Ferrari je otázkou jestli to stojí za tu hromadu tvé práce. Radek má motor hotový, použitý v typech 126CK, 126C2. Kreslí v 3D SW a úprava stávajícího 126C2 na 126C2B, 126C3, 126C4 je pro něj méně pracná.
Posuzuji to jen z pohledu množství vynaložené práce na modelu, kterou by jsi mohl investovat do jiného, s jiným přeplňovaným motorem který by ti posloužil pro další stavby nových vozů.

Například přeplňovaný osmiválec Alfa Romeo?
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 15 září 2008 10:30

To je právě ono,já tuším,že má Rado už tento typ pravděpodobně v merku,proto se pro jistotu ptám.Co se týče Alfy romeo,tak ty mě snad čteš myšlenky.To je další vůz o kterém jsem přemýšlel,ale mám dojem,že na něm už Rado taky pracuje,proto jsem se chtěl pustit do Ferrari.No ale jako milovník osmdesátých let tu mám na výběr nepřeberné množství vozů,tak snad něco trefím,aníž bych lez někomu do zelí.Dík za typ a za odpověd.Ivan.

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 15 září 2008 10:34

Radek má na svých stránkách mailovou adresu, napiš mu a domluv se s ním, to je nejlepší řešení. O AF se myslím nezmiňoval, a je to značka která doposavaď v papírákách chybí :!:
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Lukáš

Příspěvekod Lukáš » 15 září 2008 10:46

:arrow: Gerry: Nenech se, prosím tě, odradit. Moc se mi líbí tvoje nadšení a chuť pustit se do něčeho, co ti zrovna chybí do sbírky. Žádnou tvoji novou práci si nenechám ujít.

Všechna čest panu Špinlerovi za to, že vzkřísil papírové formule, ale kvůli tomu přece nemůže "blokovat" ostatní. Ta nedotknutelnost, co se kolem něho v posledních letech vytváří je až trapná. Že má model vyvěšený na stránkách neznamená, že ho někdy vydá - u některých od začátku bylo opakovaně deklarováno, že se tak nikdy nestane, jiné byly několik let po sobě avizovány k vydání, ale zatím nic.. Že by bublina, aby se do nich nepustil někdo jiný? :wink: Každý ať si pro sebe kreslí, co chce.. Pokud to chce vydat, ať si do vydá, pokud ne, ať si to klidně nechá..

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 15 září 2008 11:19

Ivan Šimeček : Taky bych se, pěkně prosím smutně koukám :D přimlouval za Alfu-Romeo...je to krásná potfora... :D

hepyno

Příspěvekod hepyno » 15 září 2008 11:27

peta65 píše:Mě to může být nakonec jedno, pro mě je to vlastně "jenom" několik let života, shánění podkladů, materiálů, fotek, reklam, skenování atd., aby nový model mohl vzniknout a pro autora desítky hodin práce při kreslení.

No a vďaka tomuto sme už dlhú dobu nevideli žiadnu novinku od Míry Fabiána a vďaka tomuto asi nikdy nebude hotový a vydaný Jordan 191... Míra si dal robotu pozháňať poriadne podklady a keď je jeho ročné úsilie takmer na konci, nájde sa niekto kto vyhlási, že sa do modelu pustil a Mírovi neostáva nič iné, len stlačiť delete.
Nakresliť model je to najmenej, najťažšia fáza je zohnať poriadne podklady. A je fakt podraz, ak si niekto dal roboty so zháňaním podkladov, ktorá bola nakoniec zbytočná, lebo si niekto zmyslí idem si ho spraviť a neberie do úvahy to, že niekto na tom modeli už pracoval a vyvinul úsilie, ktoré vyšlo navnivoč. Tiež pre neho platí

Dělám tu už X hodin něco, čím jsem chtěl sobě i jiným udělat radost, na úkor rodiny i jiných koníčků.

Každá strana má minca má dve strany, preto by bolo treba sa na to pozrieť aj očami autora - každý model, ktorý si urobí niekto iný, ktorý si niekto upraví, je mrhaním práce pôvodného autora, aj keby ten model bol iba uložený v šuflíku.

Jazdilo veľmi veľa krásnych áut, preto nerozumiem prečo tvoriť niečo, čo tu už bolo a nie to, čo tu chýba. Lebo nikde nie je napísané, že ak je niečo v šuflíku, že sa nedostane von..... To je Robertov prípad, ktorý si za svoj počin s Williamsom zaslúži ozajstnú poklonu.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 15 září 2008 11:46

Jenže taky pochop, že ne každý má AutoCAD, ne každý s ním umí zacházet - a dělat formule tohoto desetiletí bez konstruktérského programu prostě nejde. Pokud chci aby to co udělám alespoň zdálky připomínalo to co má, tak prostě musím taky zhodnotit své možnosti a schopnosti a podle toho zvolit.

A holt abych se podobným diskuzím vyhnul příště :
Prosím vás, nemáte někdo v šuplíku nebo dlouhodobém plánu Arrows A4/A5? Abych za rok zase nebyl vláčen bahnem že někomu lezu do zelí....

A mimochodem - to, že mám v šuplíku nebo rozpracovaný nějaký model a jiný ho ohlásí, proto ho přeci nemusím vyhazovat!!!!!!! Buď si věřím, že jsem lepší jak on, tak jdu s kůží na trh, nebo uznám, že je šikovnější, tak svůj model označím jako "pro začátečníky" a příště se snažím být lepší já. jenže ono jde taky někdy o ego, že..... Mně když Tyrrella budou stavět desetileté děti ve škole, tak taky splní svůj účel....

hepyno

Příspěvekod hepyno » 15 září 2008 11:49

Ešte si dovolím jednu poznámku.
Prerábky nevychádzali od začiatku. Voľakedy vychádzali len novinky. Avšak našli sa priaznivci, ktorí si začali vytvárať prerábky. Aby pôvodný autor modelu niečo z toho mal, aby práca ktorú si dal nevyšla navnivoč, musel sa pustiť aj do tvorby prerábok a tak máme v súčastnosti viac prerábok ako noviniek. Keďže pôvodný autor teraz musá deliť svoju energiu medzi nové modely a medzi prerábky a keďže trh neunesie všetko a hrozilo by presýtenie, niektoré novinky ležia zatiaľ v šuflíku a čakajú, kým sa sitácia upokojí. Ale čo sa to deje? Už nevznikajú len prerábky ale v dôsledku vydávanie prerábok sa začínajú nanovo robiť v šuflíku ležiace modely a pôvodný autor sa môže na to vykašľať.

Napadá mi otázka. Vydrží ten entuziazmus autorovi prerábky resp. nového už urobeného modelu a zaplní miesto po odchode znechuteného autora pôvodného modelu? Obávam sa, že nie, preto si pôvodní autori ako Míra Fabián, Petr Špinler, Rado Radevicz zaslúžia našu podporu a preto sa v tejto veci staviam na ich stranu.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

PetrB

Příspěvekod PetrB » 15 září 2008 11:53

Hezky se ta diskuze čte, jen tak dále :wink: . Já bych se tu jen zmínil, že před pár lety vydal jistý nejmenovaný autor jeden ze svých prvních modelů - McLaren MP 4/1C. Poměrně brzy potom se na stránkách jiného autora objevil jiný, konstrukčně skoro stejný model (MP 4/2 skoro jako by MP 4/1C z oka vypadnul :) ). První autor, jak alespoň vím z osobního rozhovoru s ním, to nepovažoval za zrovna korektní jednání a ztratil další zájem na tvorně verzí McLarenu MP 4/1C (tedy závodně úspěšných - vozů mistrů světa Laudy a Prosta - M4/1 až MP 4/3 z let 1981 až 1987), druhý autor ho asi jen tak nevydá, takže tento mistrovský vůz je patrně na dlouho "zablokován" (samozřejmě, že druhý autor udělal mnoho jiných kvalitních modelů, takže jeho mistrovství nijak nesnižuji). Je proto radost číst, když se někomu nelíbí, když někdo upravuje jeho modely...(ale to je jen poznámka pod čarou).

Zpět na