Alfa Romeo

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Karel Klazar

Alfa

Příspěvekod Karel Klazar » 10 prosinec 2008 08:15

Náhled stránky je jedna z prvních verzí dílů takže je zde spousta nepřesností - díly nesedí.
Jednodochost, ne každý je dospělák a umí slepit vše, model je moje „prvotina“ doma mám asi 5 dalších které jsem dělal ve svých asi 14 letech tužka fixa a dvě fotky které jsem v té době mohl sehnat. Už mám připravenou i variantu s jiným krytem motoru.
A snad bude i varianta s detailním motorem, časem
Karlos

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 10 prosinec 2008 08:41

No jo, akorát že pak už tenhle model nebude udělaný nikdy složitější,bo už bude existovat v té jednodušší verzi.
Je to jedno s druhým. Myslím že pokud chce člověk zaujmout, měl by se držet určitých standartů, mluvím z vlastní zkušenosti, nemám problém se získáváním podkladů od profi nebo amaterských fotografů atd.... když vidí jak je výsledek zpracovaný, rádi fotku pošlou, to platí i na různých jiných forech (pro někoho kdo by se toho chtěl chytit.... toto není vychloubání, jen přátelská rada)
Nemá cenu se bavit o tom že je to prvotina, myslím že v této době existuje hromada modelů od jiných autorů, kde můžeš postřehnout dobré nápady a zjistit jak by bylo dobré co udělat, aby byl výsledný efekt co nejlepší.

( Pro ty co budou namítat co to tu kecám a jak vypadaly moje prvotiny jen tolik, že moje prvotiny vznikly v době kdy byly na trhu jen modely z ABC a např Petr Špinler pracoval na vydání svých prvních modelů).

Možná by bylo lepší model zpracovat do lepší podoby... viz tvarovaný spodek ...atd, i když by sis s tím hrál dalších půl roku.

Honza

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 10 prosinec 2008 10:40

Jednoduché modely jsou jistě fajn, ale příliš zjednodušené už zase tak moc ne.
Jsem zvědavý na betu, protože až ta ukáže jak model opravdu vypadá.

Když koukám na konstrukci závěsu tak nevím proč není radši z více dílů, protože to, že je z jednoho z něj jednodušší neudělá.

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 10 prosinec 2008 10:45

Ono je těžke hledat tu pravou pravdu-předne dle čistě jen mého názoru i kdyby byly vydány tři verze Alfy Romeo 182 T a to např: Od autorů P.Špinlera,R.Raděvicze či K.Klazara,rád a to určitě,si koupím všechny tři-protože u každého se objeví jiný rukopis...
No a druhá věc je ta,kterou bych rozdělil na tři kategorie,co se týče samotných autorů. První kategorie je tzv.zkušený autor,dlouholetý autor,který vydává ať s naprostou pravidelností,nebo "nepatrně řidčeji" v určitých časových intervalech,poté tzv nově začínající autor,který přijde s modelem a v šuplíku má pro nás nedočkavce i další připravené a když zjistí,že by mohl být i úspěšný,pustí se do práce toho zkušeného,no a poslední je tzv příležitostný autor,který udělá model a další i vzhledem k časové náročnosti,které já věřím,že je velká,už buď ne,anebo až za drahně dlouhou dobu..
Co tím chci říct? Asi jsem tím chtěl říct to,že ne každému se může autorství vrýt pod kůži a když si to zkusí a přijde s tím mezi nás a nabídne svou práci,já osobně si toho vážím a jsem rád za každý nový počin.To jestli se rozhodne dostat se mezi ty standartní autory,už je na něm.. Kdybych tak měl víc toho času,tak to zkusím i já,ale předně bych to musel umět a předně bych se taky musel rozmyslet jestli kreslit a vymýšlet jak se nám to pap.modelářům bude lepit,či dělat to co doposud a to je jen skládat a nemít na nic víc čas..Já jsem ten druhý případ-proto vítám i model K.Klazara. A ostatních autorů,jak těch zkušených,tak nově nastupujících si tady nesmírně vážím..

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 10 prosinec 2008 11:39

Možná na tomhle fóru ne, ale myslím, že obecně většina lidí nekoupí každou verzi od každého autora.
Nemám vlastní zkušenost, ale není tak složité si představit jak obtížné je dotáhnout model k vydání a proto si také všech autorů velmi vážím.
Je taky pouze na nich jakou cílovou skupinu zvolí a podle toho zvolí obtížnost modelu.
Za sebe říkám, podle toho co mohu podle náhledu posoudit, že bych kupoval pouze pro zajímavost a do archivu. K tomu upřesním, že toho sice slepím málo, ale máloco kupuju s tím, že to neslepím :).

Milanos

Příspěvekod Milanos » 10 prosinec 2008 14:21

Já se hoši Karla trochu zastanu a to nejen proto, že jsem pro ten model udělal byť jen tisícinu toho co on. Kdyby to tu neohlásil a udělal jen pro sebe a hodil sem jen fotky hotového modelu, stejně se ozve spousta lidí a budou škemrat ať se to vydá nebo poskytne ke stažení, protože prostě zatím jiná Alfa 182 není. Já jsem sice zastánce aby ten model byl co nejpropracovanější, ale i jednoduché modely pokud jsou hezky udělané stojí za to si postavit, rozhodně nejsem proti. A to že to má Karlos bez motoru a detailů zadní partie je i moje chyba, protože jsem mu slíbil, že tyto díly dodám z Oselly, která je má právě z Alfy 182 převzaté.
Rozpracováno:

BRM P 201
McLaren MP 4/4
Williams FW 30
Zakspeed 841 i s motorem

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 10 prosinec 2008 15:16

Právě to co jsem nechtěl, aby to vyznělo jako útok na nového autora. Taky jsem hodně přemýšlel než jsem vůbec něco napsal.
Každý v této zemi je kritik, ale předpokládám, že ten kdo jde se svou "kůží na trh" na tohle diskuzko tak dobře míněnou kritiku snese.
Nevím zda je lepší zkusit vydat model takto jak je nebo na něm ještě popracovat, ale jak psal Honza běžná úroveň propracovanosti je o trošičku výše. Nemusí být motor ani wingcar (i když je to škoda), jde mi spíše o věci, které jsou vidět - kola, zavěšení, kokpit (třeba formou alternativních dílu). Věrnost tvaru bez betatestu lze těžko posoudit.
Pro názor modelářů doporučuju anketu, která umí odpovědět na otázky ještě před vydáním.
Každopádně se nenechte znechutit. Je to model, který tu není a třeba zrovna ten přitáhne nové mladší modeláře...
Nevěřím moc na to, že tento model někdo jiný vydá znovu pokud nyní vyjde - pokud vyjde jednoduchý tak zůstane pouze jednoduchý.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 10 prosinec 2008 18:36

Teším sa z nového autora a z nového modelu :D
V rámci alfa testu by som sa ešte prihovoril za tvarovaný podvozok, jednoduchšie riešené závesy a tiež by možno bolo dobré lepšie vyriešiť chlopničky na bokoch pneumatík :wink:
Teším sa na prvé foto zo stavby :D
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 10 prosinec 2008 19:18

Mene hadat, vice modelarit :wink:

Alfa vypada super, pristi auticko bude jeste lepsi, pristi pak jeste lepsi a vice do detailu atd. 8)

Karel Klazar

Příspěvekod Karel Klazar » 03 únor 2010 15:18

Po opravdu dlouhé době, dávám foto. Kdy a jak bude v prodeji později.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Karlos

marec

Příspěvekod marec » 04 únor 2010 08:19

Skvele !!! Po Fragosovej alfe tu mame dalsiu, vyborne ! Karle, vyborna praca. A skus vyrezat vnutra kolies okolo zltych diskov, otvory v kolesach model este viac zrealnia.
M.

Karel Klazar

Příspěvekod Karel Klazar » 04 únor 2010 09:11

K modelu ještě připravím alternativní díly z kartonu jako jsou disky závěsy apod. Laserem pálené.
Karlos

Bugatti

Hmmm

Příspěvekod Bugatti » 04 únor 2010 09:23

Pekný model. Jednoduchší, no každý si môže pridať to, na čo sa cíti. Pochvala.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 04 únor 2010 09:55

Karle,
minimálne so zadnou časťou modelu by som niečo urobil, ten zadok kazí celkový dojem z modelu. :wink:

Paja112

Příspěvekod Paja112 » 12 březen 2010 22:35

Model se začne prodávat na výstavě na Chodově
Naposledy upravil(a) Paja112 dne 14 březen 2010 16:22, celkem upraveno 2 x.

Zpět na