Diskuze k podzimní nabídce modelů RR

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
miro

Příspěvekod miro » 21 říjen 2011 08:24

Rado Radevicz píše:012 je moje práce a pod PKAA vyšlo několik verzí..ale již se neprodávají. Konstrukčně je model daleko za tím, co se produkuje dnes, navíc vznikl v rekordně krátké době, kolem 14-ti dnů, a to bez pomoci 3D modeláře.. :wink:

To nůbec nevadí. Za reedici by určitě stály. :wink:
Pod nožem: Ferrari F93, 1993, Jean Alesi
Hotovo : 99
Buffer : hodně (něco na důchod ...)

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 21 říjen 2011 09:57

miro píše:
Rado Radevicz píše:012 je moje práce a pod PKAA vyšlo několik verzí..ale již se neprodávají. Konstrukčně je model daleko za tím, co se produkuje dnes, navíc vznikl v rekordně krátké době, kolem 14-ti dnů, a to bez pomoci 3D modeláře.. :wink:

To nůbec nevadí. Za reedici by určitě stály. :wink:

Miro díky za názor, ale možná jste jediný, kdo by reedici, nebo předělání těchto modelů uvítal.. :wink:

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 21 říjen 2011 10:19

Rado, myslím, že to je hluboký omyl. O Tyrrelly je neustále velký zájem. Jakmile se náhodou některý objeví v rubrice sháním/vyměním, okamžitě je pryč. To samé si myslím také např. o Brabhamu BT48, či Williamsu FW08. Byly to sice jednodušší modely, než třeba poslední Williams FW07, ale určitě by za reedici stály :idea: .

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 21 říjen 2011 10:47

Já tajně doufám v předělání jmenovaných modelů.
(Brabhamu BT48,Williamsu FW08, Lotus 81, Tyrrell 012, McLaren MP4/1C)
Určitě by si to zasloužily.

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 21 říjen 2011 11:21

j.brauner píše:Já tajně doufám v předělání jmenovaných modelů.
(Brabhamu BT48,Williamsu FW08, Lotus 81, Tyrrell 012, McLaren MP4/1C)
Určitě by si to zasloužily.

Hmm..pokud se nemýlím, příští rok to bude deset let, kdy vyšel FW08, byl to zároveň první publikovaný model z mé dílny, možná bych se mu měl pověnovat..a jak všichni víme, měl i šikovného šestikolového bratra.. :wink:

miro

Příspěvekod miro » 21 říjen 2011 11:31

Pravdou je, že ze "sady" Tyrrell 012 se mi podařilo ukořistit pouze Stefana Johanssona z Formule č.3.
Zelená verze Michela Alboreta bude mít zanedlouho 10-i leté výročí vytvoření, tak třeba se reedice dočkáme. :idea:

A proč starší modely hned přemalovávat? Proč je nevydat znovu přesně tak, jak byly kdysi vytvořeny? Vždyť v tom je to kouzlo sbírky - vidět, jak autor ve vlastní tvorbě rostl, jak se vyvíjel.
Naopak si myslím, že přemalovávání (samozřejmě se tím myslí i aktualizace konstrukce, zdokonalování, kartonové doplňky, ...) je možná i zbytečné. Takové honění se za vlastním ocasem, za vlastní dokonalostí. Je přeci ještě tolik nezpracovaných monopostů .... :wink:
Pod nožem: Ferrari F93, 1993, Jean Alesi
Hotovo : 99
Buffer : hodně (něco na důchod ...)

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 21 říjen 2011 11:45

miro píše:Pravdou je, že ze "sady" Tyrrell 012 se mi podařilo ukořistit pouze Stefana Johanssona z Formule č.3.
Zelená verze Michela Alboreta bude mít zanedlouho 10-i leté výročí vytvoření, tak třeba se reedice dočkáme. :idea:

A proč starší modely hned přemalovávat? Proč je nevydat znovu přesně tak, jak byly kdysi vytvořeny? Vždyť v tom je to kouzlo sbírky - vidět, jak autor ve vlastní tvorbě rostl, jak se vyvíjel.
Naopak si myslím, že přemalovávání (samozřejmě se tím myslí i aktualizace konstrukce, zdokonalování, kartonové doplňky, ...) je možná i zbytečné. Takové honění se za vlastním ocasem, za vlastní dokonalostí. Je přeci ještě tolik nezpracovaných monopostů .... :wink:

Víte, někdo jiný určitě potvrdí, že model je zastaralý a měl by se předělat..

mires

Příspěvekod mires » 21 říjen 2011 16:53

Ta šestikolka by byla super,dobréj nápad!!! :P

peyrac

Příspěvekod peyrac » 21 říjen 2011 16:54

Dobrý den Rado!
Na téma reedice Vašich modelů jsem si Vámi psal tuším již před třemi lety. Musím reagovat a opětovně se přihlásit k názoru, že i starším modelům z Vaší dílny by slušela reedice v podobě v jaké byly navrženy, a to přinejmenším z toho důvodu, že dokládají vývoj tohoto překrásného hobby po jeho z mrtvých vstání na počátku století. A musím souhlasit i s kolegy, zdůvodňující reedici zkompletováním svých sbírek. Pokud je pro něco vášeň, není zbytí a zmiňovaných modelů je v oběhu pramálo a sebelépe provedených kopií se jako většina zde na fóru štítím.
PS: Váš nápad na vydání souboru FW08 jako čtyřkolky se šestikolkou je skvostný!!
PSS: I pokud zmiňované modely přepracujete, stejně mnozí z nás budou shánět i původní verze. ....prostě musíme

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 21 říjen 2011 17:29

peyrac píše:Dobrý den Rado!
Na téma reedice Vašich modelů jsem si Vámi psal tuším již před třemi lety. Musím reagovat a opětovně se přihlásit k názoru, že i starším modelům z Vaší dílny by slušela reedice v podobě v jaké byly navrženy, a to přinejmenším z toho důvodu, že dokládají vývoj tohoto překrásného hobby po jeho z mrtvých vstání na počátku století. A musím souhlasit i s kolegy, zdůvodňující reedici zkompletováním svých sbírek. Pokud je pro něco vášeň, není zbytí a zmiňovaných modelů je v oběhu pramálo a sebelépe provedených kopií se jako většina zde na fóru štítím.
PS: Váš nápad na vydání souboru FW08 jako čtyřkolky se šestikolkou je skvostný!!
PSS: I pokud zmiňované modely přepracujete, stejně mnozí z nás budou shánět i původní verze. ....prostě musíme

Dobrý den, pokud by vznikl nějaký seznam mých starších modelů a o tyto modely by byl opravdu zájem, rád je připravím..

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 21 říjen 2011 18:38

Pokud vím, tak do konce měsíce je termín objednávek FW07, BT52, F 126C2. Já být tebou Rado, udělám ve stejném termínu sběrku i na starší modely a sejdou-li se od jednotvých kousků rentabilní počty, dá se tisknout víceméně "na jisto".
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

Rado Radevicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rado Radevicz » 21 říjen 2011 19:54

Kašpi píše:Pokud vím, tak do konce měsíce je termín objednávek FW07, BT52, F 126C2. Já být tebou Rado, udělám ve stejném termínu sběrku i na starší modely a sejdou-li se od jednotvých kousků rentabilní počty, dá se tisknout víceméně "na jisto".

Ahoj Kašpi, díky za nápad, nicméně aktuální vydání je již tak obsáhlé, že připravit další modely k tisku není možné.

Ale jak jsem psal, není problém připravit jakousi "special edition" starších modelů, záleží podle zájmu..

peyrac

Příspěvekod peyrac » 21 říjen 2011 20:13

Váš přístup Rado se mi velmi zamlouvá. Kašpimu bych rád připomněl, že nejvzácnější vlastností modeláře je trpělivost :wink: . Na současnou edici jsme také čekali v řádech desítky měsíců. A pak, to by bylo drsňácké, vánoční stromek v obležení dvou tuctů modelů bez místa pro dárky pro naše nejbližší.... tak trochu jak z Mr. Beana.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 21 říjen 2011 20:46

Nevěřím tomu, že by Kašpi neměl dostatek trpělivosti peyracu....
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

peyrac

Příspěvekod peyrac » 21 říjen 2011 20:57

No já myslím, že umluvit Rada na jeho příslib je fantastický výsledek dnešní debaty. A škádlit jej narážkou na říjnové tisky, to bychom vážně chtěli příliš. V tomto smyslu, netrpělivý :wink:

Zpět na