Jordan 191

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 16 únor 2010 08:29

Když to bereš takto......... měl jsem za to že to tu bylo někde napsané, pravděpodobně ne v tomto vlákně, a určitě jsem někomu psal ať se na to vykašle, že ho dělá Mirek Fabian.

Ale vlastně co......... jak píšeš, je to každého věc co dělá.

marec

Příspěvekod marec » 16 únor 2010 08:47

Honza do dnesneho dna som netusil ze to Mirek s Krejcim pripravuju. Nikto to nenapisal ani mne na toto vlakno, ani p.Krejci. Mne je luto len jedno. Kopec casu venovanemu takmer hotovemu modelu, ten cas som mohol venovat niecomu inemu. Nic viac.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 16 únor 2010 09:32

Dal jsem si trochu práce s hledáním.

Takže o tom že Mirek fabián připravuje Jordan 191 věděli a veřejně se o tom zmínili minimálně dva lidé:

zde hepyno
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15

zde 11111
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=30

a tady jsi přerušil veškerou práci.... alespoň podle tvých slov
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=45

Pani,
po dlhych mesiacoch Vasho komentovania (miestami pomerne skresleneho) modelu 191, na ktorom sme robili s Klicom musim reagovat a pokusim sa zhrnut historiu 191 v mojom pc.
Po postaveni MP4/9 a RE60 som sa rozhodol pripravit March 821a Jordan 191. Dal som si tu namahu zistit ci 191 niekto pripravuje a sam Mirek Fabian mi napisal mail ze Jordany nerobi a ze sa dohodol s p.Klicom a prenechava ich jemu. Skontaktoval som sa s p.Klicom a rozbehli sme spolupracu. Zacal prerabat MP4/9 na verziu Monaco, ja som vyrazne pokrocil zo 191, RE 60 postavil Condor atd....
Medzitym sa p.Klic dostal do neutesenej casovej situacie a ja takisto. Dnes som v pozicii kde vsetci, ktorych to zaujima vedia ze na vydanie RE60 nemam cas a ak sa ma RE60 dockat vydania musi chybicky a navod dopracovat niekto iny, 821 som nadobro zastavil a touto cestou zastavujem i 191, hoci som uz dost daleko a stravil som nad nim nekonecne dni. Nech ho dokoncia Ti, ktori vycitaju Klicovi ze ho nedorobil.
A je vecna skoda ze p.Fabian nevydava F1, zaciatok 90 rokov su moje oblubene f1.

P.S. Nesuhlasim s tym, ze najtazsia praca je pozhanat podklady a nakreslit model je to najmenej. Nakreslit model je to najviac, pretoze o to tu ide. Naco su mi kvalitne podklady ked ich neviem kvalitne pouzit ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

V Lužánkách 2009 měl Mirek Fabián s sebou hotovou odladěnou přední část s tím že na modelu se usilovně pracuje. Prezentováno to ovšem nikde nebylo.

Jen jsem si zpětně pročítal toto vlákno a pousmál se nad tvojí poznámkou o tom že není třeba kvalitních podkladů........
Dodělej svůj model, kup si ten Mirkův a pak je porovnej, uvidíš že největší kouzlo těchto modelů je skryté v detailech ........ a k těm potřebuješ kvalitní podklady.
Nikterak nechci shazovat tvoji práci, až to budeš mít hotové, tak sem hoď fotky, třeba nás v porovnání s Mirkem všechny překvapíš. Alespoň můžeme srovnat postupy jakým způsobem se dají udělat dvě auta od různých autorů.

APROPOS: CO KONEČNĚ DODĚLAT RE60??? :idea:

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 16 únor 2010 09:45

Honzo můj příklad o mé zmínce o Jordanu 191 není ten správný, já reagoval na diskuzi a v hrubých rysech popsal vývoj situace s příchodem nových autorů. V té době jsem nevěděl kdo co připravuje a dozvěděl se až z této diskuze. Tudíž nevěděl jsem v té době ani zda Mirek Jordan 191 opravdu připravuje. Je mi to vpodstatě jedno ale pro pořádek nechci být spojován s něčím s čím spojen nejsem.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 16 únor 2010 09:55

Vyvětleno, avšak nemění to nic na ostatních dvou odkazech.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 16 únor 2010 09:58

Honza: Tak podle těch příspěvků mi přijde, že Hepyno defakto napsal, že Mirek Fabián model odpískal a od 11111 taky nebylo jasné, kdo že se tím modelem bude dál zabývat...

marec jej nejdřív taky veřejně zrušil, ale asi "pod tlakem publika" se do něj znovu (veřejně) pustil.

No nic, jak bylo zmíněno, je to kopa práce, která se může zahodit, v krátké době už podruhé.

IMHO je řešení jediné - zlepšit komunikaci mezi autory - buď si založte konferenci nebo třeba skryté DF či skryté téma, ať nejsme my řadoví modeláři ochuzeni o překvapení :) Předávání informací ústně zjevně příliš dobře nefunguje, do Lužánek taky nejezdí každý (a ze Slovenska už vůbec ojediněle).

PS: V každém případě jsem rád, že je 191 konečně na světě, Mirkovy modely jsou vynikající. Jen doufám, že se marec nenechá odradit a dočkáme se třeba toho Renaultu.

marec

Příspěvekod marec » 16 únor 2010 10:02

Honzo - ja si uz roky kupujem modely od PKAA aj od Fabiana. Preco je problem pre p.Krejciho alebo Fabiana napisat na toto vlakno jednu vetu - Jordana robi MF a planujeme ho vydat ? Ja si ich modely kupujem, nie je v nich ani kusok slusnosti voci zakaznikovi ktory im dava svoje peniaze a planuje to tak robit aj nadalej ?

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 16 únor 2010 10:22

To marec: ode mě jste si žádný model nekoupil. Nejsme v kontaktu. Možná, přes Vikiho, ale mám obavu, že ani od něj jste si nic nekoupil.
A pokud kupujete modely od JaKa...., tak vězte, že to nemá s originálem nic společného :D

A pokud vím, nemám povinnost Vám sdělovat, co se chystá nebo co kdo chystá. Takže prosím, příště zvažte, co na toto DF napsat.
Naposledy upravil(a) Pavel Krejčí dne 16 únor 2010 10:24, celkem upraveno 1 x.

marec

Příspěvekod marec » 16 únor 2010 10:23

Viktor - hepyno - toto je uz na mna moc. P.Krejci toto sa odvazite napisat bez toho ze by ste zavolali Viktorovi ci som si unho kupoval modely ? p.Krejci ja som si modely kupoval od pkaa (aj Vam), dal som pkaa svoje peniaze a Vy ma tu obvinujete so spolcenia s Klicom ?
Marec
Naposledy upravil(a) marec dne 16 únor 2010 13:24, celkem upraveno 1 x.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 16 únor 2010 13:20

V podstatě jsem ani nechtěl nějak tohle komentovat, asi by to k ničemu nebylo - ale něco k tomu řeknu. V roce 2007 jsem JaK-ovi řekl že Jordana nebudu dělat pokud ho udělá a následovalo i několiík mejlů kde mě žádal i o radu na které jsem odpověděl. Nechci rozebírat jak dlouho se už v Jordanu hrabete, jestli jste jej zastavil nebo pokračujete - to skutečně nemám zapotřebí. Celou tu dobu jak debil odmítám Jordana dělat pro PKAA. V Lužánkách sice byl kousek vozu ale dál vývoj zase nepokračoval. Když byl letní termín vydávaných formulí - zase nebyl Jordan na pořadu dne a já to zaplácl FW16. Když se nad ním začalo uvažovat - "ne dělat" tak jste se po cca. 2 letech (říjen 2007 - zaří 2009) zase ozval s určitým progresem. Celou tu dobu vývoj Jordanu u mě nepokračoval a jen jsem odsouval jeho realizaci na četné dotazy lidí. Práce na něm začali až v prosinci - dle PKAA by bylo pěkný jej udělat při příležitosti návratu Schumachera na trať. Pak jste tam plácl Vy nějakou kresbu 9 prosince a pak ticho. V průseru jsem byl já jestli to nedělám zbytečně když jste v lednu tam dal snímky nějakých dílů. Já dával první díly na test tisku 25.1.2010 - takže oba dva v tom momentu již byly hodně daleko a bylo lepší to už nechat tak, ať je na trhu aspoň nějaký Jordan. Koordinace při vývoji modelů mezi autory je - ne na tomto foru. Základ byla úmluva z Brna z roku 2006 - kde byly stanoveny určité pravidlá a autoři si nelezli do zelí. Ta sice byla v poslední době porušena a tak její platnost již asi není na pořadu dne. Jinak si to pohlídal pan Krejčí. Tak teď nevím jak to bude - asi tvrdá konkurence. Já když začínal tak jsem jednoduše udělal kompletní model a osobně jednal s již hotovým modelem v ruce. Prominte ale skutečně vlákno 4 roky dlouhé občas oživené aby se neřeklo je i na mě moc. Já modely neprezentuji - důvod - za prvé mě baví nějaký model udělat a je mi jedno jestli už je na trhu nebo ne, a nedělám to na peníze, cizí modely nestavím, a rozdělaných kousků mám taky dost - ale mnohé nikdy dokončeny ani nebudou - tak nemá význam to prezentovat jako v plánu.

mára

Lotus Jordan 107 191

Příspěvekod mára » 16 únor 2010 20:35

Masochisté si mohou stáhnout Lotus 107 přebarvený na Jordan

Tohle prosím ne!
Nadávejte sem odkazy na pirátské modely, které vznikly překreslením modelů jiných autorů. Jestli máte rádi papírové modely F1, chápete proč. Díky!
Cashpick

marec

Příspěvekod marec » 17 únor 2010 06:14

p.Fabian - jasne - a v tom fofru Vam bolo zatazko napisat mi jednu kratku vetu. Robim to ja a som dohodnuty s Krejcim ze to vydam.
Su na to aspon 2 dôvody :
1. dôvod: Akoze nejaka kolegialita. Sme tu na fore akoze fandovia, ktori sa bavia lepenim a spolu si prezentuju svoje veci. A v ramci tejto prijemnej aktivity v ramci normalnych vztahov napisem niekomu kratku vetu, ked vidim ze na niecom pracuje, ze na to pracujem aj ja. Aby sa ten druhy mohol zariadit.
2.dôvod : Akoze vztah zakaznik - predajca. Ja som si cez hepyna kupoval vase modely p.Fabian a tu je dalsi moment a to elementarna slusnost k zakaznikovi ktory Vam dava svoje peniaze a mozno Vam da dalsie. Tento zakaznik Vam nestal za ten kratky slusny mail, ze veci sa maju takto a takto.
Ani jeden ani druhy dôvod u Vas ani u p.Krejciho jednoducho nefunguje a co u Vas funguje, to nie je tazke urcit.
Marec

mfabi

Příspěvekod mfabi » 17 únor 2010 07:54

Víte, nevím jestli jste pochopil co jsem chtěl říct v předešlém příspěvku. Posílat Vám mail nebyl celej rok důvod, protože jsem Jordana nedělal. Práce začali v průběhu prosince - a to taky nevíte jestli to doděláte. U mě je to tak že bílej model je cca. 40% práce - v plné palbě 14-30 dnů, podklady a vybarvení - 30% práce, tady je takový zlom - do této doby dělám model pro sebe, baví mě to, nepředpokládám jeho vydání a neuvažuji ani o penězích za jeho tvorbu a nic nezveřejňuji - pak jej představím PKAA jestli má zájem - když jo tak dodělám tu pro mě nejhorší práci - doladění barev, dílů, číslování, návod a pod. Od tohoto momentu jsou veškerá práva na informace jen a jen u PKAA. Je na ní jestli to zveřejní a nebo ne. Já nezveřejním nic. To že to takhle dopadlo je asi z části i následek změn mezi vydyvateli, autory atd... Já jen nechápu proč to berete jako stracený čas, myslím že když konečně něco doděláte, ukážete to některému s vydavatelů tak určitě i z jejich strany bude snaha s Vámi spolupracovat. Posílat Vám mail kolem 30.1.2010 - kdy bylo rozhodnuto že Jordan bude dokončen a vydán už nemělo smysl. Protože kdyby se to nestihlo tak by Jordan asi skončil v šuplíku. Je to dané dlouhou časovou prodlevou mezi termíny vydávání modelů u PKAA. Mezitím by ste asi model dokončil a já bych utřel hubu.

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 17 únor 2010 08:23

Je docela zajímavé sledovat toto vlákno :lol: K mému překvapení se to tentokrát nestočilo k nějakému brutálnímu napadání a osočování. Svůj názor zde vyjadřovat nebudu, protože skutečně neznám historii vaši rozepře a to co zde čtu mohu brát jen a pouze jako tvrzení proti tvrzení.
to Mirek Fabian: jestli jste celý model "spytlíkoval" za 2 měsíce, tak to klobouk dolů :!:
to marec: neplakal bych nad rozlitým mlíkem a Jordana dodělal. Vždyť s ním jezdili ještě Gachot, Moreno a Zanardi a i když už případný prodej nebude tak silný tak věřím, že se najde dost modelářů-sběratelů, co si jej pořídí. A srovnání konstrukce s jiným autorem také není k zahození.

Nejen 7UP, ale i jiná limča zdobila Jordan 191
Obrázek

mára

Re: Lotus Jordan 107 191

Příspěvekod mára » 17 únor 2010 09:19

mára píše:Masochisté si mohou stáhnout Lotus 107 přebarvený na Jordan

Tohle prosím ne!
Nadávejte sem odkazy na pirátské modely, které vznikly překreslením modelů jiných autorů. Jestli máte rádi papírové modely F1, chápete proč. Díky!
Cashpick

Myslel jsem to ironicky. Spíš pro možnost srovnání. Nepředpokládám, že by to kdokoliv z fóra lepil.

Zpět na