Jordan 191

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
JaK

Jordan 191

Příspěvekod JaK » 26 leden 2007 14:26

Mám prosbu. Moc mě zajímá, kdo se pustil do tvorby modelu Jordan 191?
Kdysi jsem měl velký oči a chtěl ho udělat sám, ale vzdal jsem to. Nicméně podkladů na tvorbu je dost a překvapuje mě, že do toho nikdo nejde, nebo se mýlím ?

Díky JaK
ObrázekObrázek

fefee

Příspěvekod fefee » 26 leden 2007 18:41

Ahoj Jardo,
Tak Jordan 191 malo v pláne veľa ľudí, vrátane mňa. A momentálne si ho zobral na starosť :arrow: marec. Aspoň to spomínal že ho chce spraviť po Renaulte, tak uvidíme.
Ak by to nevyšlo kandidátov poznám niekoľko... :) :wink:

JaK

191

Příspěvekod JaK » 29 leden 2007 11:43

Děkuji. Potřeboval jsem se jen ujistit, že model Jordanu nikdo nedělá. Tímto tedy oficiálně oznamuji, že model mám rozpracovaný s kolegou a o průběhu Vás budeme informovat. Spolupráce nám funguje velmi dobře, takže na hotový model se můžete těšit co nejdříve.

JaK www.modely-papir.ic.cz

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 31 leden 2007 00:02

Tak tenhle způsob získání informací jsem nepochopil.
V pátek píšeš, že jsi to vzdal a v pondělí ho máš před dokončením? Jsem rád za každý nový model ale možná by stálo za to říkat tu všechno na rovinu :twisted:

JaK

J 191

Příspěvekod JaK » 31 leden 2007 08:19

Ano, vzdal jsem to sám, ale byla mi nabídnuta spolupráce a tu neodmítám.
Sám bych nebyl schopen model dokončit. Nyní je situace jiná a dříve jsem se chtěl jen ujistit, že skutečně nikdo jiný na modelu již nezačal pracovat. Tajnosti nedělám a pokud se někdo cítí být dotčen, pak sorry. Informace takového druhu se šíří určitě rychle a divil bych se, že by se nedostala k člověku, který má model již rozpracovaný. Mohl reagovat, což jsem i očekával. Nic se nedělo, takže jsem zcela logicky usoudil, že model nikdo nedělá. Forum sleduji pravidelně a byla snad i jakási dohoda, že se budou dávat aviza, kdo jaký model dělá nebo má v plánu. O Jordanu 191 jsem se nikde na foru nic nedočetl. Je podle Vás tedy nefér, že jsem se vrátil k něčemu, co jsem dříve odložil ? Je nefér, že jsem využil spolupráce, která mi ostatně byla nabídnuta ,a tím vyřešil jistý problém, který mě dříve od stavby odradil ?
Takovou reakci jsem ale očekával i když ta správná měla být úplně jiná.
JaK www.modely-papir.ic.cz

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 31 leden 2007 08:30

Ahojky.Svůj první příspěvek jsi docela nešikovně formuloval,proto asi byla reakce taková.V tomto posledním vše vysvětluješ a nemusíš být hnedle naštvanej :) Já osobně se nikdy do tvorby modelu nepustím a proto se skláním před odvahou všech lidiček co pro nás konzumní modelářu tuto dřinu zastanou a obahoacují naše sbírky o další a další nádherné monoposty.Takže jsem zvědav o jaký klenot nás obohatíš se svým spolupracovníkem.Všichni konstruktéři máte můj obdiv!!!! :!: :wink:
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 31 leden 2007 09:28

Upřímně JaKu, mněl jsem chuť napsat něco podobného jako Jirka. Víš chtělo to tu druhou odpověď opravdu jinak formulovat. Podobně jako: "Byla mi nabídnuta spolupráce při tvorbě modelů a tak bych rád J191 dokončil".
Přeji Ti či Vám v týmu mnoho radostí z tvorby nových modelů, ale věz že týmová práce vyžaduje jistou dávku tolerance a umění vhodně a přesně podat informaci.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

JaK

J 191

Příspěvekod JaK » 31 leden 2007 10:28

Díky za reakci. Neurazil jsem se. Jen jsem potřeboval jistotu, že skutečně nebudeme na modelu pracovat současně s někým jiným. Nerad jsem kdysi přiznal, že model nejsem schopen dotáhnout do konce a teď když se naskytla příležitost a spolupráce nám funguje, tak bych rád dokončil započaté.
Jestli jsem se někoho dotknul, pak se omlouvám.

JaK www.modely-papir.ic.cz[/b]

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 31 leden 2007 20:22

Jsem rád, že nakonec bude model Jordanu 191 dokončen. O tom, že ho chceš udělat, jsem věděl už cca rok z Achardova přehledu připravovaných modelů. Je dobře, že bude další model z období, které není moc zmapované a navíc půjde, jestli se nemýlím, o první vůz M.Schumachera.
Nechci to už moc rozvádět, ale asi by bylo dobré už v prvním příspěvku přiznat, že ti byla nabídnuta spolupráce na modelu a že se tedy ptáš, jestli ho už někdo nezačal dělat. Podle toho druhého to vypadalo, že je model před dokončením a tedy že buď jste za víkend domluvili spolupráci a výrazně pokročili a nebo že ten první příspěvek není úplně pravdivý.
Každopádně vám přeji hodně trpělivosti při konstrukci a ať se práce daří. Těším se :lol:

JaK

Jak pokračuje tvorba modelu Jordan 191

Příspěvekod JaK » 14 únor 2007 14:11

Oznamuji. Na Jordanu je již hotov zadní spojler, kola a ve fázi testování přední část vozu. Jakmile bude přední část kompletní, slepíme a vzorek se objeví na fóru.
Je také na místě oznámit, s kým že vlastně model děláme. Jde o autora modelů RE 60 a MP 4/9 pana Mariana Rusnáka alias marec.
Spolupráce nám funguje velmi dobře.

JaK www.modely-papir.ic.cz[/b]

peta65

Příspěvekod peta65 » 21 únor 2007 21:31

pár foteček by nebylo na škodu, aby bylo vidět jak pokračuje stavba nového modelu :)

Obrázek

JaK

J 191 černá verze

Příspěvekod JaK » 23 únor 2007 13:00

Nebylo by marné postavit i černou verzi, ale chybí mi nějaké obrázky.
Pokud někdo máte nějaké fotky černé verze, nebo víte kde na netu je sehnat, dejte, prosím, vědět. Případně pošlete.

Děkuji. JaK

peta65

Příspěvekod peta65 » 23 únor 2007 21:28

Myslíš tuhle verzi?

Obrázek

A bude stačit pár celkových fotek nebo chceš i detaily, loga ... :wink:

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 23 únor 2007 22:51

Já jsem velký fanatik do alternativ, ale přiznám se, že prezentační vozy moc nedoporučuji dělat. Aby to mělo smysl, musel by se model přesně identifikovat - mít dokumentaci z konkrétní akce (uvádět místo a datum). Většinou tyto vozy nejde přiřadit konkrétnímu jezdci (buď vůz nemá startovní číslo a i pokud má, jezdec v něm nikdy neseděl). Co je ale podstatnější, tvarově se liší od finálního vozu (proto nejde dělat model z modelu, firma z finančních důvodů pouze přebarví hotový model a nezabývá se rozdíly na voze). Pokud nemáte špičkovou dokumentaci, doporučil bych model prezentačního vozu odložit...

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 24 únor 2007 21:27

Chlapci nezlobte se, ale nejdřív bych doporučil dodělat 191 a ukázat co ve vás je a až potom pátrat po další dokumentaci.

Zpět na