Benetton B198

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Gerry
Kontaktovat uživatele:

Benetton B198

Příspěvekod Gerry » 16 říjen 2008 18:25

Kua, jsem já to ale hrdina...ale co....když se dneska všichni přiznávají co pášou, přiznám se taky :D

Dávám tímto PT formulářstvu na vědomí, že jest rozprasován (čtete správně, nikoli rozpracován :D) shora uvedený %subj%. Stav jest následující :
- odlaďuji monokok
- hotové přední křídlo
- nahrubo pontony a ta droboť kolem
- částečně zadní křídlo
- pár věcí z podvozku
- na opičárničky jako zrcátka, návod a pod. jsem ještě nehrábl.

V současnosti mrznu na nedostatku podkladů na spodek káry a zadní partii (shora i zdola). Střílet od oka se mi nechce. Pokud byste někdo měli v archlívu nějaké použitelné obrázky, fotky, perokresby, hliněné destičky s klínovými obrázky......ba i hieroglyfy mi moje sčjotka schroupne..... udělám za spásu vašich pneumatik oběť Velkému Chironovi (nebo Charonovi?) :D

A je to venku.

Milanos

Příspěvekod Milanos » 16 říjen 2008 19:52

Ty kokso, no pěkný teda. Popravdě Gerry já se specializuji na sbírání obrázků z turbo ages, páč mě ta technika fascinuje více než současné vozy, ale jestli uděláš Alesiho, tak budu moc rád, toho jsem měl jako jezdce rád vždycky.
Rozpracováno:

BRM P 201
McLaren MP 4/4
Williams FW 30
Zakspeed 841 i s motorem

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 16 říjen 2008 20:15

No, nevím nevím, ale asi tě zklamu..... na tomhle kousku už jezdili jen Fisi a Wurz. :wink:

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 16 říjen 2008 21:20

Já viděl ze zadu jen tohle...
Obrázek
Aha,Ty jsi chtěl shora a zdola,tak to se omlouvám za něco,co už víš..
Obrázek
no a velmi jemně shora... :?

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 16 říjen 2008 21:34

Když se hodí každá,tak si dovolím ještě jednu...dobrou noc.. :wink:
Obrázek

Milanos

Příspěvekod Milanos » 17 říjen 2008 06:53

Jééé Gerry tak to sorráč, jsem myslel že jde o ten ročník co ho jezdil Jean, tohle je o rok po tom, tak nic no. Každopádně hodně štěstí.
Rozpracováno:

BRM P 201

McLaren MP 4/4

Williams FW 30

Zakspeed 841 i s motorem

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 17 říjen 2008 09:22

To Gerry: jenom malinkatý dotaz...., kdy tedy bude ten Tyrrell 009? Koukám, že Váš záběr je veliký, převeliký......
PK

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 17 říjen 2008 10:16

To máte pravdu :-D Na tom Tyrrellu musím předělat příď a nějak mi po té "masáži" minule došla energie. Ale já na tom budu pokračovat. Když nebudou problémy, rád bych ho měl do konce roku.
To je holt můj styl práce, chvilku dělám na tomhle, pak to založím do archívu a zase dva měsíce maluju něco jiného. Pokud mám čas a nenárokuje si mne manželka, děti, překlady, lepení....

hepyno

Příspěvekod hepyno » 17 říjen 2008 10:23

Gerry, ide o vlastný model, alebo od zväčšeninu od Tanaku?
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 17 říjen 2008 10:40

Neboj, pokud bych jen zvětšil Tanaku, dostanu hračku. Uvažoval jsem o tom, měl jsem ho postaveného, ale to by byla jen parodie. Je to strašně zjedodušené. Maluju to znovu - proto právě sháním detaily na čumák zespodu a na zadek.
Upozorňuju ale stejně, že to bude model jednodušší, než je český standart.... pokud by ho někdo ještě eventuelně chtěl došperkovat, tak mu bránit nebudu.

Asi riskuju, že to dávám (stejně jako Tyrrella) tady ven, když je výsledek nejistý....jsou to jen moje první pokusy. Možná tu o mně pak půjde řeč, že jsem něco avízoval a bylo z toho..... víme co. Holt je to můj risk, možná jsem to měl prozradit až bude něco hotovo. Uvidíme.

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 17 říjen 2008 11:55

Řekl bych,že přesná řeč..pokud bude chtít někdo model složitější,musí poprosit někoho zdatného o "došperkování" Já osobně,kdybych zkoušel a začínal,byl by model taky jednodušší,bez složitych věcí..Na něčem se přeci začít musí a počítat se taky neučíme od 1000,ne? Jedna otázka: V čem myslíš Gerry,že bude model jednodušší? Díky a hezký den..

Milanos

Příspěvekod Milanos » 17 říjen 2008 12:52

Vidíš Gerry já jsem si jako svou první F1 vzal právě tu osellu a nechci říkat že to byla chyba, ale ten vůz je sám o sobě složitý, protože má celkem dobře zpracované šikmé chladiče a navíc ze zadu viditelný skoro celý motor. takže já to musím dělat komplet s motorem a pokud možno sundavacím krytem motoru. Jenomže u Oselly FA1E se sundavá jen jeden kus a to je celá kapota od čumáku až po zadní spoiler. Právě si hraji se systémem jakýchsi jednoduchých zámků, na které by ta kapota pasovala. Já naopak chci udělat model propracovaný. Netvrdím že to bude jako u Forum teamu, ale chci se alespoň tomu přiblížit. Proto to trvá taky tak dlouho :roll:
Rozpracováno:

BRM P 201

McLaren MP 4/4

Williams FW 30

Zakspeed 841 i s motorem

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 17 říjen 2008 13:19

To Milanos:

Hoď na fórum alespoň výkres podle kterého to děláš, jen jestli ho máš proporčně správně, je blbost když už chceš dělat model takto propracovaný abys měl špatně rozměry, to pak taky na konci můžeš zjistit že se na to nedá koukat a budeš to muset od základu předělat, takhle se ti k tomu můžem vyjádřit a upravíš to ještě včas.

Milanos

Příspěvekod Milanos » 17 říjen 2008 13:48

Ok Honzo, něco sem pošlu, ale nemám to v práci, mám to doma, tak během víkendu to sem mrsknu.
Rozpracováno:

BRM P 201

McLaren MP 4/4

Williams FW 30

Zakspeed 841 i s motorem

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 17 říjen 2008 14:13

xymoxes píše: Jedna otázka: V čem myslíš Gerry,že bude model jednodušší? Díky a hezký den..

Myslím, že hlavně v určitém zjednodušení tvarů (vícenásobně zakřivované plochy neuděláš, pokud nepracuješ v CADu, leda pokud bys byl konstruktérský pánbůh), ev. i v určitém zjednodušení konstrukce.
Nemyslím tím zjednodušení konstrukce "leností"....co na autě uvidím a budu schopen to převést do plochy (aby to pak dalo správný tvar), to na modelu bude.

Zpět na