Brawn BGP 01, Slimm a GP Team, M 1:24,

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Slimm
Kontaktovat uživatele:

Brawn BGP 01, Slimm a GP Team, M 1:24,

Příspěvekod Slimm » 02 květen 2009 20:33

Tímto Vám představuji další letošní vůz ( po Robertově Ferrari F60) a to v současnosti prozatím nejúspěšnější monopost letošní sezóny - Brawn BGP 01. Vůz je ve verzi pro oba piloty stáje. V současné době je již hotova pracovní verze, probíhá začátek černobílé stavby testovací verze modelu.

Model je celkově na třech stranách A4 plus návod a je zpracovavan ve spolupraci s GP Teamem, ktery se tu jiz prezentoval. :D

Případné foto z pracovní verze budu dodávat později.

A tady foto pracovní verze konstruktéra.

ObrázekObrázek

Zde náhled (zdeformovaný :D ) první strany modelu.
Obrázek
F1 je závislost, modely F1 ještě větší :-))
Navštivte http://gp-team.ezin.cz/

11111
Kontaktovat uživatele:

Re: Brawn BGP 01, Slimm a GP Team, M 1:24,

Příspěvekod 11111 » 05 květen 2009 09:19

Krásná a určitě zajímavá předloha. Měl bych ale prosbu, pokus te se věnovat více natvarování bočnic, jak už Hepyno psal u Hondy, hlavně odstraněním ostrých přechodů. Robert nám všem dokázal na F60 že to jde.

Obrázek
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 07 květen 2009 22:13

No na rovinu, nejsem Robert a delame, jak umime. Komu se nelibi, je to celkem jeho vec. Snad se podari upravit, ale zatim je to ve stavu, jak je videt na pracovni verzi konstruktera. Navic tvarove se zrovna Ferrari od Brawna celkem dost lisi.

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 08 květen 2009 09:38

Myslím si, že Jarek to myslel jinak. Určitě neměl na mysli, že Brawn je podobný Ferrari. Jde o to zpracování bočnic, v tomto stádiu vypadájí poněkud nereálně ve srovnání s realitou. Příklad Ferrari od Roberta byl jen jako důkaz že to jde zpracovat i jinak a lépe. :wink:
Držím palce v śpěsném pokračování prací na tomto modelu.
Kvalitní doutníky nevyrábí v Havaně, ani v Maranellu, ale u Forum Teamu

Pavel

Příspěvekod Pavel » 08 květen 2009 10:39

ahoj všem modelářům f1 !!!
musím se trochu zastat Slimma, model jsem stavěl já a je určen nejenom pro zkušené modeláře, ale i pro ty kteří začínají. Je to auto z této sezóny , spousta kluků se určitě dívá a obdivují dnešní formule, tak proč si ho i nepostavit ? Tvary jsem zpracoval jak jsou, Robertovo Ferrari je sice super, jen jsem zvědavej kolik lidí ho dá do kupy !!! I když si ho taky rád postavím !!!!! Sorry všem zklamaným, i když věřím že Jarek si ho stejně vytmelí a přebrousí, ty tvary stejně dostane :D

Ahoj Pavel

hepyno

Příspěvekod hepyno » 08 květen 2009 10:45

Ak mám hovoriť za seba, zaobstarať si ho zaobstarám, ale lepiť ho nebudem, keďže ma odradí jeho nereálne spracovanie. Netmelím a nebrúsim a tak mám smolu :(
Je to škoda zahodiť potenciál, ktorý majú autá, čo chystáte. Verím, že model na to, aby bol realistický a pekne tvarovaný, nemusí byť bezpodmienečne zložitý.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Pavel

Příspěvekod Pavel » 08 květen 2009 11:00

to Hepynoj: jasně, ty tvary tak špatný nejsou, hrál jsem si s tím pěkně dlouho, a na fotce to vypadá i divně, stejně jako honda, která se Ti zdá krátká- normálně je ok, když ji dám k obrázku tak sedí, Brawn je moje konstrukční stavba, Slimm ji nafotí a zvěřejní po alfa stavbě, takže vydržte.... Pavel

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 08 květen 2009 11:33

Já bych s kritikou modelu počkal dokud nám Slimm nepředstaví hotový model. To co vidíte na fotografiích je PRVNÍ konstrukční verze a co si budeme povídat jak ty obvykle vypadají ;-) Měl jsem možnost vidět i "čistou" kresbu a na první pohled je to nebe a dudy ...

sulko

Příspěvekod sulko » 09 květen 2009 08:25

Pavel píše:ahoj všem modelářům f1 !!!
musím se trochu zastat Slimma, model jsem stavěl já a je určen nejenom pro zkušené modeláře, ale i pro ty kteří začínají. Je to auto z této sezóny , spousta kluků se určitě dívá a obdivují dnešní formule, tak proč si ho i nepostavit ? Tvary jsem zpracoval jak jsou, Robertovo Ferrari je sice super, jen jsem zvědavej kolik lidí ho dá do kupy !!! I když si ho taky rád postavím !!!!! Sorry všem zklamaným, i když věřím že Jarek si ho stejně vytmelí a přebrousí, ty tvary stejně dostane :D

Pavel,

ja by som az taku starost o zacinajucich modelarov nemal. Myslim, ze kazdy zacinajuci modelar ma dost moznosti, ako zacat. Ci uz Metmaniou, Vyskovskym, Pechlerom a, co si budeme hovorit, aj nejakymi modelmi z 'novej doby'. A myslim si, ze nie je nevyhnutne, aby sa zacinajuci modelar ucil na najnovsom modeli Brawn GP. Aj ked, motivacne to mozno je.
Ale o inom chcem... Ta relativna jednoduchost modelov (su dost zlozite aj tak), aspon u ceskych autorov, nebola samoucelna. Na dobu, ked tie modely vznikli, to bolo ok. Mas mozno smolu, ze ako novy konstrukter naskakujes do rozbehnuteho vlaku, takze upieraju sa k tebe oci nielen modelarov, ale aj konstruterov. A tie pripomienky, co ti pisu nie je nic ine, ako dostat tvoj model na co najlepsiu uroven akej si schopny. Lebo ked sa zacne kvalita modelov u novych autorov znizovat, potom kto zaruci, ze s kvalitou nepodlezu aj Spinler, Polak, Fabian atd.? A kto zaruci, ze to potom neskonci na urovni Metmanie? Myslim, ze p. Polak to uz pisal, ake je zlozite ziskat dostatok info o predlohach, aby z nich bol kvalitny model. Pozri si napr. stranku Rada. Oni si zatial strazia kvalitu sami. R.Blaschke, alebo Yanno sa vydali cestou zlozitejsich modelov, co bolo po zasluhe ocenene. :-)
Oba tvoje (vas) modely vypadaju velmi pekne, a ked dotiahnete par detailov dokonca, budu z nich pekne modely. Navyse s pridanou hodnotou, ze sa jedna o nove auta zo sezon, do ktorych sa nikomu (okrem p. Blaschkeho) nechcelo velmi pustat.
Drzim vam palce.

Lukáš

Příspěvekod Lukáš » 09 květen 2009 10:02

Jsem zvědavý, zda pro začínající kluky bude uzpůsobena i cena 8)

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 09 květen 2009 10:37

A jak jsi přišel na to, že ten model je určen pro začínající kluky? Pavel pouze psal, že by ho měli být schopni sestavit i začínající....ostatně model na 3 listech A4 a s více než 100 číslovanými díly určitě není pro začátečníky primárně určen.
Nezbývá mi, než opakovat to co psal Pavel i já - ostrá verze modelu se od této pracovní liší, takže myslím, že hodnocení podle dvou fotek je přinejmenším předčasné.

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 09 květen 2009 12:12

Pánové, ani s tmelem a smirkem neumím získat tvary odpovídající realitě pokud základ není na 95% shodný s realitou. Jinak bych postavil i mnohé modely z Metmánie. Byla by to ovšem pro mne ztráta času.
Složitost je relativní, tady je spíše vidět menší pracnost v zpracování modelu, což mne mrzí hlavně pokud základ je dobrý. Má rada byla myšlena dobře...
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Lukáš

Příspěvekod Lukáš » 09 květen 2009 16:26

:arrow: Gerry: Aby byl model vhodný pro začínající i pro zkušené modeláře vidím jako pouhé zbožné přání autorů. Buď jedno nebo druhé. A podle mne si začátečník spíš koupí složitější model (což se zpravidla také děje), než pokročilý modelář model zjednodušený.

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 10 květen 2009 10:15

Takže jen odpověď pro všechny. S Pavlem se teď snažíme upravit tvary vozu tak, aby lépe odpovídaly skutečnosti. Nakolik se to povede se teprve uvidí, ovšem s alfa stavbou toho puvodního pokračuju dál.Už proto, abych se přesvědčil jak které díly sedí a jaký bude pro další případné modeláře stavební postup, i když se snažíme dodržovat pravidlo postupovat podle číslování dílů. Tímto prozatím vše a za každý příspěvek díky, i za ty kritické, ty pomohou, ovšem pouze v případě, že se nejedná jen o "rýpání" těch, kteří rádi kritizují ostatní, ale sami.... :-)

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 10 květen 2009 22:21

Ahojky!

Taky jsem pro, aby se bodice modelu trochu vylepsily, ty ostre hrani uz dnes proste nejsou standard...jinak ale moc pekne, skoro se uz na Brawna tesim vic, nes na Ferrari :D

Zpět na