Ferrari F2007, GP Monaca / ForumTeam / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 28 prosinec 2010 17:40

TEO píše:V tomto Ďourku s Tebou nesouhlasím. Kolikrát jsem se sám přistihnul v tom, že si lepím...lepím...lepím....jakoby v určitém tranzu, při tom hltám návodní text a po určitém čase zjistím, že na modelu šlo něco udělat úplně jinak, než bylo v textu napsáno. Takže sebemenší upozornění v textu na nějaký krok, je podle mě účiný.

Možná je to tím že při mém stylu lepení beru návod jako jakési vodítko, ale rozhodně ne dogma, takže pokud jsem se někoho doktl, tak se omlouvám...
Přišlo mi zvláštní přilepit trup k podvozku bez kokpitu a potom si stěžovat na nedokonalý návod... Ale uznávám že se jedná o psaný text - neslyšel jsem tón hlasu ani intonaci, o řeči těla ani nemluvě - tudíž to třeba nebyla stížnost a já to jenom špatně pochopil... :wink:

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 28 prosinec 2010 17:42

Omlouvám se, toto nebude ničí jiná chyba než moje. Pamatuju si, že jsem psal v jednom okamžiku, ať se kokpit ještě nezalepuje dovnitř a pak jsem asi zapomněl napsat, kdy se zalepit má. Škoda, že na to neupozornili jiní staitelé, kteří již mají model hotový.
Kvalitní doutníky nevyrábí v Havaně, ani v Maranellu, ale u Forum Teamu

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 28 prosinec 2010 18:51

Ďourek: opravdu to nebyla stížnost, už víše jsem napsal že to byla jen má chyba, akorát jsem na to chtěl upozornit pro ostatní co tuhle formulku ještě nelepili, může se stát že i někdo jiný bude trošku hrrr jako já a mohlo by se mu stát něco podobného.

Tomáš B. nemáš se za co omlouvat, každému se může stát že na něco zapomene. Naopak si vážím pěkně napsaného návodu a rad v něm.
Naposledy upravil(a) Milan2 dne 28 prosinec 2010 19:30, celkem upraveno 1 x.

René

Příspěvekod René » 28 prosinec 2010 19:14

Ja som bol s návodom tak isto spokojný, pri obtiažnosti F2007 ho Tomáš napísal veľmi prehľadne a podrobne je popísané všetko dôležité aj celá postupnosť zlepenia tohto modelu.
Mne prišlo samozrejmé dať kokpit do karosérie pred zlepením s podlahou ale zabudnúť pri tom sústredení sa dá ľahko.
Teraz práve robím kokpit Red Bullu RB6 ktorý má spodok karosérie vystužený rebrom, tam už by to asi rozobrať ani nešlo, tak idem to radšej napísať do návodu.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 28 prosinec 2010 19:19

Milan: V pohodě - mě to jenom ze začátku přišlo, že jsi udělal chybku a šel jsi za to vynadat autorovi návodu, což se mi zdálo celkem přehnané... :wink:

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 28 prosinec 2010 19:48

Určitě je lepší to veřejně vypíchnout, alespoň o tom další stavitelé budou vědět.

míša kulička
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod míša kulička » 28 prosinec 2010 20:44

Pro Toma - upozornili
napsal jsi "Ahoj, za chvíli mi začíná výuka, takže to napíšu stručně. v návodu to zmíněno je, ale pravděpodobně jej ještě nemáš lepit a je to v návodu někde dále. Já to za dvě hoďky prozkoumám a upřesním ti to. Ať se daří, Tom."
vyňato ze sz na papír.modelářství z 20.10.2010

to že si se pak neozval mi až tak nevadí

v návodu chybí ještě věta "Do otvorů v dílu 54 a natupo k tomuto dílu přilepíme na vyznačená místa na difuzoru díly 70 a 71."

nikomu nic nevyčítám, jenom upozorňuji.
Lepení zdar

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 28 prosinec 2010 21:40

Moc dobře vím, jaké to je psát návodní text. Je to hodně unavující, protože se nesmí zapomenout na sebenší detail v postupu stavby. Za ty 3 nebo 4 roky co to dělám, pociťuji veliké opotřebování a únavu. Jsem rád, že je zde nová mladá krev, která je schopna, tohle vše zastat. Fandím Vám kluci a přeji hodně bystrou mysl, při práci na beta testech.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 31 prosinec 2010 11:56

Míšo kuličko za tu neodpověď se ti omlouvám. Teď už netuším, proč jsem se na to za ty 2 hoďky nepodíval...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 07 leden 2011 10:57

Myslím, že v tomto vlákne bolo už dosť nových pripomienok k návodu. Čo tak sem dať nový návod so všetkými zapracovanými pripomienkami?
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 07 leden 2011 11:00

Některé věci jsem už v tom souboru opravil, na něco se budu muset ještě podívat. Momentálně mám zkouškové, ale myslím, že nejpozději do konce ledna bych to sem mohl pověsit. Stačí?

hepyno

Příspěvekod hepyno » 07 leden 2011 11:14

Mne hej, ja ho dovtedy určite lepiť nebudem :)
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 01 únor 2011 22:21

Ten Tomáš je teda lajdák, už je únor a opravený návod stále nikde. Bohužel jsem nenašel v počítači poslední verzi návodu, nechápu, jak je to možné. Nechám si ji tedy při nejbližší příležitosti přeposlat od Jarka. Ale mám to opravené na vytištěném návodu, takže až budu mít návod v elektronické podobě bude to otázka 5 minut.

Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 02 únor 2011 11:09

Tak tady jsou odkazy na snad už všude opravený návod.
První strana návodu
Druhá strana návodu

Zpět na