Ram-March 01, GP Great Britain 1983, Kenny Acheson 1/24

Modely, které se připravují k vydání...
Pavel

Re: Ram-March 01, GP Great Britain 1983, Kenny Acheson 1/24

Příspěvekod Pavel » 04 srpen 2013 11:10

Teda když jsem to uviděl dokončený taky jsem koukal !!! Super práce Aleši , ty fotky jsou fakt nádhera !!! Pavel :)

Andy

Příspěvekod Andy » 04 srpen 2013 12:14

Model nafotený naozaj pekne, ale... môj názor na modely GP Teamu nezmením... Prednedávnom som mal možnosť jeden z nich zlepiť a ak mám úprimne napísať, tak som mal problém ho bez vlastných úprav vôbec dokončiť. Niektoré časti sú riešené veľmi nešikovne a len málo pripomínajú predlohu (nechce sa mi rozpisovať konkrétne, pretože by to bolo na dlho)... po prvý krát po dokončení, sa mi na modeli ako celku niečo nezdá a posobí na mňa zvláštne. (rovnako ako aj ostatné modely od GPT) Takže prvý a posledný model. Chápem, že mnohí so mnou nebudú súhlasiť, ale je to môj názor a ten mi nikto nevezme...

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 04 srpen 2013 15:11

Mít na něco vlastní názor je skvělá věc a nikdo jej nikomu nebere. Jen by možná bylo dobré, kdyby ten názor byl všude stejný :idea: . Zatímco na tomto fóru je jediný lepený model od GP Teamu bez vlastních úprav problematicky slepitelný a tudíž je to poslední model od GPT, na slovenském fóru : "lepil sa celkom dobre".
http://www.papermodelers.sk/viewtopic.p ... 4&start=20

Tak kdo chce, ať si vybere...

Andy

Příspěvekod Andy » 04 srpen 2013 15:25

"lepil sa celkom dobre" - to aspoň pre mňa znamená priemerne, a keď som to písal tak som bol rád, že sa mi to podarilo vôbec dokončiť. Keby som to písal teraz s odstupom času, tak by to vyzeralo trochu inak... takže tak

A mojím zámerom nebolo znevažovať nikoho prácu, len som napísal to čo sa mal na srdci...

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 05 srpen 2013 19:18

Celkem se divím jak tu většina lidí jásá nad touto "tragédií" jaký je to krásný model, pomalu plácá autory po ramenou a na druhou stranu haní modely Mirka Fabiana, jak mu tam chybí jeden lom na krytu motoru a podobně.
Nebudu hodnotit autorovy nápady ve vystřihovánce, to je každého věc a myslím ,že občas GPteam překvapí.
Hodnotit budu model jako celek a grafické zpracování.

Méně známými vozy se zabývám už hodně dlouhou dobu, takže toto určitě není pohled laika.
Nevím jestli autoři vychází z nějakých reálných rozměru rozchod/rozvory nebo si to lajsli podle oka. Výsledek na mě působí poněkud divným dojmem.
Přední část je příliš široká a má ostrý lom, jeden mezikus by neuškodil, možná z tohoto důvodu jsou vodorovné části předního křídla nějaké krátké.... nebo to může být taky krátkým rozchodem přední nápravy, nevím , neměřil jsem.....
Kryt motoru je příliš úzký, něco tomu chybí v přechodu na vodorovnou část bočnic.
Proč jsou zadní kola tak daleko od bočnic zadního křídla?? V reálu jsou nacpaná hodně blízko, ten výřez v bočnicích je pro kolo.... ne pro kolo a borce kterej se do tý mezery vleze.

Grafika je kapitola sama pro sebe. Evidentně si GPteam stále nedělá starosti s překreslováním nereálných reklam z TGP (historický šampionát), které neodpovídají. Na internetu se nechá stáhnout spousta dobových fotek, ze kterých se to nechá obkreslit nebo jinak udělat, i slepý vidí že je něco špatně.
- kosočtverce RMC a reklama MORTARS, rozvržení ostatních reklam na dělení karoserie a třeba otvorech pro chlazení ........ trochu nesedí ,co??

bok GPteam:
Obrázek

bok TGP:
samozřejmě na druhé straně, ale font jak u GP teamu
Obrázek

bok GBR GP:
Obrázek

druhý bok z GBR GP:
Zde je dělení a reklama RMC vidět lépe, ideální pro obtažení, pokud vlastníte vyšší rozlišení
Obrázek

Na bočnicích zadního křídla je Podle GP teamu reklama s oranžovou "vaničkou" KUNZE AUTO PARTS, i když se na začátku přiznali že nevědí co je to za reklamu, nakonec něco vymysleli...a špatně. Myslím že toto řešení jsem viděl někde v grafice k simulátorům F .. R factor či co to bylo, nebo nějaká F1. Samozřejmě i tady to mají špatně. Nechápu jak může někdo přejímat reklamy z pochybných zdrojů bez potvrzení z reálných fotek.
KUNZE tam určitě není a AUTO PARTS taky určitě ne, je to jedno slovo... že by AUTOPARTS....... ne to určitě ne.

NA autě je mnohem více chyb,nejen grafických (a že je jich tam opravdu mnoho)ale i věcí co tam chybí nebo naopak přebývají (asi z jiných závodů), řekl bych že kam se člověk podívá, tam chyba. Myslím že situace je snad horší než u špatného Bennetonu B194.
Možná si toto vezmou autoři k srdci a vůz kompletně přepracují (určitě by si to zasloužil) a nebo také ne a budou nás (modeláře) nadále zásobovat paskvily..... a le co, vždyť to skoro jako RAM 01 vypadá , tak co........

Píšu toto schválně ještě před vydáním vozu abych snad nebyl za hajzla, co chyby provaří až po vydání, a opravdu vězte, dělám to dobrovolně a je to můj koníček.
A hlavně než mě začnou kamenovat všichni okolo, dělám to pro Vás modeláře, aby se k Vám dostávaly kvalitnější a hlavně věrné modely
Samozřejmě chyby může dělat každý, kompromisy taktéž , přeci jen je to papír, ale toto je trochu moc.

modelům ZDAR
Naposledy upravil(a) Honza dne 06 srpen 2013 18:53, celkem upraveno 1 x.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 06 srpen 2013 17:24

frydek665 píše:Mít na něco vlastní názor je skvělá věc a nikdo jej nikomu nebere. Jen by možná bylo dobré, kdyby ten názor byl všude stejný :idea: . Zatímco na tomto fóru je jediný lepený model od GP Teamu bez vlastních úprav problematicky slepitelný a tudíž je to poslední model od GPT, na slovenském fóru : "lepil sa celkom dobre".
http://www.papermodelers.sk/viewtopic.p ... 4&start=20

Tak kdo chce, ať si vybere...

No upřímně řečeno Andy, nevím, co si o tom myslet: Když Tvou recenzi, kterou našel Frýďas, čtu od začátku, tak nejprve je monokok a kokpit zajímavě řešený, ale lepí se v pohodě... Potom ti špatně sedly celky komínu a bočnic k podlaze a sám jsi k tomu napsal, že to bude patrně tím, že jsi zvolil jiný postup, než je v návodu.. O předním křídle jsi napsal, že je to velmi pohodová práce s poněkud samolibým dovětkem "ostatně pro mě jako vždy"...
A na konci modelu, který ti tam pochválilo spoustu lidí, najednou nejde model postavit bez vlastních úprav. To dost protiřečí samotné recenzi, kde jediné místo, které se ti během stavby nepovedlo, bylo to, kde jsi se naopak návodu nedržel.
Sorry, ale na mě to dělá dojem, že ti v průběhu stavby snad někdo z GP teamu přebral holku, či nějak jinak šlápnul na kuří oko...

Ali

Příspěvekod Ali » 06 srpen 2013 18:40

Andy, ono to upravení příspěvku ve tvé recenzi Lotusu R31 (který jsem mimochodem testoval a lepil se mi velice příjemně) cca 20minut po frýdkově reakci působí také docela trapně....
Ale nebudeme to tady zbytečně GP teamu plevelit.

Andy

Příspěvekod Andy » 06 srpen 2013 20:43

Tak, na slovenskom fóre som to zbytočne nerozoberal preto, pretože tam je veľmi málo ľudí ktorý lepia modely F1... Tá vec kvôli, ktorej som model takmer nedokončil, sú veľmi zle riešené predné závesy (vždy som mal kolesá vo vzduchu) a tiež aj riešenie spodnej časti podlahy, kde je vpredu odskok 1mm.
Čo sa týka toho, že som napísal ako je zaujímavo riešený kokpit - áno, zaujímavo a je to jedna z mála vecí, ktorá sa mi páčila. Na monokoku bol problém s tým, že nie úplne ideálne sedí bok a vrchný diel pri kokpite. Spojenie komínu a bočníc k celku nemá zmysel riešiť. Predné krídlo sa lepilo dobre ale niektoré malé časti išli mimo predlohu... Nos tiež nie je úplne ideálne riešený, najmä teda vrchný diel - jeho šírka vpredu ho núti na špičke lepiť vydutý... Ostatné veci sa týkajú hlavne podobnosti predlohe, ktoré mne miestami trochu vadili...

A frydek napísal aby bol ten názor všade rovnaký, tak som jednu vetu skopíroval aj tam, inak je v tom príspevku všetko ako bolo, nič som nemazal.

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 07 srpen 2013 06:47

Musím souhlasit s Honzovým příspěvkem.

Obrázek Obrázek Obrázek

Pokud je první fotka autentický vůz, tak si můžete najít odchylek v grafice reklam a startovního čísla poměrně dost.

Henrich Sobotka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Henrich Sobotka » 07 srpen 2013 08:43

Honzo, vďaka Bohu, že si sa ozval! Ja keď som kritizoval nos na Ferrari od GP Teamu. Tak ma tu dobreže nezjedli ako autori tak aj ostatní modelári. Teraz majú recenziu od renomovaného autora, tak dúfam, že sa jedni aj druhí zamyslia!?
henkie
Fittipaldi F6A, Surtees TS14, Ensign N175, Prost AP03, Ferrari 156/85

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 07 srpen 2013 14:17

Neviděl bych to nijak tragicky. Každá chyba se dá napravit. Možná to chce nechat chvíli uležet a pak všechno znovu projít a opravit.

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 07 srpen 2013 15:15

Mě to ani nějak odlišné od předlohy nepříjde, ono je to dáno i tím že to nijak nestuduju kde co v reálu bylo jinak, mě se ty modely líbí i tak

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 07 srpen 2013 18:12

Andy píše:Tak, na slovenskom fóre som to zbytočne nerozoberal preto, pretože tam je veľmi málo ľudí ktorý lepia modely F1... Tá vec kvôli, ktorej som model takmer nedokončil, sú veľmi zle riešené predné závesy (vždy som mal kolesá vo vzduchu) a tiež aj riešenie spodnej časti podlahy, kde je vpredu odskok 1mm.
Čo sa týka toho, že som napísal ako je zaujímavo riešený kokpit - áno, zaujímavo a je to jedna z mála vecí, ktorá sa mi páčila. Na monokoku bol problém s tým, že nie úplne ideálne sedí bok a vrchný diel pri kokpite. Spojenie komínu a bočníc k celku nemá zmysel riešiť. Predné krídlo sa lepilo dobre ale niektoré malé časti išli mimo predlohu... Nos tiež nie je úplne ideálne riešený, najmä teda vrchný diel - jeho šírka vpredu ho núti na špičke lepiť vydutý... Ostatné veci sa týkajú hlavne podobnosti predlohe, ktoré mne miestami trochu vadili...

A frydek napísal aby bol ten názor všade rovnaký, tak som jednu vetu skopíroval aj tam, inak je v tom príspevku všetko ako bolo, nič som nemazal.

Andy, omlouvám se, ale: 2.7.2013 jsi napsal: "přibyly přední a zadní závěsy kol" - nikde ani slovo o tom, že jsi musel přední závěsy kompletně předělat...
Tím, že do závěrečného zhodnocení, napsaného dne 15.7., překopíruješ odsuzující věty, které jsi 4.8. napsal na toto fórum své odsouzení nezvěrohodníš, spíše naopak.
Proč jsi už v průběhu recenze neupozorňoval případné zájemce o koupi, že model má takové nedostatky? To se ti to špatné zavěšení rozleželo v hlavě až po třech týdnech?

hepyno

Příspěvekod hepyno » 07 srpen 2013 18:56

...nečakaj od 17 ročného chalana, že bude rozmýšľať a správať sa ako 30 ročný...
Mne príde divné, aby sa namiesto chýb, ktoré má pripravovaný model má, riešil ten, kto na ne poukázal. A to len preto, že pri inom modeli nechcel aby to dopadlo ako pri Benettone, keď sa kritizoval vydaný model. Čo vlastne chcete, keď tak i tak je také konanie podľa Vás zlé? O čo Vám vlastne ide?
Milan2 píše:Mě to ani nějak odlišné od předlohy nepříjde, ono je to dáno i tím že to nijak nestuduju kde co v reálu bylo jinak, mě se ty modely líbí i tak

Aha a potom sa divíte, že Vám niečo nesedí, keď to zlepíte? Je tu hlad po modeloch, a veľakrát nikoho nezaujíma, ako sa dajú v skutočnosti zlepiť, alebo ako vyzerajú. Ženie ich len túžba mať ich. Preto do budúcna nám to bude všetkým jedno čo vychádza a budeme sa tešiť z nových modelov ako za čias ABC, alebo budeme chcieť modely, ktoré majú s realitou niečo dočinenia a nie všelijaké paškvily. A potom bude treba vedieť prijať aj kritiku bez ohľadu na to, kto na chyby poukáže.

PS: Tento príspevok nie je nijako namierený voči autorom, vyberajú si veľmi pekné predlohy a prajem im aby im to išlo, pretože sem tam im ten krôčik ku kvalitnému modelu chýba. Príčinu, prečo je tomu tak, však nepoznám.
Naposledy upravil(a) hepyno dne 07 srpen 2013 19:08, celkem upraveno 1 x.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Milan2

Příspěvekod Milan2 » 07 srpen 2013 19:04

hepyno nevím proč tak útočně??? Nikde jsem nepsal že mi něco nesedí, ani nechápu jak jsi na to přišel, za sebe můžu říct že když jsem lepil Sauber c13 tak jsem na žádný problém nenarazil a vše sedělo jak má. Taky nechápu co je na tom špatného když se nezajímám podrobně o reálné předlohy kde co bylo??? Lepím model takový jaký ho udělal autor a nestažím se o nějaký tuning. Člověk aby se tu skoro začal bát něco napsat. Hepyno ale od tebe to zrovna dvakrát sedí, když se tu řešilo Farrari od Špinlera a Peťa Frýdek psal něco o tvarování tak jsi byl naštvaný že to někdo řeší a díky připomínkám model nebude vydán, a teď jsi otočil úplně na druhou stranu a říkáš že bez připomínek budem lepit paskvily a nebude nám vadit že to nemá moc společné s reálnou předlohou, já ti člověče nerozumím. Neprotiřečíš si tak trochu???
Naposledy upravil(a) Milan2 dne 07 srpen 2013 19:12, celkem upraveno 1 x.

Zpět na