Ferrari 640, N. Mansell alt. G Berger, Vc Portugalska `89

Modely, které se připravují k vydání...
Matthew

Re: Ferrari 640, N. Mansell alt. G Berger, Vc Portugalska `89

Příspěvekod Matthew » 08 listopad 2024 10:10

Ahojte,

Ospravedlňujem sa, že vyťahujem toto staručké vlákno, ale rád by som sa spýtal či sa tento model niekedy dostal aj medzi modelárov, resp. bol oficiálne vydaný.
Prebehol som si aj galériu papierove-modely.cz, ale našiel som iba hepynovu galériu, z čoho predpokladám že asi zapadol prachom, alebo sa mýlim, vyšiel a všetci ho majú v archívoch nepostavený ? :)
Medzičasom už samozrejme vyšli aj 641(W.M.C.) a 643(Yankie models), ale nepostrehol som že by Špinlerov kúsok mal ešte niekto iný postavený
Ďakujem za ozrejmenie ;)
Rozpracované: Ferrari F2004
Dokončené: Ferrari F60, Ferrari 500, McLaren M19, Renault R26, Red Bull RB02

Turco

Příspěvekod Turco » 08 listopad 2024 10:27

Ja ho mám v šanóne už dávno,netuším kedy a kde som ho kupoval.
Naposledy upravil(a) Turco dne 08 listopad 2024 19:42, celkem upraveno 1 x.

Novis

Příspěvekod Novis » 08 listopad 2024 14:49

Model 640 od Špinlera ještě nevyšel. K modelu byla při beta stavbě spousta připomínek a asi zatím nebyla síla je do vystřihovánky zakomponovat.
Když ale sleduju jak se TEO posupně "probírá" seznamem modelů od Špinlera, tak věřím, že na 640 jednou dojde.
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, FW08C, MP4/4, MP4/7A, MP4/8
Lakovna:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, 312T
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

hepyno

Příspěvekod hepyno » 13 listopad 2024 15:08

Betu som robil v roku 2011, prehľadal som pc a maily a našiel som nasledovné (dávam to sem, nech to potom nemusím znova hľadať):
Pripomienky:
- prikláňam sa skôr k označeniu Ferrari 640
- pozri sa v detaile na presklenie kokpitu - vpravo je ukončené, vľavo nie (platí pre obe jazdecké alternatívy)
- diel 2 má prehodené označenie ohýbania - platí pre všetky symboly
- over šírku kokpitu 3 v prednej časti - je o 1mm užšia, než boky kokpitu 1 v tých istých miestach - neviem či to tak má byť, pri stavbe a v návode som to vyriešil tak, že táto časť sa k vonkajšej časti karoserie neprilepila
- diel 10 nie je vo vystrihovačke číselne označený
- vo vystrihovačke sa nachádzajú diely 11 a 12 dvakrát - raz ako chladiče, raz ako diely difúzoru. Preto navrhujem prečíslovať diely difúzoru na 13 a 14, pôvodné diely 13 a 14 prečíslovať na 20a, 22a (s touto alternatívou počítam ako v ďalších pripomienkach, tak i v návode)
- treba opraviť číslovanie miest, kam sa majú lepiť ďalšie diely na podvozok 9 - číslo 4 v prednej časti zameniť za 8, čísla 13 a 14 zameniť za 20a a 22a
- pri dieloch 16 prehodiť farebné podloženie
- diel 19 nie je vo vystrihovačke číselne označený
- na žltej časti dielu 19 je uvedené, že ju treba odstrihnúť po vlepení kokpitu, ale ten sa tam nevlepuje, navrhujem to opraviť na odstřihnouť po vlepení krytu motora
- spájaniu dielov 25, 26, a 27, 28 by pomohlo, keby boli diely 26 a 28 doplnené o tri malé chlopničky (ako napr. bývajú pri spätných zrkadlách formúl zo 70 tych rokov)
- na diel 50 sa z rubu nelepí diel 51 ale 49
- spodnej časti farebnej strany je navyše číslo 55 smerujúce na diel 12, na ľavej strane toho istého listu je číslo 16

Z diskusie u cashpicka vyplynuli nasledovné pripomienky:
- vypustit čierne obrysové čiary pri červených dielovh
- linka štartových čísiel je výraznejšia
- rádius horného plátu predného krídla
- spracovanie komína
- farba a tvar sedačky

A ešte som mal poznámku, že na začiatku sezóny malo auto iný airbox, že by stálo zvážiť aj túto verziu.

V PC som našiel aj návod, ktorý som pri tej príležitosti napísal, takže opraviť chyby a je to prakticky pripravené.

Na škodu tohto modelu, neprospelo ani to, že vo veľmi dobrej kvalite sa objavil aj na jednom warezovom fóre a beta bola reakciou - aby modelári mali možnosť zaobstarať si originál namiesto kópie. V tom čase už mal Špinler krízu a k úpravám nedošlo.

Zpět na