Tome,
o Paul Tracym vím, pár fotek doma taky mám, ale model z testování během sezóny už dávat nebudu, i tak to bude modelů až nad hlavu.... I když je to dobrá zajímavost.
A k našemu modelu. Nejdříve jsem měl jen fota M. Schumachera, jak testuje nový vůz v lednu 1994 v Silverstonu. Něco bylo na zádi, co mi připomínalo číslici 5, proto ta 55. A to byla blbost. S Tomášem jsme pak "googlili"a našli to místo na zadním křídle. Jedná se o nápis Denim v modrém pruhu s bílým lemováním. Tady patří dík Gerrymu, který mi v pátek bleskově poskytl logo a já mohl poslat Zdeňkovi nové zadní křídlo (pruh s nápisem byl ještě jednou upraven a uvidíte ho brzy na modelu).
Ale vraťme se k historii testovacího vozu. Asi není tajemstvím, že se při testech těžce zranil druhý jezdec Benettonu JJ Lehto (zlomené obratle) a já měl jasno, že postavím právě jeho model. Ale. Při dalším společném hledání s Tomášem jsme narazili na jméno Allan McNish. V té době uznávaný testpilot ve službách McLarenu. A po nehodě Lehta se stáje pravděpodobně domluvili o možném testu McNische v Benettonu (a vydržel zde testovat delší dobu). A právě jeho model zde můžete vidět.
A dnes mi Honza Polák poslal boční pohled jeho vozu z garáže.... mám to ale hezký den....
Jinak jsme se trochu s modelem odmlčeli, protože jsem celý leden dělal autobus pro Megagraphic (uvidíte ho na spřáteleném fóru) a neměl na formulku moc čas, tento týden se jí budeme věnovat intenzívněji.....