? (no nějaký autor to asi bude)
? (předpokládám že jde o F1-čku, ale váhám)
? (že by nějaký světový okruh)
? (předpokládám letopočet začínající 1...)
? (asi to někdo i řídil, možná pilot F1, kdo ví)
K podlaze jsem přilepil zadní difusor, ten je v dolní části ještě spojen pomocným dílem, to aby se při manipulcai nepoškodilo tenké spojení s podlahou. K celku motoru s převodovkou byla namontována ramena zadní nápravy a instalován výfuk na levou stranu motoru. Motor s podlahou jsou u sebe jen zkusmo a na sucho bez lepení.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!! Nová Galerie
Tipnul bych si: M. Antonický
Minardi M01
1999
Evropa-Nürburgring
Badoer
Tipuji Badoera, který jel ještě krátce před koncem Velké ceny Evropy na vynikajícím 4. místě (tuším), ale do cíle pro poruchu nedojel. Po vystoupení z vozu se rozplakal.
Noční směna na montážní lince dokázala osadit výfuk na pravou stranu motoru, nasadit kola na osy a smontovat zadní křídlo. Vše je to zatím k sobě naskládáno zkušebně, ke slepení se určitě dostanu v dalším průběhu stavby.
Už jsem začal pracovat na sestavování monokoku. Ale před tím se mi podařilo dát dohromady přední křídlo.
Zde je konstrukce modelu navržena tak, že bude možné nechat čumák sundavací. V tom případě si budou moci modeláři přední čelo trupu vylepšit možným tunningem v podobě nádobek na brzdovou kapilnu.
Na dnešní poslední fotce jsem si uvědomil jednu věc. A to tu, že hrana papíru bočnice křídla nemusí být v její barvě (fialovo tmavě modré), ale pěkně do barvy carbonu...takže jsem to záhy zaretušoval černou barvou.
Zahájil jsem práce na monokoku. Přesnost a pečlivost se zde velice vyplatí. Čumák s předním křídlem je k trupu nasunutý na sucho. To samé je i s motorem, který je taktéž jen položený na podlaze a k tomu vyzkoušený trup. I zde na fotkách je vidět použití laserem vyřezaných pomocných dílů.
No....model formulky to bude nejspíš asi tak 122-hý od doby co jsem se k papírařině vrátil. Jinak za život těch papírových modelů může být asi tak okolo 250 - 300. Nikterak jsem si statistiku o počtech nedělal.
Předlohu modelu asi nejspíš odtajním v brzkých hodinách....
Jak na model postupně lepím další a další drobné detaily, tak si říkám, jaký že je to docela krasavec.
...připadám si jak mlsná moucha létající kolem slaďoučkého dortu, na který si možná sedne, možná ho mezitím odnesou nebo ho obsadí jiná moucha...krutý to život modeláře, jemuž se v kapse otevírají nůžky a ten model je přitom tak vzdálený, tak vzdálenýýý...