March 761-4/GP French ´76/Honza Polák/1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 05 únor 2010 11:07

Ali, díky, dobře odvedená práce, i Honza si spolupráci při řešení problémů pochvaloval :D

Ali

Příspěvekod Ali » 05 únor 2010 11:31

Jsem rád že se model líbí.
Největší díky by mělo být směřováno na autora Honzu Poláka(model se lepí skvěle) a pana Krejčího.
Byl to první model,který jsem lepil z nové tiskárny C1. Musím jen chválit-barva se neláme a vypadá naprosto úžasně.
Třeba se ještě potkáme u nějaké beta stavby :wink:

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 srpen 2010 09:26

Nevie mi niekto prosím doložiť ako sa lepí potrubie chladenia? Vo vystrihovačke nie je nič zakreslené a na modeli mám 9 otvorov na vlepenie potrubia (4x motor, 2x2 chladiče, 1x diel 94).
Taktiež chcem upozorniť, že na diel 87 sa na vyznačené miesto nelepia diely 92 ale tlmiče. Diel 92 sa lepí z druhej strany dielov 94 na nevyznačené plochy (aspoň tak hovorí návodná kresba).
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 srpen 2010 09:45

Až se vrátím z Humpolce zhruba za hodinku, tak bych se mohl kouknout na můj poslední beta testovej March od Honzy. Na něm bylo taky dost dírek pro potrubí a jen některé jsem využil.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 srpen 2010 10:20

Vďaka Teo.
Ešte jedna poznámka - ak sa Ti bude zdať, že mám veľa otvorov v motore, požil som motor z verzie Kozarowitzky, Merzariov motor má len tri.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 srpen 2010 11:20

Na pravé straně vozu je chladič se dvěma dírami. Ze spodní vede hadice do jedné díry co je na bloku motoru. Horní pak vede do díry co je na nádrži před blokem motoru.

Obrázek

Na levém chladiči jsou 4 díry - 1 nahoře vepředu a 3 dole. Horní je propojena s nádrží, stejně jako na pravé straně. Dolní je spojena se spodní dírou na bloku motoru - horní díra na bloku mototru je volná. Prostřední dolní díra je propojená s olejovým filtrem na bloku motoru. Z dolní zadní díry je pak hadice vedena okolo spodní hrany chladiče dopředu k trupu, dále šikmo nahoru podél trupu k bloku motoru, a okolo hlavy motoru do vyrovnávací nádržky za blokem motoru nad rozvodovkou.

Obrázek

Obrázek

Doufám, že výklad i foto budou postačující. Takto nějak jsem to při stavbě konzultoval i s Honzou Polákem.

Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 srpen 2010 13:28

A ako to máš pri dávnejších modeloch, ako napr. pri žlto-modrom Petersonovi? To foto, čo si mi zaslal je pre mňa nepoužiteľné, lebo mám len dva otvory na oboch chladičoch.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 srpen 2010 14:43

Jejda to jsem netušil. Dnes už to nezvládnu se kouknout, bo jsem v práci až do zítřka. Pokud to nespěchá, tak se na to opět kouknu a když tak nafotím.

Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 srpen 2010 15:00

Nevadí Teo, aj tak ďakujem.
Nenafotil by mi to niekto prosím, kto robil niektorý z prvých (Ribeiro, Peterson, Stuck /Jaegermeister alebo John Day/) alebo konkrétne tento March, lebo dnes chcem ten svoj dokončiť. Ak sa mi to nepodarí dnes, neviem, kedy sa mi zas podarí nájsť čas :(

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 srpen 2010 15:15

Nová Galerie

Novis

Příspěvekod Novis » 26 srpen 2010 16:24

...takhle jsem to provedl já u Marchu pilota Neveho (Williams):

Obrázek Obrázek

Nakroutil jsem to tam podle sebe :wink: jestli je to dobře nevim :?
Jo, myslel jsem, že to mají být hadice, proto ta černá barva...
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, FW08C, MP4/4, MP4/7A, MP4/8
Lakovna:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, 312T
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

Ali

Příspěvekod Ali » 26 srpen 2010 16:48

Trubky chlazení jsem udělal téměř stejně jako Novis.
Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 srpen 2010 19:22

Vďaka chalani, nejako sa s tým popasujem, potrubie je teraz ďalšie na rade a model mám hotový. Foto doložím počas budúceho týždňa :wink:
Teo, podľa toho foto Jaegermeister máme všetci naopak nalepený diel 94 :lol: Peterson ho už má ako my a Ribeiro ho nemá vôbec.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 srpen 2010 19:44

Jsou to autorské modely. Je možné že to při lepení mohl Honza taky trochu ošulit. Koho by bavilo lepit pořád jeden a ten samý model, že jo? :lol: :lol:

Jak je slepený Jaegermeister, tak nějak ale zrcadlově jsem lepil všechny předešlé marche. S vyrovnávací nádobkou a hadicí směřující doleva. U toho posledního co jsem tady dal fotky, byly hadice lepeny podle doporučení Honzy Poláka

Nová Galerie

Zpět na