Minardi M01, GP Brazilie / PKAA / M.Antonický / 1:24 / 122

Modely, které se připravují k vydání...
Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 10 duben 2011 20:43

Marku, ale není, není........, cca 14 dní :D

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 duben 2011 07:46

Ukončuji tipování. Ďourku trefil jsi to.

Název vlákna jsem upravil. Během dneška nejspíš dokončím drobnosti na modelu a předvedu Vám je v plné kráse.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 duben 2011 09:52

Model je slepen, připomínky odevzdány, něco málo nafoceno, snad hodím taky nějakou tu vrstvu laku a uložit mezi ostatní kousky.

Než tady dám finální foto na jednolitém pozadí, dovolím se ještě pár detailů. Černé anténky s bambulkou na konci jsou ze štětiny smetáku. Bambulky jsem docílil tak, že jsem štětinu pomalounku přibližoval k plameni zapalovače, až se prostě štětina začla napalovat. Rychle jsem od žáru plamene ucuknul a ejhle bambulka je na světě. Když Vám to začne hořet...nic se neděje. Vemete novou štětinu a další pokus je na snadě. Jinak díly modelu jsoudobře řešeny a vymyšleny. Byla to radost lepit.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zde Vám představuji samotného pilota a předlohu k modelu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 11 duben 2011 09:58

Vo vystrihovačke by to chcelo diel, ktorým sa prelepí ten otvor v nose, lebo inak nevidím dôvod dávať čumák dole. Nádržky a pod. nech si už dorobia modelári sami.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 11 duben 2011 10:07

Krasavec :!: Neprohlížel jsem detailně, takže jen tři maličkosti:

:arrow: dělení na krytu motoru by mělo procházet písmenem "n"(v nápisu Telefonica) trochu více vzadu
:arrow: "madlo" pod týmž písmenem má jakoby obrácený tvar
:arrow: Teo - tu ploutvičku před jezdcem máš nalepenou zřejmě opačně :wink:

Obrázek

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 11 duben 2011 10:08

hepyno píše:Vo vystrihovačke by to chcelo diel, ktorým sa prelepí ten otvor v nose, lebo inak nevidím dôvod dávať čumák dole. Nádržky a pod. nech si už dorobia modelári sami.

Ten sundávací čumák je jen konstrukčí záležitost a měl by být k modelu přilepen. Reagoval jsem na připomínky modelářů ohledně lepení "špinlerovských lodiček", kdy se jim hodně kroutila karoserie do vrtule. Takto jsem tomu předešel, i když se i zde musí přesně lepit.

A až po slepení jsme se Zdendou zjistili, že by se dal čumák sundávat (nasílením žebírka) a dodělat příď modelářsky. Takže u nových modelů na tom zapracujeme a do vystřihovánky případně zařadíme... :wink:

Michal

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 duben 2011 10:09

Hepyno, to je jen ukázka, že to takto s čumákem jde. Kdo bude chtít, tak je k trupu přilepí napevno, kdo bude mít zájem, tak si to vytuní a udělá i s nádobkami. Akorát nepoužije jedno žebírko a čumák s trupem si upraví tak, aby mu to pasovalo a drželo trošku jinak než je to navrženo.

Nová Galerie

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 11 duben 2011 10:20

Tome,

máš pravdu s tím řezem v nápisu....trochu jej celý posunu. Jinak to "madlo" je v pořádku, jeho tvar a umístění je zkresleno přímo z fotky. No a tu ploutvičku Zdenda nalepil opravdu obráceně.... :D

Michal

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 duben 2011 10:29

Ale nalepil jsem ji podle návodní kresby. Ještě jsem se na to naschvál koukal, jak je tam umístěná. Vyrvu ji a obrátím.....

Nová Galerie

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 11 duben 2011 10:45

TEO píše:Ale nalepil jsem ji podle návodní kresby. Ještě jsem se na to naschvál koukal, jak je tam umístěná. Vyrvu ji a obrátím.....

A já předělám návodku.... :oops:

Ach jo....

Ale od toho to tady je, my vyladíme a Vy všichni dostanete kvalitní model, aspoň doufám.... :wink:

Michal

Marek

Příspěvekod Marek » 11 duben 2011 11:02

...krásný model Zdenku a Michale, ...detaily nedetaily, upřímně koho z Vás bude za pár týdnů či let zajímat zda je tam ploutev tak nebo tak, nebo kdo z případných "obhlížečů" to pozná? 8)

...ten nápad se sundávacím "předkem" není špatný, pamatuji si, že podobně to fungovalo u brabhamu, ale ze zadní částí, kdy se dal odendat celý motor se zadní nápravou.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

hepyno

Příspěvekod hepyno » 11 duben 2011 16:23

TEO píše:Hepyno, to je jen ukázka, že to takto s čumákem jde. Kdo bude chtít, tak je k trupu přilepí napevno, kdo bude mít zájem, tak si to vytuní a udělá i s nádobkami. Akorát nepoužije jedno žebírko a čumák s trupem si upraví tak, aby mu to pasovalo a drželo trošku jinak než je to navrženo.

Myslel som, že bude skladací, nie že to bude alternatíva. Potom je to už jasné :D
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 11 duben 2011 16:38

Moc pěkný model. Docela mě překvapilo, že když už vystřihovánka obsahuje jen verzi jednoho pilota, že je to právě Sarrazin, který pouze v jednom závodě zaskakoval za Badoera. To bych teda netipoval. Ale nakonec, proč ne? :wink:

mires

Příspěvekod mires » 11 duben 2011 17:07

Pěkný kousek !!! :lol: Chtělo by to více modelů této značky,která si to určitě zaslouží :D

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 12 duben 2011 06:44

frydek665 píše:Moc pěkný model. Docela mě překvapilo, že když už vystřihovánka obsahuje jen verzi jednoho pilota, že je to právě Sarrazin, který pouze v jednom závodě zaskakoval za Badoera. To bych teda netipoval. Ale nakonec, proč ne? :wink:

Ano, vybral jsem Sarrazina právě proto, že jel ten jeden jediný závod. A to ještě v 31. kole skončil bez kol v kačírku.... Byla to jedinečná šance jej zde představit.... :wink:

Ale tento vůz měl více zajímavých verzí a během sezóny se dost měnil, tak že jsou připraveny auta jak Geného, tak Badoera. Myslel jsem, že Vám dnes dám zmíněné bokorysy, ale včera bylo dokončení modelu podle poznámek od Zdendy, tak bokorysy zatím počkají....
A také je pro příznivce Alonsa připravena verze, do které jako mladíček prvně usedl....

Michal

Zpět na