Příspěvekod makr » 21 listopad 2017 18:02
Víš Marec,
třeba u mě je to naopak. Když se na mě s něčím tlačí, přestanu mít chuť se tím zabývat. Blbý je, že kluci z GPT vzali příliš drsně některé komentáře a to i bez možnosti uvážení, že pisatel se třeba jinak, dejme tomu diplomaticky, ani vyjadřovat neumí, přestože jeho "kritika" měla za cíl dosáhnutí lepšího, věrnějšího vzhledu modelu, který byl jinak velice pěkný.
Pokud vezmu třeba Henkieho, ten to tam napsal, že to vypadalo drsně a kluci se naštvali. Pak se i ostatní pustili do Henkieho. To, že jsou i autoři, kteří špatně snášejí kritiku je jasné. Každý z nás je jiný. Tebe Teo péroval jak malého kluka za zlepšení a mělo to výsledek. Chtěl jsi, aby to bylo perfektní. Možná jsi byl ctižádostivější a chtěl zlepšit, co šlo. GPT to holt mají nastavené jinak. Kritiku brali jako nenávistný útok, což je sice nesmysl, ale taky velká škoda, protože se pak "zakousli" vůči fóru.
Je třeba se na všecko dívat z obou stran a někdo to holt neumí. Ono i všeobecně platí, že psané sdělení může mít různé úrovně pochopení, poněvadž při hovoru z očí do očí, nebo i po telefonu cítíš, slyšíš, intonaci a poznáš, jak to někdo myslí. Jestli se Pavlovi, nebo Jardovi (nechci urazit, nepamatuji si, komu patří která přezdívka- nick) zatmělo před očima po přečtení komentářů, žádný div, že se pak naštval a vypnul. Pak se ještě přidali další se svými poznatky a byl oheň na střeše...
S některými lidmi se zkrátka musí mluvit jinak. Například můj bývalý zaměstnavatel říkal, s kritikou nemám problém. Když jsem mu tedy vytkl, že špatně měří, že pak musíme skříně na místě řezat a zmenšovat, nic neřekl, jen zvedl obočí a já šel domů bez prémií.