Díky borci,
Trošku rozeberu asi nejkomplikovanější díl "markdvojkových" verzí - nádrž. Je to celé z jednoho dílu s použitím technologie lepení na tupo i chlopní a je možné si pomoc i sestavou z laserem pálených žeber.
Díl vystřihovánky
Vyřezaný. I když si myslím, že některé chlopničky by mohly být nakresleny jinak pro nekonfliktní tvarování při lepení následných kroků, ale nechávám, jak je navrženo
Velmi pozorně si před vyřezáním prostorově představte sestavený díl a přemýšlejte, které části se budou jen obýhat, tedy není nutno rýhovat vše, co značí rýhovací šipky. Na hotové nádrži to nevypadá pak nejlépe
Díl je retušovaný /u rubu přetupované konce "parprskůů a začínáme tvarovat. Slepil jsem si nejdřív spodní stranu tanku a následně začínám uzavírat jednotlivé rohy. Zevnitř kapku hustšího Herkula a z venku válet kovovou kulatinou a čistit od vytlačeného lepidla ze spár. Po zavadnutí hlavičku špendlíku natlačit dovnitř a učesat zaoblení i z rubu.
A končíme v uzavírání. U třetího rohu je vidět lepidlo z vnitřní strany.
Uzavřené. Tvarování by mohlo být příště lepší. A co mi zbylo? Ano žebra z laserového archu
Jak píše kolega Uwe na papíráckém foru vedle, pokračuju ve "zdobení". A bílé svítící rýhovací linky jsem přetáhl sušším štětcem s černou barvou.
Hotovo. I když to má své mušky v mém zpracování, tak uznejte, že bez rýhovaného obdelníku na horní straně to vypadá lépe.