Tak přesně tohodle jsem se bál - popraskání laserového tisku. Ano, je to samozřejmě mojí chybou, ale co teď s tím
1) hodit z okna a neztrácet čas doděláváním něčeho, co už stejně nebude dobrý 2) velkoryse chybu přejít a model dokončit, protože bez chyby není žádnej model 3) sehnat novou vystřihovánku a díl přelepit
Určitě dokončit- už jen z důvodu naučení se toho, jak s laserovým tiskem pracovat . Zkusil bych to zaretušovat- laserový tisk má tu výhodu že přebytečnou barvu (ta co neuvízne v prasklinách) lze jednoduše otřít. Navíc pokud se chystáš model lakovat - mohlo by se to lakem i pěkně zamaskovat...
Co se týče natočení ve vitrínce, tak to má dvě mušky - jednak dávám modely do samostatných krabiček přesně touto stranou dopředu a za druhé jeden lom je i z druhé strany.
Včera jsem to zaretušoval. Chytit přesný odstín oranžové je prakticky nereálné, ale přibližný ano, takže dokončovat se bude.
Přiklonil bych se k názoru Aliho. Mně se něco podobného stalo u mého prvního laseru, kterým byl zelený Jaguar. Dost mě to v průběhu stavby otrávilo. Něco se vyspravilo retuší, ale zejména závěrečné lakování skutečně hodně vyřešilo. Až mě to překvapilo a ve finále jsem byl rád, že jsem model předčasně neodevzdal sběrné nádobě na komunální odpad.
Vzhledem k mému perfekcionalismu spokojen nebudu, ale mám v plánu slepit celu sezonu 2000, kde podstatná bude cela serie, ne dokonalost jednoho modelu. A vzhledem k tomu jak pomalu lepím, tak radši model s chybou než žádnej. Večer dám fotku, jak jsem to udělal.
Jinak mě ten laserový tisk po prvních zkušenostech připadal, že drží dobře a přestal jsem si dávat pozor. Každopádně další modely budou zase offset (ono třeba Prost AP03 v laseru stejně nevyšel, Ferrari 2000 jsem rád, že jsem sehnal aspoň v offsetu)
Díky za pochvaly :-) Já to přetřel plošně barvou Vallejo, pak zalakoval, jednak abych si to neodrbal a druhák abych viděl, jestli to (v rámci možností) zmizí. Černou linku jsem při lepení vršku komínu přehlédl, trochu jsem spěchal (a teď bych si nafackoval). Určitě ale linky spojím. Jen nevím kdy, teď mě čeká další etapa prací na bytu, tentokrát ale u dětí... Přitom jak já bych teď lepil, takovouhle chuť do modelů jsem už dlouho neměl.
Nedalo mi, abych večer (po druhé "šichtě" při zahazování šliců ve zdi a třetí šichtě při odvirovávání manželčina PC) ještě něco neudělal i na Arrowsu. Na vyřezávání pásů do kokpitu jsem už ale fakt neviděl, takže přibyl jen "záhlavník".