protože mě také čeká výzva slepit jeen model 1:18 , rád bych se optal Vás zkušenějších v tomto měřítku - podlepujete ?? a když jo tak co a jakou tloušťkou ??
Podlepujeme, samozřejmě. Čtvrtkou podlepuju podlahu, ramena zavěšení a vodorovné plochy křídel. Velké díly karoserie podlepuju kanclákem. To je tak zhruba vše. Kola nepodlepuju vůbec.
tak jak jsem předeslal , jdu se k Vám přidat - Štefan mě vybral model Arrows A6 - Ford - Marc Surer - Monaco 1983 , tak uvidíme jak to půjde , doufám , že to bude koukatelný ...
Ještě otázka - retušujete klasicky vodovkama ? a nedělá problém v této velikosti matná vodovka, leský tisk ? nebo ve finále také stříkáte celkovej model ??
U retuše přece není žádný rozdíl mezi 1/24 a 1/18. Retušuju vodovkama a samozřejmě, že matná vodovka dělá problém na lesklém tisku, ale retušuješ hrany, ne tisk. Každopádně držím palce a budu sledovat. Do modelu Arrows A6 (z jiné GP) se pustím ihned po dokončení Oselly
Zkompletoval jsem zadní křídlo a pustil jsem se do kapotáže. Když už tady padla otázka podlepování, tak všechny vodorovné díly zadního křídla jsem podlepil papírem 150g. Lepí se na tupo, takže je lepší zesílit materiál a navíc zesílené plochy nebudou mít takovou snahu se zkroutit. Díly kastle, i když jsou hodně velké, jsem nepodlepil vůbec.
Vidím, že kola děláš pomocí zoubkových chlopní. To mě nikdy nebavilo a většina modelářů už od této metody ustoupila. Mnohem líp se kola lepí pomocí kartonových bočnic. Je to mnohem jednodušší, lepení kol je pak zábavnější a kola jsou krásně kulatá. Vřele doporučuju vyzkoušet