BRM P57 / 1:24 / ForumTeam

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
LuPa

BRM P57 / 1:24 / ForumTeam

Příspěvekod LuPa » 27 říjen 2024 13:23

Rozsah: dve strany A4, laserove dezeny a kartonove rebra, z motoru vidno iba malo, tak jedine drobne diely su tu napravy. Zacal som interierom a chvostom karoserie. V interieri som namiesto papierovych dielov pouzil drot na paku radenia a tyc do prevodovky. Rebro R2 som na hranach trosku zbrusil aby vliezlo do kuzela karoserie (diel 15).
Obrázek
Obrázek

LuPa

Re: BRM P57 / 1:24 / ForumTeam

Příspěvekod LuPa » 29 říjen 2024 22:29

Postupne pribudli dalsie casti karoserie a takto som ich dal dokopy.Ide mi to dost pomaly aby som predisiel pripadnemu skruteniu a inym chybam. Nie uplne som sa tomu vyhol,ale zatial sa to da. Hrdla sania su z dutiniek.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

LuPa

Příspěvekod LuPa » 05 listopad 2024 22:15

Pokracoval som dalsimi castami karoserie a oblukom od opierky hlavy dozadu. Sietka je z nejakeho starsieho modelu Tamiya 1/24. Lepil som ju gelovym sekundovym lepidlom.Najprv na obluky 29,30 a tento celok co vidiet z motora som vlepil do dielu 33. Vstupy sania su z dutiniek. Tento celok bol pomerne narocny na tvarovanie a aj volbu postupu lepenia.Diel 34 som nepouzil, diel 33 som spajal pasikmi papiera,kvoli lepsiemu vytvarovaniu dielu 33. V navode nie je spomenute lepenie rebier R11,R12,ale nie je problem si to postrazit.Hranu rebra R11 som musel zbrusit do kuzela, kedze zapadala uplne dopredu ako je mriezka chladica.Uz by tu mali byt nalepene aj diely 42,43-obluciky nad prednou napravou,ale aby mi nezavadzali nalepim ich na tupo neskor.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

LuPa

Příspěvekod LuPa » 09 listopad 2024 23:11

Doplnil som obe strany prednej napravy. Robilo sa to uplne perfektne, presnost dielov 100%. V navode chybaju diely 99-104.
Najprv som prilepil spodne rameno,nanho tlmic, dalej vrchne rameno s nabojom a nakoniec vsetky drobnosti a kotucovku.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 11 listopad 2024 09:43

Fajne. ;)

LuPa

Příspěvekod LuPa » 13 listopad 2024 22:48

Dakujem, Robo ;)
Pred chvilou som dokoncil aj zadnu napravu.Aj tu diely bez problemov a robilo sa to velmi pekne.
Moj postup: spodne rameno do karoserie, dalej oska a na nej cela brzda s kardanovym krizom a nabojom len na sucho.Nalepil som naboj na rameno,dalej brzdu,tlmic najprv do karoerie potom k ramenu. Nasledovalo vrchne rameno do karoserie a k naboju. Nakoniec stabilizator do karoserie a k ramenu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

LuPa

Příspěvekod LuPa » 15 listopad 2024 23:07

Pribudli vyfuky, mriezka na lavom boku a ochranny obluk.Spodnu cast vyfukovych vedeni som spravil z drotu (velke kancelarske spinky). Tu mi chybal v navode tvar, tak som si ho odvodil podla fotiek. Aj ochranny obluk som spravil z velkej kancelarskej spinky,kedze ma priemer drotu cca 1mm.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

LuPa

Příspěvekod LuPa » 20 listopad 2024 18:56

Takze Graham Hill sa pomaly moze chystat na start :P
Doplnil som kolesa, ochranne sklo so zrkadlami a prednu hranu karoserie som nafarbil striebornou farbou.Predne kolesa mi isli uplne paradne, aj tvarovanie bocnic pneu, vsetko bez podliepania alebo naslinenia.Obrovsky problem som mal pri tvarovani bocnic zadnych kolies.Ich vnutorne hrany sa mi aj spojili ale vonkajsie hrany boli stale par milimetrov od seba, nanestastie aj tak vyzeraju.Kde robim chybu? :-(
Ochranne sklo je lepene obojstrannou paskou a tam kde nie uplne drzala som pridal gelove sekundove lepidlo.Na zrkadla som pridal odrazovu samolepiacu foliu.
Celkovo krasny model, skoda mojich spominanych chyb. Model vyzera nenapadne jednoducho, treba si ale postrazit geometriu celej karoserie vratane krytu motora,drobne diely naprav mi isli uplne bez problemov lepit.Takze dakujem jeho tvorcom za dalsiu krasnu zabavu :wink:
K videniu by mal byt na Plastikovej zime 30.11. v BA.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zpět na