Benetton B194 GPTeam - recenze

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
HAAL.70

Příspěvekod HAAL.70 » 02 prosinec 2011 21:31

Ivánku,
pravdu díš.(šmoulík chytrák)

Marek

Příspěvekod Marek » 02 prosinec 2011 21:54

Zdendo, bylo to myšleno jako zpestření, třeba detail motoru na modelu versus motor v reálu. Již tak máte práce dost, navíc teď ještě ta administrativa...Myslíte, že konkrétně já budu měřit reklamu a zkoumat písmo, tak to tedy opravdu ne. Už v předešlých příspěvcích jinde jsem psal, že nejsem detailista. Chápu, že se tady povedou předlouhé debaty, ale jako vždy bude opět pravda někde uprostřed.
Vůbec se mi však nelíbí, jak se tady ale mluví o nás spotřebitelích. To sem vůbec nepatří a i proto už budu tuhle debatu sledovat jen pasivně. "rozlobenej satan"
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 02 prosinec 2011 21:56

Marku, buďme nad věcí
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

mára

Příspěvekod mára » 02 prosinec 2011 22:20

Vidím opět další zajímavá debata.
Já souhlasím s Ivanem. 90% modelářů nebude řešit font nebo detail u reklamy velké pár mm, nebo nějaký skrytý detail. Mě u tohoto modelu uhodily do očí dvě hlavní věci: tvar nosu - prostě nějak nesedí a reklama Benetton Sportsystém - tady se to autorovi nechtělo obkreslovat a tak použil písmo typizované (To by se dalo spolknout u nějakého zasunutého drobného nápisu)(a když už Benetton tak Bitburger :P ) - toto by u tak provařeného vozu jako tento být nemělo. Něco jiného je neznámý vůz neznámé stáje, ke kterému jsou k dispozici dvě rozmazané fotky.
Doufám, že u Wiliamsu, který chci do konce roku slepit, tyto problémy nebudou.
Hotovo:
Sbírka vozů Nelsona Piqueta: Ensign N177, Brabham BT49C, Brabham BT52, Benetton B190, McLaren M23, Brabham BT46A, Mclaren M23 , Brabham BT49, Williams FW11B, Brabham BT52, Lotus 100T, Brabham BT50 Dijon 82

Rozpracováno:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 prosinec 2011 22:37

Marku....při mém vytížení, není čas na nějaké zpestření fotkami modelu společně s reálným vozem. Takže bohužel, v mém případě pestrost beta testů moc veliká nebude.....
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Marek

Příspěvekod Marek » 02 prosinec 2011 22:54

To je fuk, hlavně, že bude, doufám, nač koukat o dlouhých zimních večerech. "obdivný a trpělivý žluťas"
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 03 prosinec 2011 20:28

Dobrý večer. Asi všichni čekáte na naše vyjádření k "recenzi" na náš model. Omlouvám se, ale žádná reakce nebude. Ani teď a ani v budoucnu. Už na to nemám náladu. Zvykli jsme si, že na každý náš model se hned sesypou kritici a hledají milimetry. Jen na naše, což je zajímavé, ač chyby můžeme hledat a našli bychom na všech. Tohle všechno beru, v žádném případě netvrdím, že jsme neomylní a myslím, že jsme už v minulosti dokázali, že o výsledku našich modelů jsme ochotni i veřejně diskutovat. Ale to, co jsem se dočetl naposledy, mám na mysli formu příspěvku, to už přesáhlo všechny meze. Abych se dočetl na veřejně přístupném foru výrazy jako grafické prase, na to už nehodlám odpovídat. Pokud má pan Polák nějaký problém s námi, nebo s našimi modely, je to JEN JEHO PROBLÉM. Mně nezajímá a upřímně - je pod moji úroveň s ním o tom diskutovat. Dále myslím, že není nutné ovlivňovat zákazníky co mají a nemají kupovat. Je to jen jejich rozhodnutí, do kterého nikomu nic není a nikdo nemá nejmenší právo tohle dělat. Myslím, že je svobodné rozhodnutí každého co a jak bude dělat či co a jak si koupí. A děkuji všem, kteří nás nehází do popelnice a kteří ještě chápou smysl slova koníček, zábava a podobně.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 03 prosinec 2011 21:16

Ano, tato reakce se dala očekávat.
Bohužel mě nenapadl jiný vhodný výraz a proto byl dán do uvozovek. I poloslepý člověk který by na modelu pracoval by reklamy provedl lépe.
Toto není váš první model na kterém jsou reklamy odfláknuté, ale zde je to až do nebe volající.
Pokud to chceš dělat pro zábavu, tak do dělej zadarmo, potom ti nikdo nic neřekne.
Upřímně lituji lidí co si potom model koupí a nejsou natolik znalí aby mohli určit zda je správně nebo ne. Jako autoři a zejména ty jako autor grafiky by si se měl spíš stydět.
Myslím že model byl dělán podle fotek z TGP už tomu napovídá provedení difuzoru, původně bílá kola, modrá výplň sedačky (to vše je na jednom voze z TGP na internetu)......... tak aspoň nedělejte z lidí blbečky.

Osobně se těším na recenzi na Minardi, ale pokud děláte podle fotek z TGP, tak to rovnou zapíchněte, protože to je úplně jiné auto. :-)

Jo a přečti si někdy recenze na forech s letadly z 2.sv války, lodí , jiné bojové techniky...... to jsou sakra drsné recenze. A to že se tady ve vlákně recenze objeví většinou jen pár fotek ze stavby... s prominutím není recenze.
A myslím že to jestli si někdo model koupí ovlivňujete sami právě kvalitou jeho provedení........ ale pšššššštttttt pokud je něco blbě že.

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 03 prosinec 2011 21:47

Mám takovej dojem,že už by to mohlo stačit.Nebo se to tady bude pitvat do bezvědomí???Kam až to musí dojít???!!!!
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

ozak

Příspěvekod ozak » 03 prosinec 2011 23:09

Proč to zastavovat, když se do toho obuli ti dva co to mají na svědomí. Jen je nechte ať si to vyříkaj.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 03 prosinec 2011 23:13

Ale on se do toho nikdo neobul - Gerry odpověděl jedním příspěvkem a dodal, že se tím nebude více zabývat... Ostatně já taky moc nechápu smysl tohoto ataku..

Schumi0003

Model

Příspěvekod Schumi0003 » 04 prosinec 2011 08:31

Kluci, proč si kazit náladu z hezkého modelu????? Dobře jsou tam nějaké chyby, nikdo nejsme dokonalej, autor se snaří jak to jenom jde, jsou věci které tak třeba nejdou udělat, tak jak tam jsou. Máme být rádi že něco vůbec je....
Pane autor, buďte v klidu, Váš model se mi líbí, koupila mi ho babička, mám z něj opravdu radost.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 06 prosinec 2011 10:52

Ahoj Gerry,
ta reakce je pro mě jako potenciálního zákazníka trochu zvláštní...

Gerry píše:Zvykli jsme si, že na každý náš model se hned sesypou kritici a hledají milimetry. Jen na naše, což je zajímavé, ač chyby můžeme hledat a našli bychom na všech.

Otázka je, zda a) si na vás celé forum zasedlo nebo b) chyb u vašich modelů je víc a výraznější. Obávám se, že b je správně. Viz později.

Gerry píše:Dále myslím, že není nutné ovlivňovat zákazníky co mají a nemají kupovat. Je to jen jejich rozhodnutí, do kterého nikomu nic není a nikdo nemá nejmenší právo tohle dělat. Myslím, že je svobodné rozhodnutí každého co a jak bude dělat či co a jak si koupí.

Bezpochyby je na každém modeláři, zda se nakonec pro koupi rozhodne nebo ne. Ale recenze jsou právě od toho, aby mu daly zhruba představu o produktu, který si kupuje. Když třeba jdeš do kina, vystačíš si s názvem filmu a plakátem nebo uvítáš pár recenzí nezávislého člověka, abys nevyhodil 2h času a kilo k tomu za úplnou blbost, která má hezký obrázek? Ač forma není úplně šťastná, tak zde Honza odvedl vynikající a časově náročnou práci. Osobně jsem dosud neposlal podzimní objednávku, ale ač jsem původně kvůli (ne)náročnosti preferoval vaše zpracování, tak nakonec dám přednost graficky věrnějšímu modelu Michala Antonického.

Zpátky k tématu. Spíš než tvářit se, že kvalita je na úrovni jiné tvorby (což prostě není), přemýšlel bych, jak z toho ven.

Jednoduše řečeno, byla dosud vaše tvorba postavená na postupu: 1. Vyrobit první verzi modelu (obvykle s výraznými chybami), 2. Prezentovat "Beta stavbu" na veřejném fóru, 3. Nechat veřejnost okomentovat všechny nedostatky, 4. Opravit model, 5. Vydat model.

Tenhle způsob celkem fungoval, pokud se našlo v bodě 3 dostatek znalců, kteří našli čas a chuť, aby hledali a poukázali na většinu nedostatků, které vaše první verze mají. Tentokrát jste body 2-4 přeskočili (nejspíš, abyste předběhli Michala Antonického, to je vaše věc a mi je to celkem jedno) a logicky výsledek kvalitou odpovídá té první verzi. Tentokrát je to do očí bijící o to víc, že děláte verzi z konkrétního závodu (jiného než konkurence) a objevují se tam věci, které se neukázaly po celou sezónu (a to se zde jedná o pouhých 17 let starý vůz, dokonce mistrovský). Ale to už trochu odbočuju.

Řešení je několik:
a) Dodržovat váš původní postup 1-5 a nenechat se vystresovat tím, že někdo jiný dělá stejný model. A samozřejmě doufat, že v bodě 3 se najde dostatek aktivních hledačů chyb a vydrží jim to po celou vaši tvorbu.
b) Rozšířit svůj tým o někoho, kdo nahradí v bodě 3 tu veřejnost.
c) Samozřejmě to můžete dělat jako v případě B194, ale pak nemůžete být překvapeni takto negativními recenzemi...

Zpět na