Ahoj Gerry,
ta reakce je pro mě jako potenciálního zákazníka trochu zvláštní...
Gerry píše:Zvykli jsme si, že na každý náš model se hned sesypou kritici a hledají milimetry. Jen na naše, což je zajímavé, ač chyby můžeme hledat a našli bychom na všech.
Otázka je, zda a) si na vás celé forum zasedlo nebo b) chyb u vašich modelů je víc a výraznější. Obávám se, že b je správně. Viz později.
Gerry píše:Dále myslím, že není nutné ovlivňovat zákazníky co mají a nemají kupovat. Je to jen jejich rozhodnutí, do kterého nikomu nic není a nikdo nemá nejmenší právo tohle dělat. Myslím, že je svobodné rozhodnutí každého co a jak bude dělat či co a jak si koupí.
Bezpochyby je na každém modeláři, zda se nakonec pro koupi rozhodne nebo ne. Ale recenze jsou právě od toho, aby mu daly zhruba představu o produktu, který si kupuje. Když třeba jdeš do kina, vystačíš si s názvem filmu a plakátem nebo uvítáš pár recenzí nezávislého člověka, abys nevyhodil 2h času a kilo k tomu za úplnou blbost, která má hezký obrázek? Ač forma není úplně šťastná, tak zde Honza odvedl vynikající a časově náročnou práci. Osobně jsem dosud neposlal podzimní objednávku, ale ač jsem původně kvůli (ne)náročnosti preferoval vaše zpracování, tak nakonec dám přednost graficky věrnějšímu modelu Michala Antonického.
Zpátky k tématu. Spíš než tvářit se, že kvalita je na úrovni jiné tvorby (což prostě není), přemýšlel bych, jak z toho ven.
Jednoduše řečeno, byla dosud vaše tvorba postavená na postupu: 1. Vyrobit první verzi modelu (obvykle s výraznými chybami), 2. Prezentovat "Beta stavbu" na veřejném fóru, 3. Nechat veřejnost okomentovat všechny nedostatky, 4. Opravit model, 5. Vydat model.
Tenhle způsob celkem fungoval, pokud se našlo v bodě 3 dostatek znalců, kteří našli čas a chuť, aby hledali a poukázali na většinu nedostatků, které vaše první verze mají. Tentokrát jste body 2-4 přeskočili (nejspíš, abyste předběhli Michala Antonického, to je vaše věc a mi je to celkem jedno) a logicky výsledek kvalitou odpovídá té první verzi. Tentokrát je to do očí bijící o to víc, že děláte verzi z konkrétního závodu (jiného než konkurence) a objevují se tam věci, které se neukázaly po celou sezónu (a to se zde jedná o pouhých 17 let starý vůz, dokonce mistrovský). Ale to už trochu odbočuju.
Řešení je několik:
a) Dodržovat váš původní postup 1-5 a nenechat se vystresovat tím, že někdo jiný dělá stejný model. A samozřejmě doufat, že v bodě 3 se najde dostatek aktivních hledačů chyb a vydrží jim to po celou vaši tvorbu.
b) Rozšířit svůj tým o někoho, kdo nahradí v bodě 3 tu veřejnost.
c) Samozřejmě to můžete dělat jako v případě B194, ale pak nemůžete být překvapeni takto negativními recenzemi...