Příspěvekod Ďourek » 30 srpen 2015 20:19
Je fakt, že zatím je to víceméně "sranda nanečisto" - cokoliv udělám nakřivo se dá odtrhnout, nebo uříznout a nalepit zas a znovu.... dokonce i mnohokrát, dokud nejsem stoprocentně spokojený. stejně tak přetmelit a přebrousit mohu podruhé, potřetí a dále. Občas je to i o tom, že sice ještě nejsem spokojen stoprocentně, ale jenom na 80%, ovšem už jsem netrpělivý, tak na těmi dvaceti procenty mávnu rukou.
Oblepování je něco jiného, to už je opravdu fáze, kdy už každá chyba bude vidět...
Ale není to tak složité - mám za sebou třicet modelů touto metodou a proces oblepování považuji na celé tvorbě za ten nejhezčí. A ještě se mi nestalo, že by se mi lepený díl pomačkal. Je třeba lepit lehce ředěným Herkulesem a před tím model do hladka nalakovat, aby díl po povrchu trochu klouzal, to ano. A je potřeba, aby se nesklouzl poněkud vedle
Jenomže při klasickém lepení je to stejné, nebo dokonce horší - každá chyba je na výsledku vidět a často se stává, že i nenápadná nepřesnost na začátku má ve výsledku fatální následky v podobě vrtule, nebo nějakého nedorazu...
Při tomto systému ne... Pomačkaný díl je jenom jeden ne úplně dobře nalepený díl, ale tvar modelu už zůstává stejný. Něco mohou zakrýt barvy, něco třeba lepidlo nanesené ve větší vrstvě a přebarvené...
Prostě si myslím, že kdo dokáže lepit jako Novis, ten by si na tomhle systému lepení jenom smlsnul ;-)
Naposledy upravil(a)
Ďourek dne 15 leden 2016 21:43, celkem upraveno 1 x.