Model nadhernej, pred takovymi 10 lety bych vubec neveril, ze se neco takovyho da postavit z papiru.
Ad pripravky - nazev MASCOL je skutecne to spravne. Vyrabi to nejen Agama (popravde od agamy nekupuju uz vubec nic), ale napriklad i Vallejo, Humbrol, Gunze Sangyo (z toho co znam - nejlepe se mi delalo s Vallejo) a taky se da neco podobnyho koupit ve vyvarnych potrebach. Je to na bazi cpavku, pekelne to smrdi. Nicmene si nejsem jistej, jestli to bude dobrej napad na papiraky. Pokud se mascol dostane na matny povrch ma se do nej nekdy tendenci zazrat. A protoze se to hodne blbe roztira, tak je velka pravdepodobnost ze se to dostane na papir (mozna u potisku laserem by to nevadilo) Ale jak rikam - blbe se to roztira. Je to hodne viskozni (drzi se to v kapickach) a velmi rychle to gumovati. Maskoly pouzivam spis jen na vyplnovani ploch (okraje ohranicim paskou a vnitrek pretru maskolem)
Doporucil bych lepici pasku od Tamiye - udela ostry okraj. Otazka jak moc to sklicko drzi, abys to pri sundavani pasky (nebo i maskolu) neurval. Paska ma minimalni lepici schopnost (aby nestrhla barvu), ale i tak si nejsem jist - zkusit parkrat nalepit na stul a tim jeste snizit lepivost. Problem by byl, pokud bys paskou maskoval jak vnitrni tak vnejsi stranu sklicka a paska se ti nad tim plexi spojila lepivyma stranama k sobe - to pak drzi hne dobre.
Idealne paskou olemovat kraje a vnitrni plochu zakryt maskolem. Nebo se taky da z lepive casti pasky dat kus papiru tak, aby zustal jen lepivej okraj pasky - nenalepi se to po cele plose, pujde to lip sundat.
Jinak jak jsem psal - agamy nepouzivam, se zbytkem mohu poradit jen teoreticky. Ale napriklad ty roztiraci pasty maji tendenci se matlat. Pokud to neprelakujes, tak na tom mas daktylky, pokud prelakujes, tak to prijde o kovovy lesk. Ale u papiraku to mozna vadit nebude
Jo a ten Lak Fix - tak pokud je to neco podobnyho jako Clear FIx od Humbrolu, tak to bych na to radeji nedaval. Na velky jednolity plochy to podle me moc nefunguje. (nepouzivam to teda ani na maly, radeji pruhledne dily poradne vylestim