Příspěvekod václav šmíd » 03 duben 2013 23:11
Ahoj
Já jsem dal za F u mě při výběru především rozhoduje to, zda se mi model líbí a druhé hlavní kritérium je jak je model rozsáhlý. Vzhledem k tomu, že na modelaření nemám tolik času kolik bych si představoval a považuji se spíše za průměrného modeláře tak si mnohdy spíše vyberu model, který je jednodužší. Ne proto že bych se bál, že složitější model neslepím, ale proto že mi model trvá slepit poměrně dlouhou dobu a přeci jenom potřebuji za sebou vidět nějaký výsledek, aby mě to motivovalo do další práce. Jinak mám trochu i štěstí, že se mi líbí nejvíce vozy z éry osumdesátých, konce sedmdesátých a začátku devadesátých let, kdy se dá říci, že modely nejsou tak složité, jako třeba vozy současné, nebo třeba doutníčky.
Tyto modely si sice také kupuji, ale zatím spíše jenom do archivu, nejde o to jestli bych je slepil, ale jde u mě spíše o to jak bych je slepil. Přeci jenom už mám u sebe nastavenou určitou laťku, jak by měl můj model vypadat a radši slepím koukatelně jednodužší model, než nějaký složitější, který by neodpovídal tomu, jak chci aby to vypadalo.
U některých modelářů mi připadá, že se snaží slepit model za každou cenu, i když vědí že je nad jejich síly a podle toho to také vypadá, ale to je samozřejmě jenom jejich věc, důležité je, že jsou se svojí prací spokojení a o to tady přeci jde.