Příspěvekod Nafe_CZ » 10 březen 2014 08:20
Zdravim vsechny fnady papirovych F1.
Jsem tu na mezi Vami novy. Ucarovaly me papirove modely F1 a muzim ric ze to co tu vidim ve Vasich galeriich je naprosto uzasne.
A protoze ja zatim zadny model slepeny nemam a asi dlouho mit nebudu, zachvili reknu proc, nemam se cim pochlubit, tak dam do placu neco k pousmani.
Predem nutno rict ze je mi uz skoro 40 roku. Nejsem si jisty jestli lepeni modelu neni jako sportovni kariera a nemam to uz tedy davno za sebou, :-)
Rozhodl jsem ze si si udelam alespon malou sbirku modelu, vzdyt preci to nemuze byt az tak tezke, staci trpelivost a preciznost a modely mi pujdou od ruky :-) no tak to jsem se spletl. Nakoupl jsem nejake modely od Forumteamu, samozrejme ne nejake, ale ty co bych chtel aby mi stali pekne na policce, i policku jsem k vuli tomu pripravil.
Z internetu jsem si stahnul free modely a pustil se do stavby Minardi M02 free. Jako ze to otestuju a pak na ostro.
No tak ..... kolecko se mi jakz takz povedlo asi az seste , a to jen jakz takz. Kurna chlapi, jak dokazete stocit do kulata neco tak titerneho. kdyz uz to stocim a slepim tk je to sisate. Nekde po tretim nebo ctvrtem pokusu jsem zacal pouzivat Vase vychytavky jako prouzek papiru do behounu atd .. a ejhle bylo to nepatrne lepsi.
kdyz uz jsem bezel po treti s tiskarny z novym archem kde jsou kolecka a slepil jsem konecne obsoujne kolecko i s bombirovani (podotykam pro me obstojne) mel jsem kol plne zuby a pustil jsem se do stavby karoserie. No ..... neni to jednoduche, nejdriv z toho vysla vrtule. Druhy pokus jsem si uz schvalil jako ze ano.
Tak nejak jsem to zkompletoval a osadil zavesy a sel prilepit kolecka, protoze muj 4 lety syn mi u toho musi asistovat a hrozne mu vadilo ze uz tam ty kolecka nejsou .. ale protoze je to testovaci kus neni problem mu vyhovet. Podotykam ze mi bude 40 roku a jak tak koukam na ty kola zjistuju ..... vnitrni naboje maji konus na druhou stranu, ne dovnitr ale ven. Jak to ze jsou predni kola sirsi nez zadni ? :-D vzdyt na tom archu byly vsechny behouny stejne, tak se preci nebudu divat na cisla dilu - 4 behouny = 4 kola. A najednou je kazde jine. Mel jsem sto chudi pusti na ten model minimalne mikrovlnu z metrove vysky .
Jenze synek prohlasil, ze mu nevadi kdyz predni kola budou mit dirku a zadni ne , tak ji tam udelame. ...
Nebudu to natahovat. vse jsem osadil dle prani synka a formuli mu venoval ... jezdi jak vitr.
Pro me to ale znamena .. hluboce se klanim vsem co ty prezentuji svoje stavby. I kdyz jsem si myslel ze bych to mohl vzhledem ke svemu veku a zivotnim zkusenostem taky zvladnout opak je pravdou. Ja jsem prisel na to ze ani vlastne nevim , jestli mam dily z archu vytrihavat, nebo vyrezavat, jestli mam lepidla davam moc nebo malo, jak to ze po hodine modelariny mam lepidlo i ve vlasech ... No asi to bude dlouho trvat nez budu mit nejaky ten modylek na svoji policce.
Tak ze vsem prijemny den a jak tu pouziva myslim TEO - Patlu zdar ! - coz se mi hrozne libi, protoze upatlanej jsem az dost.
Stefan