Reedice PKAA

Pokecejme o modelech
Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 11:03

silk píše:Nechápu ten sarkasmus, Ďourku. Proč se hned musíš tak ohánět, navíc si k tomu paradoxně přidáš svoje tajné přání na reedici, to je vůbec směšné. Vlastně to tu pozoruji už dlouho, že někteří takto ironicky reagují. To je velký problém tohoto fóra bych řekl.

Můžeš mi, prosím, napsat, kde jsem ve svém příspěvku sarkastický, či ironický?

Ironii i sarkasmus používám rád a často, ale v příspěvku na který reaguješ jsem tě pouze chtěl podpořit - také by mě určité modely zajímaly a podle mě i pro pana Krejčího by bylo dobré, kdyby měl k dispozici jakýsi průzkum trhu...

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 11:09

Co takhle založit vlákno, kde bychom panu Krejčímu "šeptali do ouška" svá přání - nejenom na reedice, ale i na vydání modelů, které ještě nevyšly

Nevím, jestli si mám pod tím představit něco líbivého a podporujícího ... spíše to cítím jako že mám více rozvinout "vlezdoprdelství" novým vláknem nazvaným "šeptej do ouška ..."
Naposledy upravil(a) silk dne 30 prosinec 2010 11:19, celkem upraveno 1 x.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 11:18

silk píše:
Co takhle založit vlákno, kde bychom panu Krejčímu "šeptali do ouška" svá přání - nejenom na reedice, ale i na vydání modelů, které ještě nevyšly

A co se ti na tom návrhu zdá sarkastické? Já to myslím vážně...

Třeba letos na podzim mě z nabídky firky PKAA zaujal jediný model - ještě jsem si ho ani neobjednal, protože mi přijde dost na dvě věci zvednout cenu modelu o více než padesát procent tím, že si nechám poslat poštou jenom jeden kousek....

Myšlenka takového našeptávání panu Krejčímu o co by modeláři měli zájem by podle mě vůbec nebyla od věci... o čemž mě mimo jiné přesvědčilo i tohle vlákno...

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 11:23

Dobře, pokud to myslíš plně vážně a ne sarkasticky, založ takové vlákno a můžeme začít. Ale nechápu, proč se nemohlo začít už v tomto vlákně a dříve...všimni si, Ďourku, jak je toto vlákno už staré a proč jsi přišel s myšlenkou až nyní, po mém přiznání, k jakému účelu to tu bylo založeno.

Novis

Příspěvekod Novis » 30 prosinec 2010 11:26

Myšlenka "našeptávání" je určitě krásná představa a uvítalo by jí spousta modelářů.
Myslím, že už se tu někde řešilo, že nezáleží jen na p.Krejčím, ale taky na p.Špinlerovi, který model je schopen uvolnit pro vydání.
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, MP4/7A, MP4/8
Lakovna / dodělávky:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, FW08C, MP4/4
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 30 prosinec 2010 11:32

No jo, Ďourku, ale jak můžeš vědět, že modely v reedici neudělaly radost třeba ostatním, když už ne tobě? Já třeba jsem si objednal 3 z myslím, že 4 a měl jsem z nich radost. Tvá myšlenka není špatná, ale prostě není možné se těmi reedicemi trefit do přání každého z nás, když každý z nás si přeje něco jiného. Je fajn, že reedice jsou a prostě si musíme počkat :wink: . Tak nějak bych to viděl.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 11:35

silk píše:Dobře, pokud to myslíš plně vážně a ne sarkasticky, založ takové vlákno a můžeme začít. Ale nechápu, proč se nemohlo začít už v tomto vlákně a dříve...všimni si, Ďourku, jak je toto vlákno už staré a proč jsi přišel s myšlenkou až nyní, po mém přiznání, k jakému účelu to tu bylo založeno.

Add čas tohoto vlákna: Zaregistroval jsem toto vlákno dneska a zareagoval hned - stává se mi, že se přihlásím a zobrazí se mi nové zprávy, ale pokud je z nějakého důvodu nepřečtu hned a odhlásím se, tak příště už se mi jako nové nezobrazí.

Add vlákno našeptávání - Podle mého názoru nemá smysl zakládat takové vlákno bez vědomí pana Krejčího - napsal jsem svůj návrh a říkal jsem si, že si jej přečte a buď nám odpoví: "Super nápad - založte to", nebo "To je blbost"... a nebo třeba že takový průzkum požadavků modelářů už dávno funguje na nějakém jiném fóru a hodí nám na něj odkaz...

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 11:37

Tak nějak jsem to myslel, když jsem to zakládal. Prostě jsem chtěl říct, že jsou reedice fajn věc a připojil tajné přání - jedno. Udělalo mi radost více věcí, co se v reedici vydalo a doufám, že bude vydávat i do budoucna...tak nějak jsem to myslel, ať se reedice v nabídkách stále objevuje, jen ten výběr by mohl být více na modelářích, to je fakt.

Ale pozor: jde o reedice, ne o dosud nevydané modely, neplést!

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 11:43

frydek665 píše:No jo, Ďourku, ale jak můžeš vědět, že modely v reedici neudělaly radost třeba ostatním, když už ne tobě? Já třeba jsem si objednal 3 z myslím, že 4 a měl jsem z nich radost. Tvá myšlenka není špatná, ale prostě není možné se těmi reedicemi trefit do přání každého z nás, když každý z nás si přeje něco jiného. Je fajn, že reedice jsou a prostě si musíme počkat :wink: . Tak nějak bych to viděl.

To já přece netvrdím, že někomu jinému neudělaly radost (kde proboha lidi ty "moje" myšlenky mezi řádky čtete?) - naprosto chápu, že trefit se do vkusu všech lidí je nemožné... A právě proto by takový "průzkum požadavků" (když se našeptávání neujalo) by nebyl od věci - Například Silk by rád v laseru Lotus 79, já bych jím také nepohrdl, ale je klidně možné, že zbytek modelářské obce si bude myslet, že Lotusů už vyšlo moc a nikdo další už by si jej neobjednal .... a tohle asi nikdo neodhadne, aniž by se lidí nezeptal - ale jak píšu výše: ta iniciativa by měla vzejít od vydavatele(nebo alespoň s jeho vědomím), jinak je k ničemu - pokud si vzpomínám, tak pan Krejčí měl v jednu chvíli i myšlenky na to, že celý ten byznys zabalí, takže je možné, že ho to opravdu nezajímá a my tu mlátíme prázdnou slámu.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 11:48

silk píše:Ale pozor: jde o reedice, ne o dosud nevydané modely, neplést!

Já taky nemyslel modely, které ještě nikdo nenakreslil - spíše jsem měl na mysli modely pana Špinlera, které má na svých stránkách (které už asi pět let bohužel neaktualizuje) - podle nich jsem dlouho toužil například po Brabhamu BT33 a nakonec jsem se jej dočkal - z těch, které tam má vystavené a ještě nevyšly mi nakonec schází už jenom ten Ligier JS11...

Asi nemá smysl říci: chtěl bych aby někdo vyrobil model vozu xxxxxxx (doplň dle uvážení) a otravoval s tím vydavatele ...

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 11:53

Ďourku, jak jsem již výše psal, jen jsem to zkusil. Za to nic nedám, napsat pár řádků zde a za pokus to stojí. Nic víc za tím nehledej, každý má zde prostor vyslovit své přání, ber to jako třeba takovou malou petici za to, abychom byli vyslyšeni. Kdo ví, třeba se tak stane... :wink:

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 12:02

silk píše:Ďourku, jak jsem již výše psal, jen jsem to zkusil. Za to nic nedám, napsat pár řádků zde a za pokus to stojí. Nic víc za tím nehledej, každý má zde prostor vyslovit své přání, ber to jako třeba takovou malou petici za to, abychom byli vyslyšeni. Kdo ví, třeba se tak stane... :wink:

No vždyť já za tím nic nehledám - chtěl jsem Tě podpořit a tys to pochopil tak, že se tě snažím sarkasticky zesměšnit....

Což je docela paradox, protože sarkastický bývám často, ale tentokrát jsem vše napsané myslel smrtelně vážně... Pokud Tě ¨pohoršila formulace "našeptávání do ouška", kterou jsem napsal proto, že mi přišla poetičtější než technicky přesnější, leč strohé "dávání návrhů", tak se omlouvám...

petrxp

Příspěvekod petrxp » 30 prosinec 2010 12:07

Člověk má vždycky více možností. Buď budu poslušná ovce ve stádu fan klubu PKAA a koupím vše co mi předhodí. Dokuď to je i kdybych to třeba nikdy neslepil. Nebo budu pirát. Ale nejspíš budu něco mezi tím. To co půjde koupit a bude mě zajímat to koupím. :wink:

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 30 prosinec 2010 13:08

petrxp píše:[color=red]
Škoda že jsem si to nestihl přečíst ,ale navadí :wink: .

Proto byly ty příspěvky smazány. Docházelo ke zbytečným útokům a navíc pro mne záhadné ironii v podobě vykání s uváděním příjmení. Na tomto diskuzku si od počátku tykáme. A pokud to časem zaniklo tak nově příchozím to taď říkám. Každopádně diskuze mezi oběma uživateli se spíše hodila do SZ nebo ještě lépe do ringu. Ostatně i jako ta, která tady vznikla po posledním moderátorském zásahu!

petrxp píše:Člověk má vždycky více možností. Buď budu poslušná ovce ve stádu fan klubu PKAA a koupím vše co mi předhodí. Dokuď to je i kdybych to třeba nikdy neslepil. Nebo budu pirát. Ale nejspíš budu něco mezi tím. To co půjde koupit a bude mě zajímat to koupím. :wink:

Tohle bych nevztahoval k PKAA. Myslím, že vydavatelů modelů F1 obecně Vám vycházejí vstříc než jiní, protože reedice a dotisky dělají (oproti jiným vydavatelům vystřihovánek). Když něco není, tak to prostě není. Pokud nedokážeš respektovat, že není něco k dispozici a radši vezmeš sken je to pirátství, které tu nechceme tolerovat a způsobí to, že reedice nebudou vůbec. Nevím proč tu s tím musí neustále někdo dráždit. Je to každého věc a tady to vyvolává debaty, které nejsou k ničemu jinému než ke smazání. Až budeš hodně chtít nějaký plastový model, který nebude k dostání, uděláš co? Odleješ si kopii? (tohle sarkasmus je)
Pokud máte potřebu řešit skeny založte si nové vlákno, lépe se to maže - tady se, prosím, držte tématu.

Tohle diskuzko mi poslední dobou přináší hodně málo radosti:
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?t=1334
a kupodivu mimo pár skalních se neobjevil nikdo, kdo by chtěl pomoci...
Každopádně zálohu jsem provedl a to je to poslední co jsem ještě ochoten občas udělat.
Naposledy upravil(a) Cashpick dne 30 prosinec 2010 15:33, celkem upraveno 1 x.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 30 prosinec 2010 15:12

Jsem pěkně navztekanej po přečtení pár předešlých příspěvků.

Pokud má někdo zájem snížit se k pirátství, tak ať na tohle DF-ku vůbec neleze!
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Zpět na