Díky za další příspěvky a názory, pokud se mi nepovedlo nic jiného, tak jenom to, že se zde diskutuje i o jiných věcech než přímo o samotných konstrukcích je fajn.
Pokud mi to dovolíte přidám postupem času ještě pár anket, které budou již jenom o modelech. To, že vyhrál (vyhrává) laser je jasné i vzhledem k tomu, že kvalitní offset prostě až na výjimky není, samozřejmě mluvím o F1, např. pan Bruthans (i Vás zdravím) a jeho modely (specializuje se na Tatrovky), vychází jak na běžícím pásu a jejich cena se pochybuje na 150 až 190,- Kč, rozsah těchto modelu je úplně někde jinde, takže řeči o nákladech neberu (specializuje se také pouze na jedno odvětví - techniku!), jeden model jsem zakoupil a byl příjemně překvapen detailním zpracováním.
Jedním dechem dodávám, že pokud si někdo myslí, že prosazuji offset, tak se...........nemýlý.

Na straně druhé Vám však, i Jarek může potvrdit, že laser též nakupuji, tak si vyberte.
JÓÓÓ Poláci, to je pane kolego, přesně jak říkáte, jiná liga. Tam to jede ve velkém.