jak jste se dostali k F1

Pokecejme o modelech
silk

Příspěvekod silk » 11 březen 2011 19:17

Já byl k F1 přiveden s modelem McLarenu MP4/5 z ABC, když vyšel. Tehdy jsem lepil vše, co v ABC vycházelo. A měl jsem radost z vystřihovánky těch figurek do měsíčního vozidla, která v tomto osudovém čísle vyšla. Po slepení astronautů a usazení do lunárního vozidla mě lákala i ta červenobílá formule. Jméno Prost jsem už tak nějak znal, ale Senna byl lepší pojem. Jen byl problém s návodem, ten se mi ztratil se stavbou právě těch astronautů - byl z druhé strany vystřihovánky. Měl jsem štěstí, že ABC tehdy odebíral i můj kamarád, který mi návod daroval, já si postavil McLaren a přelepil startovní čísla jedničkou, namalovanou fixou, taktéž i jmenovku - a měl Sennův vůz. No a z toho vzniklo fandovství k této ikoně motorsportu, začal jsem sledovat přenosy na Eurosportu a fandil Ayrtonovi, když jezdil ještě za McLaren. V roce 1994 se rozšířily přenosy i na RTL, to mě tento sport zcela uchvátil, neboť před i po přenosu tam bývalo bezva studio se spoustou analýz, což bylo velmi zajímavé. Také moje návštěvy knihovny jsem zaměřil na tento druh sportu, půjčoval si nejen knihy o F1, ale i časopis svět motorů a z toho tajně vytrhával dvojstranu věnovanou závodům F1. Tenkrát ještě F1Racing nevycházel, internet také nebyl k mání a informací bylo stále málo. Pamatuji i na první ročenku, kterou jsem si koupil v roce 1996 s názvem Formule od Petra Dufka. Těch modelů jsem si pak sehnal a slepil víc, Arrows FA1 nebo Brabham BT55 mi dodnes připomínají tu začínající éru.

sulko

Příspěvekod sulko » 11 březen 2011 20:34

U mna to zacalo kupenim 1.-ho abc-ka v zivote v nasom novinovom stanku. Co bolo v nasom mestecku dost problem..... A aby som nezabudol, bol to rocnik 25, cislo 14. .... A odvtedy fandim len jednemu teamu :-)

pepino

Příspěvekod pepino » 13 březen 2011 21:54

Mě k formuli 1 vlastně přivedl bratránek - začátkem 80-tých let mi daroval obrovskou obálku s různými výstřižky, hlavně o F1 zë 70-tých let. Dlouho jsem se probíral fotografiemi a plánky monopostů a postupně ve mě zrála myšlenka zkusit je všechny "nějak" zařadit a vytvořit z nich pokud možno co nejprodrobnější podklady pro starovní listiny jednotlivých ročníků od roku 1950. Postupem času jsem sháněl jakékoliv podklady, přílohy Grand Prix, Motoru, Sm atd... - dalším stupněm, který následoval, bylo slepení všech modelů z ABC - a tato posedlost pokračuje dodnes... - a i proto je moc fajn zjištění, že existuje víc takových fanatiků jako jsem já :P
Motto1:
Kulturnost je jenom nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu.
Motto2:
Když žena nezíská toho, koho miluje, tak běda tomu, koho dostane.

Zpět na