Reedice PKAA

Pokecejme o modelech
silk

Reedice PKAA

Příspěvekod silk » 11 prosinec 2010 10:37

Moc chci poděkovat za znovuvydávání modelů vozů, které se již špatně shání nebo se nedají sehnat vůbec. Je to veliká pomoc pro ty modeláře, kteří tenkrát zaváhali (jako například já) nebo začali v pozdější době a při pohledu, o co všechno přišli, musejí jen doufat ve štěstí. Já osobně si tajně přeji, že bude vydán Lotus 79, který byl vydán v sešitě č. 6 a který by si zasloužil laserový tisk. Ale to ostatně platí o všech dosud vydaných ofsetových modelů jako bylo naposledy Ferrari F2000. Je to nebe a dudy. Díky za to.

Novis

Příspěvekod Novis » 11 prosinec 2010 15:22

Já jsem sice chytil vydávání modelů hned od začátku, ale pak přišel laserový tisk a myslím, že už asi do žádného ofsetu nikdy nestřihnu :wink:
Modelů k lepení je dost, ale asi jako každej, taky čekám na nějakou tu reedici svého oblíbence (Lotus 79 nebo třeba FW22 atd.).
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, MP4/7A, MP4/8
Lakovna / dodělávky:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, FW08C, MP4/4
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

petrxp

Příspěvekod petrxp » 29 prosinec 2010 17:00

Zdravím všechny. Začínam a vracím se k modelování ,teď jsem došel na formule. Mám takový možná hloupý dotaz ,ale zásadní . Snad mi to někdo vysvětlí.

Proč je nabídka modelů tak malá a neustále časově omezená ?

Je to jenom pro podpoření prodeje ? Prtotože jiný důvod v době lasserové tiskárny nevidím . Chtěl bych si koupit nějaké modely ,které v reedici už vyšly ,ale už nejsou v prodeji. To mám asi smůlu že ?
Říkám rovnou že po bazarech a Aukru se mi to zhánět nechce. Čekat jestli něco dorazí a jestli to nebude scan atd.. Zajímají mě roky převážně od 1990-2000. Jsou tam pěkné modely od pana Fabiana atd.
Takže by mě zajímalo jaká je možnost se k těmto modelům dostat legálně ?

Důvod proč sem píšu je že chci stavět legálně ,i když cena modelů je relaivně vzhledem k rozsahu vysoká. Ale to je můj osobní dojem. Jsem ji ochoten akceptovat.

Zatím jsem si objednal jeden model Jordan 191 ,dále se uvidí. Taky jsem si stáhl nějaké free modely na zkoušku ,tímto díky autorům p. Polákovi a p. Špinlerovi.

Díky za odpověď . Všem přeju to nejlepší do nového roku.:wink:
Naposledy upravil(a) petrxp dne 29 prosinec 2010 19:02, celkem upraveno 1 x.

Marek

Příspěvekod Marek » 29 prosinec 2010 18:34

Dovolím si odkázat na moje příspěvky o hlasování Laser vs Offset, tam se dozvíte vše potřebné o tom proč nemůžete sehnat modely, které již vyšly a jaké jsou důvody. Můj dotaz byl velmi podobný Vašemu. Závěr s této výměny názoru nechám na Vás, popř, tam sdělte Váš, díky.

http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?t=1314
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

petrxp

Příspěvekod petrxp » 29 prosinec 2010 19:13

Dobře ,ale to vlákno neodpovídá na to na co se ptám.

Že ofset se už nevyplatí ,protože prostě už nikdy nebude půl republiky lepit papírové formule ,to bych ještě pochopil. Nemám tolik zkušeností jako vy ,ale nějaký lasserový model už jsem dokázal složit. Formuli teda ne ,ale věřím že za určitých podmínek vypadá lasser super i co jsem měl možnost vidět tady a jinde. Takže to neřeším. Budoucnost je pro nás asi tady lasser.

Ale já se ptám proč nejsou všechny reedicované modely v prodeji ? Není to škoda ? Nebylo by to lepší si koupit kdykolv cokoliv.. Ono by se toho možná tolik neprodalo :wink: . Ale když mám doma lasser tiskárnu ,tak snad nějaký náklad řešit nemusím a tisknu kdykoliv cokoliv.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 29 prosinec 2010 19:38

Žádná laserová tiskárna doma není. Takže si tisknout kdy chce, kdo chce, kdykoliv, cokoliv a jakkoliv prostě nejde. I zde je nutné brát zřetel na časové možnosti profi tiskárny, která se věnuje i jinému tisku, než jsou modely F1. Proto i ta nutnost dělat určitý náklad.

Už Tě Petře vidím, jak máš doma profi tiskárnu v cenové relaci okolo milïonu...
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

petrxp

Příspěvekod petrxp » 29 prosinec 2010 20:18

Doma nemám ,ale chodím tiskonout na celkem malou lasserku. Nevím kolik stála ,ale milion ne :wink: . Je to jedno dneska si myslím že není problém někde něco vytisknout. cca 10 kč barevná strana 50% potisk ? Aspoň tolik dávám já.

Ale to tady neřeším. Na jednu stranu se tady plive na piráty fůůj. A na druhou stranu aby si člověk ten svůj model šel někde vykopat. Nebo čekal roky třeba. Pokud chce origo. To řeším .Tu dostupnost. Kolik z toho kdo má to mi je momentálně jedno. Píšu že cenu tak jak je ,tak ještě akceptuju. Ale na druhou stranu už 250 kč za některé modely by se mi asi nechtělo.

Hele tohle není z moje strany žádná provokace. Jenom jsem chtěl znát váš názor na situaci to je vše.
Naposledy upravil(a) petrxp dne 29 prosinec 2010 20:26, celkem upraveno 1 x.

Marek

Příspěvekod Marek » 29 prosinec 2010 20:25

Sám jsem sháněl a musím pochválit, že jak ze strany některých uživatelů, tak ze strany Jarka a Viktora mi bylo vyhověno k mé plné spokojenosti. Cena se zde již řešila a myslím, že za kvalitu si rád každý připlatí, za modely stojí velká dřina autorů, ale i dalších lidí, to je potřeba docenit. Já osobně jsem ochoten dát za kvalitní model i 400,- - 450,- Kč.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 29 prosinec 2010 20:49

Nejlépe a nejzasvědceněji by se k tomu vyjádřil asi někdo z vydavatelů...ale jako jeden z autorů do toho taky trošku vidím, dovolím si odpovědět - někdo mne pak jistě doplní. Ono je pravda, že vytisknout model je snazší než třeba u plasťáků jej vylisovat. Jenže ono nejde jen o to (zjednodušeně) vrazit flešku do tiskárny, zmáčknout tlačítko a pak se jen kochat. Vydání modelu provází i spousta práce okolo a pak a především, komunita modelářů F1 je poměrně hodně omezená ( i když roste a díky Bohu za to). Každý autor a především vydavatel riskuje že se model nevyprodá a finančně to bude ztráta. Proto se modely vydávají v omezeném nákladu, kde je prodej jistější.
Samozřejmě, pokud je o model zájem dodatečně, je možný dotisk. Ale opět, vyplatí se tehdy, když je zájemců víc. Pokud ovšem zájem je, jistě se s vydavatelem domluvíš. Viz nedávná akce dotisku modelů z vydavatelské stáje Forum Teamu.

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 30 prosinec 2010 08:25

Smazáno několik předchozích příspěvků. Vyvolali by zbytečnou kontroverzi netýkající se tématu, ale spíš osobní roviny.

V kostce:
- došlo k upozornění na to, že téma se týká reedice PKAA a reagují i autoři vydávající jinde - jde o diskuzi takže myslím, že je možná reakce kohokoliv pokud k tomu může něco smysluplného říci
- to zda se rozhodne zareagovat Pavel z PKAA je samozřejmě na něm

Můj názor na téma dotisků je ten, že laser je pouze jiná forma tisku, ale každý náklad bude vždy omezen. V odkazovaném tématu je zmíněno, že tisková příprava 2 stran na profesionální laserovce (čas než to tiskárna přechroustá) trvá 1 hodinu a pak se pochopitelně nevyplatí vyjet 5 modelů.
Když vydavatelé vyvolají pocit, že vše bude neustále dostupné -> neprodají. Jak sleduji vydávání modelů není třeba mít strach, že něco už nepůjde už nikdy sehnat. Modely se neustále vrací v dotiscích, reedicích a nových verzích.
V množství modelů, které vycházejí, u mě neuspěje ani argument: Já chci zrovna to a to, co vyšlo nedávno a už je to vyprodané.

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 09:43

Já jsem tu sice už nereagoval, co se týká smazaných příspěvků, ale teď si to dovolím.

Přiznám se čestně: když jsem toto vlákno zakládal, byl to tak trochu účel. Prostě a jednoduše se snažím sehnat Lotus 79 a jak píše Cashpick v poslední větě: "Já chci zrovna to a to, co vyšlo nedávno a už je to vyprodané.", se mě tak trochu týká :? .

Na druhou stranu si říkám, že za vyzkoušení přece nic nedám a kde jinde to mám zkusit "zaškemrat" o něj něž zrovna tady, na fóru přímo k tomu určeném? Možná budu mít štěstí a mé přání bude vyslyšeno, možná ne. Pokud se Lotus 79 vydá v reedici, budu jen rád a pokud ne, svět se mi určitě nezboří. :wink:

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 30 prosinec 2010 10:26

Co takhle založit vlákno, kde bychom panu Krejčímu "šeptali do ouška" svá přání - nejenom na reedice, ale i na vydání modelů, které ještě nevyšly a přitom ze stránek pana Špinlera (mimochodem léta neauktualizovaných) víme, že v šuplíku jsou?

Černý Lotus 79 v laseru by určitě hodně lidí přijalo s jásotem, mě by zase velice lákalo tohle vozítko:
http://formel1.webzdarma.cz/index.php?p ... c=0#Ligier

Na druhou stranu samozřejmě platí, že v době, kdy nás pravidelně dvakrát až třikrát do roka firma PKAA osloví s novou nabídkou, nemá smysl si stěžovat, že něco není k dispozici - drtivá většina z nás má šanon s modely tak plný, že má do smrti co dělat.. :D
Naposledy upravil(a) Ďourek dne 30 prosinec 2010 10:43, celkem upraveno 1 x.

petrxp

Příspěvekod petrxp » 30 prosinec 2010 10:34

Smazáno několik předchozích příspěvků. Vyvolali by zbytečnou kontroverzi netýkající se tématu, ale spíš osobní roviny.

Škoda že jsem si to nestihl přečíst ,ale navadí :wink: .

Můj názor na téma dotisků je ten, že laser je pouze jiná forma tisku, ale každý náklad bude vždy omezen.

Pokud si všimnete tak nabídka PKAA není omezena nákladem ,ale časově. Což ukazuje pouze na obchodní záměr..
Naposledy upravil(a) petrxp dne 30 prosinec 2010 10:53, celkem upraveno 1 x.

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 10:48

Nechápu ten sarkasmus, Ďourku. Proč se hned musíš tak ohánět, navíc si k tomu paradoxně přidáš svoje tajné přání na reedici, to je vůbec směšné. Vlastně to tu pozoruji už dlouho, že někteří takto ironicky reagují. To je velký problém tohoto fóra bych řekl.
Naposledy upravil(a) silk dne 30 prosinec 2010 10:58, celkem upraveno 1 x.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 30 prosinec 2010 10:56

Pokud si všimnete tak nabídka PKAA není omezena nákladem ,ale časově.

Ahoj, myslím že v tomhle případě nemáš pravdu. Víc by k tomu napsal Pavel Krejčí.
Můj názor je ten že nabídka je omezená jak nákladem ,tak časově a je jen na vydavatelství jak vyhodnotí dostatečnost nákladu toho kterého modelu. Dejme tomu od každého v nabídce vytiskne X kusů, případně v poločase dotiskne Y kusů (ne v jednotkách kusů). Oficiální prodej končí k nějakému datu, pokud něco zbyde po tomto datu je jen na štěstí.
Cílem je naučit nakupovat ve vymezeném čase určité modely, aby se postupně dostalo i na další zmiňované ještě neuveřejněné.

Chlapi, vždyť je to stejné třeba jako u Lega, aut atd.....
U modelu který ti zrovna utekl nezbývá než zkusit oslovit PKAA jestli nemá nějaký kus ještě skladem a nebo aukce., kamarádi, poptávka tady na foru....

Zpět na