s různými tituly se vždy na přelomu roku roztrhl pytel a tak mne napadlo udělat klání i mezi beta staviteli. Stavění bety je velmi specifická disciplína a většinou je spojena s tím, že neexistuje psaný návod (který beta stavitel tvoří) a postupy hodně závisí na zkušenosti modeláře. Další zajímavý aspekt je ten, že modelář musel nějak zaujmout autory, aby ho s betou oslovili.
Je mi jasné, že tak jak to navrhuju, chybí v hodnocení aspekt konečného výsledku ve smyslu konečné kvality otestování a zpracování návodu, ale to by předpokládalo, že už budete mít všechny modely v ruce a všechny slepíte

Jak bych si to představoval?
Každý beta stavitel si vybere jednu beta stavbu F1, kterou stavěl v roce 2010 - leden 2011 a kterou prezentoval na tomto fóru.
1. závod GP fórum: Hlasování účastníků tohoto fóra o nejlepší beta stavbě. Co budou účastníci posuzovat je čistě na nich. Logicky kvalitu prezentace, ale nic nenaděláme pokud zvolí třeba oblíbenost předlohy nebo osobní sympatie.
2. závod GP Lužánky: Redukované pořadí (na účastníky klání) v soutěži MDT v Brně Lužánkách.
Oba závody jsou hodnoceny systémem bodování F1: 25 - 18 - 15 - 12 -10 - 8 - 6 - 4 - 2- 1
V případě rovnosti pořadí (GP fórum) se uděluje průměrný počet bodů z těchto umístění: pokud budou 3 účastníci na druhém až čtvrtém místě dostanou všichni (18+15+12)/3=15 bodů.
Vítězem se stane (v tomto pořadí):
- kdo bude mít největší počet bodů
- kdo bude mít lepší závod v Brně
Jako cenu nenabízím nic jen ten titul

Co jsem tu koukal na startovní čáru by se mohli postavit (příspěvek dále upravuji podle toho, kdo se přihlásí vkládám jeho soutěžní vůz):
Alda: Williams FW 11, GP Belgium, 1986
Ali: March 761/4, GP France, 1976
Cashpick: Lotus T127, GP Bahrain, 2010
hepyno
novakv: Lotus 49B MK I, GP Canada, 1968
René: Red Bull RB6, GP Spain, 2010
TEO: Fittipaldi F8, GP Germany, 1980
Tomáš B.: Ferrari F2007, GP Monaco, 2007
Kdybych někoho zapomněl, tak se ozvěte...
Měli byste zájem se zúčastnit? Betastavitelé jako účastníci a ostatní jako hlasující? Pokud Vás napadne nějaká pěkná úprava, klidně jí napište.
Já bych docela jel

Předpokládaný kalendář:
GP fórum 20.1.- 10.2.
GP Lužánky 12.2.