Ahojky,
s různými tituly se vždy na přelomu roku roztrhl pytel a tak mne napadlo udělat klání i mezi beta staviteli. Stavění bety je velmi specifická disciplína a většinou je spojena s tím, že neexistuje psaný návod (který beta stavitel tvoří) a postupy hodně závisí na zkušenosti modeláře. Další zajímavý aspekt je ten, že modelář musel nějak zaujmout autory, aby ho s betou oslovili.
Je mi jasné, že tak jak to navrhuju, chybí v hodnocení aspekt konečného výsledku ve smyslu konečné kvality otestování a zpracování návodu, ale to by předpokládalo, že už budete mít všechny modely v ruce a všechny slepíte .
Jak bych si to představoval?
Každý beta stavitel si vybere jednu beta stavbu F1, kterou stavěl v roce 2010 - leden 2011 a kterou prezentoval na tomto fóru.
1. závod GP fórum: Hlasování účastníků tohoto fóra o nejlepší beta stavbě. Co budou účastníci posuzovat je čistě na nich. Logicky kvalitu prezentace, ale nic nenaděláme pokud zvolí třeba oblíbenost předlohy nebo osobní sympatie.
2. závod GP Lužánky: Redukované pořadí (na účastníky klání) v soutěži MDT v Brně Lužánkách.
Oba závody jsou hodnoceny systémem bodování F1: 25 - 18 - 15 - 12 -10 - 8 - 6 - 4 - 2- 1
V případě rovnosti pořadí (GP fórum) se uděluje průměrný počet bodů z těchto umístění: pokud budou 3 účastníci na druhém až čtvrtém místě dostanou všichni (18+15+12)/3=15 bodů.
Vítězem se stane (v tomto pořadí):
- kdo bude mít největší počet bodů
- kdo bude mít lepší závod v Brně
Jako cenu nenabízím nic jen ten titul .
Co jsem tu koukal na startovní čáru by se mohli postavit (příspěvek dále upravuji podle toho, kdo se přihlásí vkládám jeho soutěžní vůz):
Alda: Williams FW 11, GP Belgium, 1986
Ali: March 761/4, GP France, 1976
Cashpick: Lotus T127, GP Bahrain, 2010
hepyno
novakv: Lotus 49B MK I, GP Canada, 1968
René: Red Bull RB6, GP Spain, 2010
TEO: Fittipaldi F8, GP Germany, 1980
Tomáš B.: Ferrari F2007, GP Monaco, 2007
Kdybych někoho zapomněl, tak se ozvěte...
Měli byste zájem se zúčastnit? Betastavitelé jako účastníci a ostatní jako hlasující? Pokud Vás napadne nějaká pěkná úprava, klidně jí napište.
Já bych docela jel .
Předpokládaný kalendář:
GP fórum 20.1.- 10.2.
GP Lužánky 12.2.