jak jste se dostali k F1

Pokecejme o modelech
blazo
Kontaktovat uživatele:

jak jste se dostali k F1

Příspěvekod blazo » 09 březen 2011 10:02

Jak nebo co vás přivedlo, že jste se začali zajímat o F1 a jak dlouho už se cca zajímáte ?

Já se zajímám o F1 od té doby co jsem měl Ps one u a něj hru F1 2000 a od te dobyy jsem začal sledovat formule pravidelně a začal se zajímat i její historii a bude to už 12let

hopi

Příspěvekod hopi » 10 březen 2011 00:00

Já se o F1 nezajímám.

HAAL.70

Příspěvekod HAAL.70 » 10 březen 2011 16:45

Na F1 jsem se díval s tátou od malička.Ještě na ČT 2 v noci na záznam.Matně si pamatuju Laudovo nehodu.
Jako školák jem lepil z ABC.
A můj návrat k lepení F1?Speciál ABC F1 a netová adresa na podvozku McLarenu z roku 1974.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 10 březen 2011 17:06

Já sleduju f1 už od základní školy. Ty krásně barevné autíčka se mi vždycky líbily a postupně se staly mým největším koníčkem. Mám spoustu knih o F1, všechna čísla časopisů F1 Racing a Formule. Nahrávám všechny závody od roku 1997 a od roku 1970 do roku 1997 mám sestřihy. Každoročně jeden závod navštívím osobně. V neposlední řadě mám taky dost velkou sbírku kovových modelů. No a to, že si formulky stavím z papíru, to je taková třešnička na dortu :lol: .

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 10 březen 2011 20:15

Vždy ma nejako zaujímala technika a keďže sme mali doma stále nejaké časopisy, či už Modelář, VTM, Svět motorů, Stop, (mal som troch starších bratov, z ktorých dvaja boli autíčkari a modelári :) ) tak som medzi iným už ako decko registroval i tie autá s odkrytými kolesami, na ktorých jazdili mená ako Stewart, Fittipaldi, Ickx, Reutemann, Pace, Peterson a podobne. Okrem toho som sledoval najmä lietadlá a z áut ma zaujali ešte spidery série CanAm. Potom, niekedy v siedmej triede ZDŠ som - po niekoľkých lietadlách - zlepil vlastný papierový model Tyrrella 005 a neskôr Brabham BT42. Tak nejako to začalo. Po roku 1976 ma to baviť prestalo, ale vrátil som sa k sledovaniu F1 okolo roku 1992, potom som veľmi som fandil Hillovi a keď skončil, tak som skončil aj ja - teda až do roku 2008, kedy som si "len tak zo zvedavosti" zlepil Špinlerov FW24 - a odvtedy to zase tak trochu sledujem.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 10 březen 2011 22:46

Já viděl poprvé v roce 1981 před vánoci sestřih celé sezóny.. Před začátkem sestřihu jsem si řekl, že budu přát tomu, kdo vyhraje první závod..... A tak má přízeň patřila na nejbližších deset let Alainu Prostovi... :wink:

Ali

Příspěvekod Ali » 11 březen 2011 06:57

Mě k F1 přivedly až modely- konkrétně Williams FW30 (Jako malé robátko jsem sice slepil několik F1 z ABC, ale ty se dnešních dnů nedožily).
Mám moc rád motorsport na některé série jezdím do Brna, ale závody F1 jsem nikdy moc nesledoval. Současné vozy se mi ani nijak extra nelíbí(to ale neplatí o současných modelech), mé nejoblíbenější jsou ze 60-počátek 90let - to mě mrzí, že jsem tuhle éru nemohl sledovat-nebo alespoň její větší část.

petrxp

Příspěvekod petrxp » 11 březen 2011 07:56

Já nevím měl jsem asi 5 nebo možná 3 ,tak to hrálo v televizi :D .O té doby jsem se blíž nedostal.
Potom to vycházelo v ABC ,ale formule mi moc něšly bylo to pro mě tenkrát dost těžké. Pamatuju si že jsem tenkrát rozdělal nějaké Ferrari ale nedotáhl jsem ho.

EDIT: Sorry ale odpovídám na otázku tak jak byla položena. Na uplně první kontakt se těžko vzpomíná vzhledem k rannému věku. Ale když se zabil Senna v roce 1994,to si pamatuju jako dneska a od té doby už pro mě F1 nebyla to co předtím.

anonym01

Příspěvekod anonym01 » 11 březen 2011 08:19

Formule beru jako spestření. Je to jediný motorsport který běží pravidelně v neplacené televizi.
Auta jsem rád od malička. Víc jak Formule mě bere LeMans a podobné závody.
Bohužel autoři se víc věnujé modelům formulek.

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 11 březen 2011 08:32

Ja jsem jako dítě školou povinné lepil jakákoliv auta, co vyšla v ABC, Dakar a Tatru kolem světa, které vyšly ve speciálních vydáních, které se teď dají na aukru sehnat tak za pětikilo. A jednoujsem dostal Déčka ABC s pěti formulemi.
Jak roky přibývaly, tak se samosebou měnily i koníčky. Dal jsem si asi tak 15 let pauzu a teprve nedávno jsem se k modelaření vrátil. Nejprve k plastiku a následně i k papíru. Koupil jsem si pár modelů na aukru a začal jsem. První model po pauze byl Toleman TG 181 :)
A co se závodů týká, tak ty už mě tak moc neberou a to díky některým nesmyslným pravidlům, přikázáním a taky díky sterilním Tilkeho okruhům... Mám pár závodů, které nevynechávám, jako je Monaco, Spa, Melbourne, nebo Suzuka, ale mnohdy u závodu i usnu :lol: A kdy jsem se dostal ke sledování? No... První závod v Maďarsku si pamatuju :) A předtím jsem určitě viděl sestřihy :)
Co mě hodně baví, to je NASCAR, ale to už asi víte :) A taky IndyCar Series.
V minulosti jsem fandil Sennovi, Häkinnenovi a moc jsem nemusel Šumáka :) Momentálně nemám v poli jezdců favorita, ale jsem zvědav na nováčky Maldonada, Péreze, d´Ambrosia a di Restu.
Vždyť ty modely se samy neudělají...

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 11 březen 2011 09:16

Matně si pamatuju eru kdy jezdil Senna na černozlatém lotusu, na závody jsem koukal nepravidelně, tenkrát to bylo na okraji mého zájmu, pamatuju si Monako 87, Belgii 87. Samozřejmě na druhou stranu modely z ABC jsem lepil o 106. Modely vydržely ještě do konce základky, sledování VC v devadesátých letech se stalo celkem pravidlem, až do Imoly 94, tam to pro mě na dlouho skončilo.
Na vojně na odloučeném stanovišti si borec lepil modely z ABC a tam mě to znova chytlo, po vojně jsem se o to začal znovu zajímat a začaly vznikat první modely nebo pokusy :D.

Největší hardcore pro lepiče modelů ABC byl sběr papíru ve školách, pamatuju si že se to organizovalo ve staré jídelně a ta byla fakt narvaná papírem a mi mezi tím drancovali abíčka .... byly tam toho fakt stohy...
Podotýkám že mi bylo tak 10 (1987).

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 11 březen 2011 12:10

HAAL.70 píše:Na F1 jsem se díval s tátou od malička.Ještě na ČT 2 v noci na záznam.Matně si pamatuju Laudovo nehodu.
Jako školák jem lepil z ABC.
A můj návrat k lepení F1?Speciál ABC F1 a netová adresa na podvozku McLarenu z roku 1974.

Mám dojem, že sestřihy F1 dávala ČST na prvním programu...

Mě přivedl k F1 spolužák Milan Hereš. Po základce jsme se rozešli a moc by mě zajímalo, co s ním je...
Sleduju F1 od roku 1975, ale chytlo mě to o dva roky později, při sledování GP Rakouska, ve které vyhrál A.Jones. Dávali jí na ČST v přímém přenosu...
Moje velké štěstí je, že máme chalupu v jižních Čechách a tak chytneme rakouskou ÖRF. Takže jsem viděl většinu závodů v přímém přenosu. A když jsem večer sledoval záznam s Pecháčkem, byl jsme z jeho komentáře na mrtvici...
Jó, kde jsou ty časy...

HAAL.70

Příspěvekod HAAL.70 » 11 březen 2011 15:47

Acharde,jestli to byla ČT 1 nebo ČT 2,to jsem jenom střelil.To si nepamatuju.Táta mi v noci na F1 budil.Bylo mi 5-6 let.

Marek

Příspěvekod Marek » 11 březen 2011 16:26

...1994 - ve svých 12 letech jsem zaregistroval jakýsi smutek (především z pánské části mého okolí) ze smrti "snad" talentovaného jezdce.

...1998 - jakýsi Hajkinen, Hukinen či Hokinem stál na nejvyšším stupínku a já věděl, že tohle mne začne na nějakou dobu bavit. A tak se skutečně stalo a trvá to již přes 13 let. A konečně už i vím, že na tom stupínku tehdy stál fin Mika Hakkinen a stal se mistrem světa. :D

Lepení modelů mi nebylo ani před tím cizí a tak bylo jen otázkou času a logickým postupem, kdy přijde éra modelů F1.

2006 - stránky FT - zjištění, že podobných nadšenců je víc bylo příjemné

2010 - 70% veškeré papírové tvorby jsou modely F1

2011 - ?

Jednoznažnými fafority jsou - Lotus - 60 léta, Ferrari, McLaren a Jim "Jimi" Clark, Bruce McLaren, Stirling Moss............a J. Frankenheimerův film z roku 1966 Grand Prix.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 11 březen 2011 17:09

U svého příspěvku jsem zapoměl napsat jak jsem se dostal k lepení.
Jelikož mě formule moc a moc baví a v roce 2010 mi v březnu na pc odešla grafika a ja byl měsíc bez PC tak jsem se trochu nudil a zkusil jsem si postavit Williams FW24 od Špinlera od te doby teda stavím formulky a mezi tím občas nějake auto.

Zpět na