Pomoc - Lotus 98T free - dlhe plaste...???

Pokecejme o modelech
johny

Pomoc - Lotus 98T free - dlhe plaste...???

Příspěvekod johny » 24 únor 2013 21:00

Zdravim,

po čase som sa vrátil k modelom, našťastie skôr, ako som sa pustil do ostrej stavby, pustil som sa do free verzií... A dobre, lebo hneď pri pneumatikach neviem čo si počať... Ospravedlňujem sa, ak sa pýtam daku volovinu... ale F1ky som zlepil ako decko len tri a aj to s plochými kolesami....

Tu som dostal takýto výsledok po zlepení plášťa a bočnice kolesa....

Obrázek

Na zadnom kolese bola ta medzera ešteväčšia... ďalej to lepiť ani neskúšam...

Robim niečo zle? prehnal som to s "bombirungom" alebo mam daku zlu verziu modelu? Skusmo som vystrihol jedno koleso z Williamsa - a tam to sadlo relativne ok - vzhladom na moje schopnosti :) Zajtra idem tlačiť nový arch - tak reku co dalej? skratit plast, ci... ?

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc - Lotus 98T free - dlhe plaste...???

Příspěvekod Jirka » 24 únor 2013 21:45

Zatím nikdo ze stavitelů problém nehlásil, snad LuCas nebo papoušek poradí.

Zatím mne napadla jediná věc: máš model vytištěný dobře, byly bočnice kulaté? Jestli něco nezmršila tiskárna.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 24 únor 2013 21:52

Za mě můžu říct, že mi to sedělo dobře. Vzhledem k tomu, že jsou bočnice a pláště na jednom archu, tak mě napadá jen a) moc nabombírované b) příliš vystřihnutý okraj bočnice. Ale spíše bych se řídil radami více zkušených modelařů

LuCas

Příspěvekod LuCas » 24 únor 2013 21:54

Ještě mě napadlo, přední kolo má menší průměr a tudíž menší bočnici, nezaměnil jsi ji a nedal k zadnímu plášti ?

johny

Příspěvekod johny » 24 únor 2013 22:02

Nie, to nie, to som kontroloval tri krat... ked som to ale menej bombiroval, tak uz to zacalo tahat do kuzela... nuz nic, idem vytlacit este par stran a skusim znovu... :)

HAAL.70

Příspěvekod HAAL.70 » 24 únor 2013 22:07

Mě napadá jediné,špatně okopírované.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 24 únor 2013 22:12

Může být špatně nastavený tisk pdf-ka. Nastavení je dobré mít buď na skutečnou velikost nebo na měřítko stránky - žádné. Ono to vždy záleží na druhu tiskárny a jejího ovladače, který používáš.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 24 únor 2013 22:14

Zkus to vytisknout a slepit pro jistotu ještě jednou a když to bude stejné asi bude nejlepší zkrátit běhoun, ale možná budeš mít podobný problém i s ráfky.

Lucas80

Příspěvekod Lucas80 » 25 únor 2013 06:48

Jj, dobře si vzpomínám na ty samé problémy....nevím, jestli zrovna je to tiskem, ale řekl bych že ne. To samé (delší běhouny) jsem totiž měl i při originálních verzích McLarenu MP4/4 nebo Lotusu 99T. Vždycky jsem to řešil zkrácením přesně o půl poslední chlopně a pak to sedělo.
Naposledy upravil(a) Lucas80 dne 25 únor 2013 12:01, celkem upraveno 1 x.

johny

Příspěvekod johny » 25 únor 2013 09:19

Zdeněk-TEO píše:Může být špatně nastavený tisk pdf-ka. Nastavení je dobré mít buď na skutečnou velikost nebo na měřítko stránky - žádné. Ono to vždy záleží na druhu tiskárny a jejího ovladače, který používáš.

Hej, to je pravda, ale iba na dosiahnutie správnej mierky.. Tým že to je všetko na jednom liste, tak to bude buď menšie alebo vačšie, ale sedieť to bude... Jedine ak by printer zvoli amorfný pomer zmenšenia a celé to nejako sploštil... ale to PDFko defaultne ani nijak inak nerobí...

Skúsim ešte nový list a ak to nepôjde, tak to o kúsok skrátim...

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 25 únor 2013 10:59

Upřesním rozměry běhounů a bočnic koleček tohoto modelu. Rozměry jsou +- desetinky setinky. Po vytištění ještě neslepené: Zadní kola běhoun 85,4 x 15,3 a průměr bočnice v placatém stavu 28,9 přední kola běhoun 80 x 11,3 a bočnice průměr 27mm. No a myslím, že by to mělo pasovat, už si nepamatuji zda jsem musel při lepení modelu dělat nějakou opravu.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

ninakmis

Příspěvekod ninakmis » 25 únor 2013 12:03

A co skusit bocnicu tak ako je zlepena navlhcit a nechat preschnut pod nejakou rovnomernou zatazou? Obluk bombirovania by sa znizil a o trochu by narastol obvod..

johny

Příspěvekod johny » 26 únor 2013 14:19

Zdeněk-TEO píše:Zadní kola běhoun 85,4 x 15,3 a průměr bočnice v placatém stavu 28,9 přední kola běhoun 80 x 11,3 a bočnice průměr 27mm.

Vytlacene znovu... rozmery sedia... druhy pokus zacne hned ako bude na to cas :)

Zase prilis to splostovat nepojde... jednoducho som to bombiroval dovtedy kym sa mi nestretli kraje bocnice... A v tomto stave mi to nesedelo... Ak to takto bude znova tak sa skratia plaste... Kazdopadne, na nacvicenie techniky dobra vec :) uz som vyskusal asi 5 sposobov bombirovania... v rukach, cez nocnice, rucku skalpela... :) a este aj tie nepodarky co nesedia vyzeraju lepsie ako modely z rokov 80tych, alebo starucky zozltnuty McLaren zo Zenitu kde som lepil prvy krat profilove pneu :)

Tak vdaka za rady a pomoc... mam 4 strany s kolesami, pokusy zacinaju :)

johny

Příspěvekod johny » 01 březen 2013 15:23

No k lepeniu som sa ešte nedostal... ale pohral som sa trochu s PDF a Corelom...

a výsledok ku ktorému som prišiel:

Z bočnice som vyrobil iba krivku, spočítal jej obvod a vyšlo 84,36mm
Plášť má dĺžku 85,493mm - čo robí rozdiel asi 1,133mm - čo je asi presne to, čo vravel Lucas80 - polovica prvej chlopne... na obrázku je to ten biely pásik na plášti...

Obrázek

Viem, je to veľmi málo, ale dosť na to aby pri čo i len trochu nepresnom vyrezaní, alebo vytvarovaní prepadla bočnica plášťom :) Takže skrátim a skúsim znovu... a dám si pozor... Keď človek lepil pneu ešte s chlopňami, nebolo to tak viditeľné a citlivé na presnosť :)

miro

Příspěvekod miro » 01 březen 2013 17:00

Nakonec stejně přijdeš na to, že nejlepší je použít tento postup http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=754. ;)
Takže nemarni čas výrobou křivek a radši si nařež pásky ... :D
Pod nožem: Ferrari F93, 1993, Jean Alesi
Hotovo : 99
Buffer : hodně (něco na důchod ...)

Zpět na