Prosba o pomoc - formule Chevron

Pokecejme o modelech
Jirka Z.

Prosba o pomoc - formule Chevron

Příspěvekod Jirka Z. » 11 březen 2013 14:45

Ahoj všem.

Jak již v sekci o výstavách TEO a Tomys nakousli, na letošní Model Hobby bychom rádi dotáhli formulový vůz Chevron B42. Pro účely naší výstavy bych rád udělal zjednodušený model tohoto vozu. Je Vás zde spousta odborníků na formulové vozy. Proto teď k mému dotazu: nemáte někdo plánek nebo technické (zejména rozměrové) údaje vozu? Nemusí se jednat jen o Chevron B42 - automobilka v té sezoně soutěžila v poháru F1 s vozem Chevron B41 a v poháru F3 s B43. Vím, že vozy se lišily spoustou věcí, ale vzhledově jsou v podstatě velmi podobné až stejné. Alespoň tedy z pohledu obyčejného návštěvníka, kterému se model dostane do ruky. Pokud byste mě mohli s tímto pomoci, byl bych Vám vděčný.

Děkuji. Jirka Z.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o pomoc - formule Chevron

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 11 březen 2013 16:46

Jé Jirko strašně se omlouvám. Z důvodu, že se zrovna pár dní potýkám se zdravotními problémy, podařilo se mi tohle nějak odsunout na vedlejší kolej. Jen doplním myšlenku Jirky: Chtěl by vytvořit jednoduchý model, který by se mohl na model hobby snad rozdávat jako poutací a reklamní letáček, kdy by si návštěvník mohl modýlek sám sestavit. Já fakt na to z důvodů bolestí zad zapomněl.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 11 březen 2013 17:50

Tak ono nám stačí fakt jen krabičkoidní model, páč bychom rádi malý Workšopík, kde by si děti mohli zkusit patlání. Takže ne moc těžký model. Ani to nemusí být měřítkový model.
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

Jirka Z.

Příspěvekod Jirka Z. » 13 březen 2013 08:45

No to právě nechci, Tomys, aby to byl úplně krabičkový model. Jako můžu udělat na slepení kvádřík, kde z každé strany bude natištěný daný pohled na model, ale to nějak postrádá kouzlo modelu (jasně, je to jednoduchý pro naprosté začátečníky). A i když to budu připravovat jako jednoduchý model (cca 10-15 dílků), tak bych to rád udělal podle nějakých plánků a v měřítku. Pokud ale nikdo nemá žádné podklady, tak mi stejně nakonec nezbude než udělat podle fotek nějaký přibližný "vyšlismus" na stránku...

Jirka Z.

bernie

Příspěvekod bernie » 13 březen 2013 09:43

...a co foukací formule? Pamatujete si to?
Rychlá prkotina na pár minut stavby - možno drobnostvi zvednout členitost.
A spousta legrandy, kdy děti nemluví a jen funí :D

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 13 březen 2013 19:56

To by šlo.

Jirka Z.

Příspěvekod Jirka Z. » 15 březen 2013 11:04

To Bernie: Foukací formule samozřejmě pamatuju. Nicméně - pro Model Hobby chci udělat klasický jednodušší model. Podle informací od pořadatele budeme letos mít menší plochu než minulý rok. Takže vtěsnat ještě někam dráhu pro foukací formule nevidím moc realisticky. To raději plochu nechám pro výstavu modelů. A doma dětičky budou moct funět i na normální model ;)

To Schumi0003: Prosím tě, co by šlo? Ať už je to foukací formule, jednoduchý model nebo model od zdejších formulových mistrů, tak všechny potřebují podklady. A to ty tady šlo, nikoli o podobu modelu.

Nicméně - podařilo se mi na netu vyštrachat rozměry vozu a o víkendu začnu kreslit podle fotek. Takže děkuji všem za zájem, ale už jsem si to asi nějak vyřešil.

Jirka Z.

Zpět na