Příspěvekod marec » 28 srpen 2019 16:27
Už o pár dní vyjde autorizovaná kniha o majstrovi sveta formuly 1 Neznámy Kimi Räikkӧnen a portál F1.sk vám opäť prináša exkluzívny úryvok.
F1.sk prináša exkluzívne pár citátov z knihy Neznámy Kimi Räikkӧnen:
Otázka novinára: „Mnohí jazdci majú rituály spojené s prilbou, máte ich aj vy?“
Kimi: „Utieram si ju, aby som lepšie videl.“
Po kvalifikácii v Hockenheime sa Kimiho spýtali: „Aký pocit ste mali z pneumatík?“
Kimi: „Krútili sa.“
„Je úplne jedno, či prší alebo nie.“
Otázka: „Čo majú spoločné rely a formula jeden?“
Kimiho odpoveď: „V oboch sa na riadenie používa volant.“
„Nezaujíma ma, čo si o mne myslia. Nie som Michael Schumacher.“
Kimi prepásol ceremóniu, na ktorej legendárny futbalista Pelé odovzdal Michaelovi Schumacherovi pohár za prínos pred poslednými pretekmi jeho kariéry jazdca F1. Moderátor podujatia Martin Brundle sa v priamom prenose pýtal na dôvod Kimiho neprítomnosti.
Kimi: „Bol som sa vysrať.“
„Nemám v úmysle ísť do jazykovej školy učiť sa po taliansky, nie preto som prišiel do Ferrari.“
Otázka: „Aká bola najvzrušujúcejšia situácia počas práve sa skončeného súťažného víkendu?“
Kimi: „Štart.“
Otázka: „A najnudnejšia?“
Kimi: „Toto.“
Otázka: „Myslíte si, že ste dobrý sused?“
Kimi: „Samozrejme. Z pracovných dôvodov nie som nikdy doma.“
Lewis Hamilton sa tešil zo svojho prvého víťazstva na Veľkej cene a povedal, že je to lepší pocit ako sex. Redaktor sa spýtal, čo si o tom myslí Kimi.
Kimiho odpoveď: „Možno nikdy nesexoval.“
Otázka: „Ste spokojný s výsledkom?“ (Kimi nezískal nijaké body.)
Kimi: „Myslíte, že som?“
Otázka: „Čo sa dá robiť vo Fínsku?“
Kimi: „No, v lete sa dajú chytať ryby a súložiť, ale v zime rybolov nie je až taký dobrý.“
Otázka: „Máte nejaké koníčky?“
Kimi: „Zbieram oriešky.“
„Uvidíme, čo sa podarí.“ Túto vetu Kimi opakuje takmer vždy, keď sa ho redaktor pýta na preteky, ktoré sa majú konať nasledujúci deň.
Otázka: „Aké inštrukcie by ste dali nováčikom Nicovi Rosbergovi a Scottovi Speedovi?“
Kimi: „Dúfam, že sa mi dobre vyhnú z cesty.“
Kimiho sa pýtajú na stratu váhy pred začiatkom sezóny.
Odpoveď: „Neviem, nemám váhu.“
Otázka: „Aké je to štartovať z piatej pozície?“
Kimi: „Ako z piatej pozície.“
Preteky v Baku roku 2017. Kimi sa po oprave vracia z boxu na trať. Všetko v poriadku, až na to, že v aute chýba volant. Mechanik, držiaci v ruke volant, beží vedľa Kimiho auta, ale z nejakého dôvodu ho spočiatku Fínovi nepodáva. Kimi kričí: „Volant, volant! Hej, hej! Volant! Prikážte mu, nech mi ho dá! Rýchlo!“