Přerušil jsem práci na ostatních modelech a pustil jsem se do stavby Tyrrellu 011, který bych chtěl mít do Lužánek hotový. Základ tvoří vystřihovánka M. Antonického zvětšená na měřítko 1.6 a detaily se pokusím udělat dle dobových fotek, povalujících se na internetu. Stavbu začínám s mírným handicapem, ale na druhou stranu, jinak bych byl v práci a na modelaření by moc času nebylo .
Frydku, když jsem uviděl tu ofačovanou ruku, tak první co mě napadlo bylo: -Teo nasliní a tvaruje kolem prstu (platí pro měřítko 1:24) -Frydek naslintá a tvaruje kolem ruky (platí pro měřítko 1:6)
Na řadě bylo zadní křídlo. Je sice tvarově jednoduché, ale jednotlivé plochy jsou z několika (ta hlavní vodorovná tuším z 6ti) vrstev kartonu a bylo potřeba, aby pod zátěží proschly. Pro porovnání velikosti přiložen model v klasickém měřítku 1:24.
Jo, frydku, ide Ti to pekne. Ako si rozdeľuješ čas na tie tri obludy? Podľa nálady? Táto zelená je síce fajn, ale wingcars nie sú moe srdcovky. Na to modré cigáro sa teším najviac a azda ho (raz) dovlečieš aj do Brna