Dlhšiu dobu som hľadal spôsob ako vyrobiť brzdové svetlo, najprv som to chcel vybrúsiť s nejakého plastu ale nepodarilo sa mi nič nájsť z čoho by som to urobil. Niekedy som si vyrábal kabínky na lietadlá z acetátovaj fólie ktorú som mal z novej košeli, sú zasunuté pod golierom , určite ste sa s tým už stretli.
Fóliu nahrejem nad sviečkou, treba si to odskúšať a nájsť to pravé natavenie po niekoľkých pokusoch na to prídete kedy je to ok. Držím to dvoma rukami a nahrievam iba kúsok v strede dokedy sa mi to nezačne ohýbať a mäknúť.
Podľa toho aký priemer resp. tvar má mať svetlo som si obrúsil plastovú tyčinku a upevnil ju vo zveráku, hneď po nahriatí fóliu pomaly tlačím na tyčinku , netreba to prehnať lebo sa to pretrhne ale zasa je na niekoľko pokusov dokedy neprídete na ten správny spôsob.
Držím to medzi dvoma rukami ale na fotke to mám iba v jednej lebo v druhej držím foťák
Hotové kúsky si napichnem do plastelíny , kvapku červenej farby nariedim lesklým lakom tak aby to malo primeranú farbu svetla a potom ju nakvapkám do vnútra, netreba veľa lebo potom to dlho schne stačí to tenučkým štetcom alebo tyčinkou rozotrieť na steny a chytí to taký transparentný efekt.
Po zaschnutí to odrežem a vlepím.
Fotky nie sú veľmi ok je to iba mobil ale ak sa konečne dokopem dokončiť tie moje Mclareny tak dám lepšie.