Příspěvekod Paryzek » 09 únor 2014 19:47
Ať hledám jak hledám (a jestli hledám blbě, tak se omlouvám máznem to) nikde jsem nenašel běžný téma o retušování hran.Jaké používáte barvy a jak docílíte správného odstínu?
Proč se na to ptám, modelařil jsem na základce (a je mi přes 40) na střední škole to nešlo, pak práce, rodina. . .syn odrostl a odstěhoval se a já mohl po něm okupovat pokoj.Spíš se sice zabývám stavbou modelu dřevěné plachetnice, ale to dělá sem tam trochu kravál, takže po večerech toho musím nechat.A tak jsem přemýšlel že bych si sem tam slepil nějakej ten papírovej model.Z dřívějška jsem vyhrabal kupu neslepených modelů z ABC a do začátku zkusil Tyrrel P34.Po technické stránce to mám slepené tak na 2- řekl bych, ale ty bílý hrany v ohybech sem solidně doprasil.Zkusil jsem Lotus 79 a rozestavěný jsem to zatím nechal být, nedaří se mi nějak chytit správnej odstín na retuš hran.Mám k dispozici zatím jen klasické školní vodovky,temeprové barvy v tubách (malá sada 6 tub od Kooh-i-noor) a sadu akrylek (12 tub od firmy the Wall Art) jde něco z toho použít? Mimochodem, v místnosti kde modelařím mám terária se sklípkany, takže jakýkoliv "smradlavý barvy" nepřipadaj v úvahu.
Ono to nějak dopadne.