McLaren MP 4/9, 1/24, Martin Brundle GP France 1994, Marec

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
marec

Příspěvekod marec » 09 březen 2011 08:36

To KVR : Chyby som si priznal, s tym problem nemam - ide o 3 veci : 1. Zrkadlovo obratena cast sedacky (mozes uz dnes premalovat), 2. 1mm posun casti dielov 28 (mozes predlzit cimkolvek a zaciernit uz dnes 3. Zaves diel 28L je spravny a bezchybny, akurat jeho spravny nazov je 27P ako pravy spodny predny zaves.
Posledny prispevok od True Git - tu si uz myslim, ze si robi prdel. Tie diely su uplne v poriadku. Zakoncim to tym, ze MP4/9 je model urobeny v rovnakej kvalite ako hociktory iny od ineho autora. Za tym si stojim. Normalne uvazujuci clovek si z toho zoberie co uzna za vhodne.
M.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 09 březen 2011 08:45

TEO píše:Sorry. Ale není to jedno. Ty si to ponatíráš, ale v tomto směru tím pádem nemyslíš na obyčejného modeláře. Ty bočnice sedačky by měly být každopádně každá separé na svou osobitou stranu!!!!! Tohle by jsem Ti jako beta tester určitě připomínkoval!

hepyno píše:Neviem ako vy, ale ja z rubu zaciernujem ciernou bez ohladu na odtien - ide o miesta, ktore nie su apriori na ociach, ale biela by do oci bila. Okrem toho, pri tejto sedacke potom hrozi, ze by som mal na nej dva odtiene ciernej, pretoze nemam ziadnu ciernu, ktora by sa sytostou aj leskom vyrovnala laserovej ciernej.
Pre buducnost to preto nevidim ako dobre riesenie.

Marec, svojou odpoveďou si dal kvr len za pravdu.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

marec

Příspěvekod marec » 09 březen 2011 08:47

Hepy kvalita je rovnaka ako napr.Spinlerova. Aj on ma na modeloch chyby. Pre buducnost urcite budem davat sedacky zrkadlovo, suhlasim s tym, ze odtiene mozu byt ine.
M.

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 09 březen 2011 09:14

to marec - dávám ti sice za pravdu, že se tu řeší na tvém modelu až úplné ptákoviny (i když chybky to v některých případech jsou), ale neber to tak tragicky. Myslím, že převážná část tohoto fora je ráda, že je tu tento model a spousta se nás těší na tvého Renaulta. Takže klid a neřeš jestli má ten či onen autor víc chyb nebo ne. Trochu mám pocit, že ti stále leží v žaludku ten Jordan 191, se kterým tě MF předběhl. Ale to je stará historie a nemá se smysl k ní vracet. Nakonec černá verze je stále volná.

Jinak od True Grit mi to přijde jako řízená provokace :lol: Vypadá to, že se zeregistroval jen aby tě společensky znemožnil :lol: Nejsem žáden přeborník v angličtině, ale jeho anglická mluva mi přijde hodně česká :wink: Tak nějak mi to vlákno začíná připomínat vlákna z doby nedávno minulé, kdy se nám také jeden uživatel snažil naznačit, že jsme všichni úplně neschopní...

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 09 březen 2011 09:42

Tomáši,
pomocí Jirky jsme lokalizovali IP adresu modeláře True Grit. Modelář je z města Valmiera státu Latvia.
Proto ta slovanská angličtina :wink:
Jelikož vím že jsem nikdy do tohoto města a státu modely neposílal a nejblíže jsem poslal modely do města Vilnius státu Lithuania, existuje jistý předpoklad, že modelář nevlastní originální vystřihovánku.
To nic nemění na faktu že za připomínky jsme vděční, nicméně pokud tento modelář opravdu porušuje pravidla tohoto fóra, mohl by být klidně zablokován.
Fotografií originálního modelu se neprokázal a vyžadovat ji nemá smysl protože si fotku sežene od jinud...
Karbonová struktura je past na domácí tiskárny, které i přes dobrý sken, nedokážou strukturu karbónu dobře vykreslit.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 09 březen 2011 09:46

marec: vysvětlení beru a chápal jsem ho už předtím a psal jsem, že s tím nemám problém. Tedy až na tu L/P, stojím si za tím, že označit L pravou stranu a naopak, je z hlediska modeláře přinejmenším zavádějící a matoucí (to, že došlo k záměně dvou čísel v návodu, taky dokážu pochopit).

K tomu dalšímu. Vítám všude, naposledy jsem to psal u Ferrari 640, konstruktivní připomínky ke kvalitě modelů, ať už po stránce konstrukční či věrnosti předloze. Pokud máš připomínky k cizím modelům, použij na to sekci Recenze či přímo Beta stavby. Navážet se ale do kvality cizích modelů jen, abys zlehčil vlastní chybu, považuju za velmi nehezké a neprofesionální.

Rovněž použitý slovník "si robi prdel" považuju při komunikaci se zákazníkem za nepříliš vhodný slovní obrat, bez ohledu na to, kde je chyba.

Ad True Grit - jestli jsem správně pochopil Jarka, tak jeho mateřským jazykem je ruština, což potvrzuje i to, že našemu jazyku rozumí. Jazykové chyby dokážu najít i ostatních posledních anglických příspěvků, v každém případě je ale přelouskat dokážu. EDIT: Tak píšu moc pomalu, něco podobného ruštině :)

marec

Příspěvekod marec » 09 březen 2011 10:05

To KVR : suhlasim s Tebou az na lavu a pravu stranu, nefixujem to na realne auto ale na realny model, na ktory sa pozeram spredu, to je fakt vec nazoru. Mohol som to nechat ako to mal Alda v bete, kopec cisel a nikomu by to nevadilo. Ja si za tym stojim, ze takto s L,P je to teraz prehladne a budem to takto riesit dobuducna.
Nemozem vsak dovolit aby sa z mojho modelu vytvaral dojem ze je nekvalitny. Chyby som si priznal a proti ociernovaniu sa musim branit tym, ze moj model nie je o nic horsi ako ostatne.
M.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 09 březen 2011 10:15

To all: oprava boků pneumatik Bridgestone od Petra Špinlera bude, prosím vydržte. Budou ke stažení na stránce autora nebo PKAA.

Jinak, trochu mě tato diskuze připomíná hon na čarodejnici /Marce/. Ty chyby nejsou nijak zásadní, aby nešly doma opravit. Samozřejmě, jsou tam, ale ruku na srdce......., kdo z nás chyby nedělá?

To, jak se k tomu Marec měl /poukazování na chyby druhých/ neřeším, to je věc jeho a jeho svědomí......

PK

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 09 březen 2011 10:32

Obrázek
Ještěže má jen jedno oko :lol: I tím rozpozná 0,13mm :shock:

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 09 březen 2011 10:42

marec: L/P je ok. Ale, když si budeš hrát s Barbie, budeš tvrdit, že její pravá ruka je levá jen proto, že se na ni díváš zepředu? Máme nějaké normy, podle čeho posuzujeme, co je levá a co pravá, a neměli bychom na ně zapomínat jen proto, že jde o model...

marec

Příspěvekod marec » 09 březen 2011 10:54

To KVR: Stale si myslim ze je to vec nazoru. Nikde nie je napisane ze to ako to vnimame pri velkych autach to tak musi byt na modeli.
To p.Krejci : Dik za konstruktivny pristup. Jedna vec vsak bije do oci. Ked niekto napise ze chybu na modeli mam ja, to je v poriadku. Ked ja napisem ze iny modelar ma chyby v modeli, to uz v poriadku nie je. Toto nie je ferove.
M.

True Grit

Příspěvekod True Grit » 09 březen 2011 11:12

11111 píše:Fotografií originálního modelu se neprokázal a vyžadovat ji nemá smysl protože si fotku sežene od jinud...
Karbonová struktura je past na domácí tiskárny, které i přes dobrý sken, nedokážou strukturu karbónu dobře vykreslit.

Obrázek
@Tomas Vyslouzil
did you read my article? There is spoken about 0,13 cm, not 0,13 mm.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 09 březen 2011 11:42

Marec..., my si asi stále nerozumíme :D
Četl jste někde třeba od Michal Antonického něco v tomto smyslu:

ano, mám na modelu chybu, ale Marec ji na MP4/9 taky má.........

Viděl jste někde něco podobného????????????????????????????????????
Já ne. Tak se proboha neodvolávejte na chyby druhých...., řeší se tady v tom tématu Váš model.

Nicméně....., svůj názor neměním, chyby tam jsou, myslím si, že nejsou nijak zásadní a trvám na tom, že chyby děláme všichni, mě nevyjímaje!!!!!

Doufám, že nyní už Vám je jasné, co jsem svým příspěvkem mínil. :D
PK

marec

Příspěvekod marec » 09 březen 2011 12:08

Ano, rozumiem tomu. A verim ze rozumiete Vy tomu, ze tak ako sa tu navazaju do MP4/9 sa doteraz nikto nenavazal do Vasich predanych modelov.
M.

Tomas Vyslouzil

Příspěvekod Tomas Vyslouzil » 09 březen 2011 12:18

True Grit píše:did you read my article? There is spoken about 0,13 cm, not 0,13 mm.

Není ti divné, že 11111 i já jsme pochopili tvůj nákres zcela identicky? Tedy že zpracováváš model v měřítku 1:240? Jinými slovy - ve tvých nákresech jsou chyby :wink:

Kótování na strojnických výkresech
Kótování patří k nejzodpovědnější práci při kreslení výkresů. Vyžaduje znalosti technologie výroby. Správné a účelné kótování usnadňuje čtení výkresů, výrobu a montáž.
- Při výrobě se žádný rozměr nesmí z výkresu odměřovat ani počítat.
- Každý prvek má být na výkrese kótován pouze jednou.
- Kóty se umisťují v tom pohledu nebo řezu, v němž je jasný jejich vztah ke kótovanému prvku.
- Kóty téhož prvku se umisťují pokud možno do jednoho obrazu.
Základní pojmy a pravidla kótování
Kóta – číselný údaj určující požadovanou velikost rozměrů nebo polohu předmětu. Na výkresech se kóty zapisují v milimetrech bez označení „mm“. [mm] Úhly kótujeme ve stupních, minutách a vteřinách, např. 10°15´45´´ nebo 0°25´11´´.
Kótovací čára – kreslí se rovnoběžně s kótovaným předmětem nebo jako kruhový oblouk se středem ve vrcholu úhlu. Ohraničí se šipkami nebo úsečkami.

Zpět na