...aj vzhľadom na poslednú sériu vydaných modelov P.Š. (tiež som si objednal a už "dávno" mám doma) a "problémov" s nimi, mi to nie je stále jasné:
- kto je vlastníkom autorských práv modelov P.Š..?
- čo je vydavateľstvo PKAA? ...žiadnu takú firmu som na nete nenašiel.
- prešiel si vydavateľ pred vydaním posledných noviniek vlákno napr. beta stavby MARCH 731 G GP USA 1973? ...pripomienky a ich sľubované zapracovanie?
A ešte poznámka k cenám a práci autorov modelov (riešené vo vlákne o novinkách PKAA), ...aj keď ja osobne kúpim od P.Š. všetko, o čo budem mať záujem (a neriešim detaily reklám na tak brutálne zjednodušenom modely)
Ale porovnávať cenu kovových alebo plastových modelov (1:24) s papierovými sa prosto nedá (podrobnosti modelu, výroba foriem, PÚ kovových modelov, balenie, ..., množstvo vyrábaných kusov) !!!.
Dá sa ale porovnávať cena a kvalita papierových modelov. A tu si tiež myslím, že PKAA tak trochu ušiel vlak: ak si porovnám napr. Riper Works, alebo Mass, Modely F1 Rada R. a Yankie models : rozsah modelov, obálka, info o predlohe modelu, foto, ...
Otázka je, ako to ktorý vydavateľ myslí vážne, či chce to robiť profesionálne. Alebo si chce len tak trochu bokom privyrobiť a čaká že 100 predaných modelov mu zaplatí prácu autora aj tlač.
... alebo to robí ako koníčka a až tak veľmi nerieši ekonomiku.
Veľa napovie aj "klik" na stránku vydavateľstva...
... v poslednej zbierke sa objednalo 50 balíčkov.
... len ďalší názor do diskusie, bez nároku na pravdu všehomíra
...a všimli ste si, že je tu prezentované minimum (zlepených) voľne dostupných modelov???