Příspěvekod Robert Blaschke » 09 březen 2022 13:24
Stále znovu sa na rôznych fórach objavujú otázky na to, ako Honza Brauner robí kolesá... Tak som si povedal, že jeho odpoveď, ktorú už uverejnil v rôznych stavbách, by mala byť aj tu. Tak ju tu na drzovku skopírujem:
sob dub 04, 2020 12:34 pm
"Dino se ptá na kola a lakování. Již jsem tady o tom párkrát psal, rád to zopakuji, neboť postup stále upravuji.
Úvodem je si třeba říct, že na kolech strávíte cca den práce. Já se snažím, pokud to jen trochu jde, lepit disky a pneumatiky samostatně.
To pak umožní finální lakování rozdílnými laky.
Postup lepení -
1. běhouny pneumatik (laserové nebo papírové) podlepím jednou vrstvou stočeného papíru 120g/m.
2. bočnice pneu podlepím kancelářským papírem
3. slepím si disky, opatřené ráfky
4. do proschlých běhounů vlepím pomocné bočnice "Teova typu" (musí být co neprěsnější, vnitřní otvor si odzkouším na discích)
5. bombírované bočnice ještě vlké, hned lepím na pneu (bombírovat je třeba za pomocí slin, voda nefunguje!) Hranu mezi bočnicí a běhounem, hned po nalepení bočnice zaoblím pomocí nehtu a kovové tyčky.
Hotové pneu po proschnutí natřu barvou Revell Aqua color 09.
Po proschnutí přestříkám dvěma vrstvami laku Very Well! - Matt.
Disky lakuji, stejně tak i celý model, lakem Very Well - Lesk. Toť vše."
čtv bře 25, 2021 4:19 pm
"Hotové pneu po proschnutí natřu barvou Revell Aqua color 09. Po proschnití přestříkam dvěma vrstvami laku Very Well! - Matt.
Disky lakuji, stejně tak i celý model lakem Very Well - Lesk. Revelku ředím vodou z kohoutku. Agamy jsem kdysi používal, ale revelka je pro mne lepší."
čtv lis 02, 2017 2:38 pm
"Pneumatiky přetírám acrylovou barvou Revell č.9, pak přelakuji matným lakem Very Well.
Nic nebrousím, ani nekytuju. Hrany pneu jsou jen zaobleny pomocí nehtu."
...
05 květen 2022 09:18
"...laky od Tamiya, ty teď používám na finální vrstvu u gum. Ve spreji - TS80 - Flat Clear."
Naposledy upravil(a)
Robert Blaschke dne 01 září 2022 11:44, celkem upraveno 5 x.