+ Luboš Pecháček

Vše, co se týká skutečné F1 - vozů i pilotů
Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

+ Luboš Pecháček

Příspěvekod Jirka » 03 duben 2007 20:00

Dnes 3.4.2007 zemřel Luboš Pecháček, komentátorská legenda závodů F1. Televizní přenosy závodů F1 ze 70. a 80. let budu mít už navždy spojené s jeho nezaměnitelným hlasem.
Čest jeho památce :cry:

http://new.formule.cz/formule/index.php ... lanku=8688

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 03 duben 2007 20:26

Ano,ano máš pravdu.Jeho nezaměnitelný hlas patřil k motoristickým pořadům ČT.Také se připojuji a říkám čest jeho památce.ZD. :cry:
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

kamen

Příspěvekod kamen » 10 duben 2007 11:55

Tv Nova mu pred pretekmi venovala peknu spomienku. Good job, boys!

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 10 duben 2007 12:37

Já jsem částečně vyrostl na panu Pecháčkovi (říkám částečně, protože jsem měl to štěstí, že jsem chytal ORF a tak většinu závodů 80. let jsem měl v přímém přenosu).
V komentářích k jeho úmrtí je pan Pecháček vynášen do nebe za svůj zasvěcený komentář a všem následovníkům je dáván za vzor pro svou fundovanost. Mé vzpomínky jsou o dost jiné.
Panu Pecháčkovi pro hledání ve statistikách unikalo dění na trati. Přes pořadí uveřejněné na obrazovce často tvrdil něco jiného, většinou říkal pořadí o několik kol dozadu... Škoda, že není možné si poslechnout (celý) jeho komentář z nějakého závodu ze 70. či 80. let, mnoho lidí by určitě bylo překvapeno, jak vypadal. Řeknu něco, s čím nebudete souhlasit, ale já to tak cítím - pan Pecháček nebyl lepší nebo horší komentátor než ostatní naši komentátoři F1 (mimo pana Nikodýma, to byla katastrofa), má ale jeden primát, který mu nikdo nevezmě - byl první...

René

Příspěvekod René » 10 duben 2007 14:34

No čo ja sa pamätám tak často nesedeli ani tie štatistiky ale mám na to obdobie pekné spomienky a mne sa jeho komentovanie páčilo.

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 10 duben 2007 17:57

Achard píše:...Panu Pecháčkovi pro hledání ve statistikách unikalo dění na trati. Přes pořadí uveřejněné na obrazovce často tvrdil něco jiného, většinou říkal pořadí o několik kol dozadu... pan Pecháček nebyl lepší nebo horší komentátor než ostatní naši komentátoři F1 (mimo pana Nikodýma, to byla katastrofa)...

Jardo, nikdo tady netvrdí že byl nejlepší, ale třeba zrovna Nikodýmův hlas si po ani ne 2 letech už nedokáži vybavit, ale Pecháčkův si i po té spoustě let vybavím okamžitě

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 10 duben 2007 18:44

Já si taky pamatuju jeho komentář..často se seknul... nadával sem ... jenže je pravda,že neměl ve své době konkurenci... a určitě to bral i přes své chyby hodně srdečně
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

T.O.M.

Příspěvekod T.O.M. » 16 květen 2007 11:24

Pro mě sledování závodu Formule 1 = komentář pana Pecháčka.

Chyby dělá každý, to neřeším, vzhledem k možnostem mě příjde i dnes jeho komentář velice kvalitní (jistě je to relativní).

Jeho hlas měl zvláštní náboj, také to nebyl ani v době prvního závodu co komentoval žádnej mladej "hopan" ale muž v nejlepších letech. Naposledy jsem ho slašel loni při VC Turecka - a upřímně vzato mě šokoval jaký měl pořád ještě zájem a přehled.

Taktéž jsem na netu našel pár jeho komentářů k loňské sezoně - nemusím nutně se vším souhlasit ale musím uznat že i ve svém pokročilém věku dokázal naprosto přesně formulovat a jít k jádru pudla.

Pro mě je pan Pecháček King.

PS: počkám si až mě bude taky 80 let a uvidím jak na tom budu, pak nad panem Pecháčkem nejspíš smeknu svůj duševní klobouk ještě jednou.

Zpět na