asi se shodneme na tom, že na tomhle fóru se dá najít spousta námětů a nápadů na vylepšení modelů.
Přiznám se, že mě před nedávnem velice zaujal jeden z Jarkových nápadů.
Nemyslím jeho "stavbu trochu jinak" - to je na mne zatím příliš silná káva - ale nápady u Vlčaččina Williamsu FW21.
Tak se tu pokusím zdokumentovat zase svoji stavbu trochu jinak...

Na řadu přišel notoricky známý kousek - Brabham BR42 - tentokráte v provedením s č.208, se kterým jela jedna z mála žen v F-1 Lolla Lombardi.
Při stavbě jsem vycházel z předpokladu, že nejvíce problémů je, když se model zkroutí... a to se stává nejčastěji nepřesností při lepení... A právě jeden z Jarkových příspěvků mi vnukl nápad, jak tomu předejít...
Základem stavby je ofotit si vystřihovánku ještě nejméně jednou - klidně i černobíle a na obyčejný papír.
A tuto ofocenou vystřihovánku, podlepenou kartonem (v tomto případě jsem použil obal od kojenecké lahvičky AVENT, ale poslouží cokoli jiného

Ale dost povídání - názorněji pomohou fotky...
Takhle vypadá klasický začátek Brabhamu - dělal ho na tomto fóru už snad každý:

A tohle je pohled zespodu - dovnitř je vlepený ofocený a patřičně ostřižený podvozek - na skutečný podvozek si tento celek už sedne snadno:

Podobné je to s předkem vozu - bočnice jsou originál, spodek, vršek i styčná plocha s kokpitem jsou kopie podlepené kartonem a vlepené zevnitř...

No a takhle to vypadá zkusmo přiložené dohromady...

Tohle by bylo k začátku stavby - Další obrázky budou následovat..