Příspěvekod j.brauner » 24 září 2017 06:17
Mates, já snadno vybuchnu, ale rychle chladnu. S tím skenováním ti nevím, obávám se, že naskenovaná stříbrná bude pěkně hnusná.
Nemám již další výtisk sešitu, tak své závěry nemohu potvrdit, ale přesto si myslím, že jsem našel cestičku. Pravda není pohodlná.
To, že Jarek použil tento papír, mu kdosi poradil. Podezírám tiskaře, který se chtěl zbavit zásob. Nic ve zlym, ale na papíře nedrží tisk ani lepidlo.
Rozmazávající se tisk určitě vyřeší jemné přelakovaní před započetím prací. Tisk se k lakum chová velmi příznivě a již po první vrstvičce vytváří
nádherně lesklý povrch. Snad to pak při lepení nebude praskat. Druhou možností jsou rukavičky do tanečních.
Bez podlepení veškerých (opravdu všech) dílů to nejde. Čím a jak podlepovat, toť oč tu běží.
Jediné tuhé lepidlo, která na tomto papíře drží je Pentel Glue Stick (kde jsem ho koupil, nevím). Ostatní lepidla po několi dnech přestanou držet.
Projevuje se to lupnutím při vyřezávání či tvarování jednotlivých dílů (získal jsem alergii). Pokud někde neseženete Pentel (mým testem prošlo 12 tyčinek), nezoufejte, jde to tou klikatou cestičkou. Musíte si podlepit jen to, co v dohledné době (jeden až dva dny slepíte), pak to klasické lepší
tyčinky vydrží (doporučuji tyčinku Herkules). Vytvarované a slepené díly se pak již nerozlepují (pokud je ovšen nechcete nějak upravovat, to
pak přeji pevné nervy). Při podlepování se Vám šmikajda určitě zvlní, ale nezoufejte, při tvarování se to vyhladí.
Při lepení na potištěnou plochu je i bílé plochy potřeba opatrně oškrábat, ten papír je opravdu moc hladký. Používám Herkules.
A jaký papír. Tady jsem udělal jednoznačně chybu. 120g nééééééééééé. Tedy krom bočnic a běhounu pneumatik, tam prosím ano.
Na zbytek modelu postačí obyčejný kancelářský papír 80g, ale asi i jaký koli tenčí papír.
Co naplat, slepit se to dá. Takže, pevné nervy a hrrrr na ně.