Tak musím se s vámi podělit o novou věcičku, kterou jsem si pořídil. Je to knihařský děrovač se třemi nástavci. Hned jsem ho zkusil tady na 2001. Funguje parádně. Osa je na závitu takže člověk tlačí směrem k podložce a nástavec se točí kolem své osy , takže vlastně papír krásně řeže. A to bez problému i klidně několik milimetrů materiálu. Oproti děrovacím kleštím nedeformuje papír. Takže na kulaté otvory ideální. Nic lepšího jsem zatím neviděl. Koupil jsem to ve výtvarných potřebách v Brně. ...teď mě napadá že s tímto nástrojem se dají krásně dělat nýtky k modelům.
Naposledy upravil(a) Umberto dne 23 srpen 2017 20:26, celkem upraveno 1 x.
Co se týče té děrovačky , tak mě stála 380kč, na tom e-shopu to mají dost drahý, když k tomu ještě připočítám poštovný.
...slepil jsem střední část kajaku. Všechno jsem lepil natupo , nedokážu si představit že bych v takové gramáži používal chlopně. Má to svoje výhody, hrany a napojení jednotlivých dílů mají krásný čistý přechod.
Tak bohužel uzavírám toto vlákno. Bočnice mi vůbec nesedli. jako by byli celkově menší a nešly napasovat na kostru a kolem kokpitu. Chyba je urřitě u mě, ale nevím kde:-( Celkem mě to mrzí protože model slepitelný je ...Honza je toho důkazem. Tak příště u dalšího modelu:-)