Marek píše:Autorů není mnoho a tímto jich vícero rozhodně nepřibude.
Ak má odrádzať autora to, že ľudia nie sú spokojní s tým, že im pošle niečo iné ako im sľúbil, tak ďakujem pekne...
Naopak, ak má papoušek pravdu, že reakciou autora na (oprávnenú) reklamáciu je hnev a vyhrážky zákazníkovi (u niektorých aj naplené, preto sa nediv frýdkovi, že to možno berie osobne), že mu už nebude posielať modely, je to silná káva. Ak má niekto ambíciu robiť biznis, nech to robí ako má, t.j. predáva aj nesympatickým zákazníkom, prijíma reklamácie, komunikuje so zákazníkmi, vybaví objednávku obratom a nie až o mesiac (ako pri predchádzajúcich objednávkach, keď sa človek dopytuje kedy budú model a dozvie sa, že sa budú nasledujúci týždeň tlačiť), zákazníka v prípade omeškania na svojej strane odškodní, informuje a ospravedlní sa ak nemôže splniť to čo sľúbil, atď., proste správa sa ako seriózny predajca. Inak platí, to čo napísal Ali, pretože keby toto urobil nejaký iný eshop, každý asi poriadne zváži, či to s ním skúsi znova.
Autor tu má pekný priestor zistiť dopyt a nálady zákazníkov, len ich musí chcieť počúvať.
Marek píše:A taky vím, že touto - veřejnou - cestou se nic nevyřeší. Bohužel některé zdejší diskuze jsou toho důkazem.
Toto je diskusné fórum o modeloch F1, prečo by sa potom nemohli užívatelia podeliť s dojmami a skúsenosťami s tým, ktorým predajcom?
Marek píše:Pokud se Rado nemůže vyjádřit
Ale Rado sa môže vyjadriť, je registrovaným členom tohto fóra a keďže odpisuje na emaily, prístup k internetu má

To, že sa mesiac neprihlásil a neprečítal si, čo sa tu popísalo nie je vina tých, ktorí sem prispeli.
A teraz k téme.
Mne zásielka dnes dorazila, a miesto zviazaného kompletu som tiež dostal zložku jednotlivých modelov. Argument "...prý to každý stejně rozebere a dá do šanonu..." u mňa neobstojí, pretože ja som komplety nerozoberal, ale odkladal do archívu vcelku. To že zviazané neboli by ma až tak neštvalo, hrebeňovou väzbou si ich môžem zviazať v práci, nepríjemne ma však prekvapila "obálka", ktorá je spojená spinkami a teda je do hrebeňovej väzby nepoužiteľná...
Oželel by som tiež fotky auta z promostavby, ktoré sme mali možnosť zhliadnuť už tu a pôdorys s bokorysom, ktoré sú mimo mierky.
Kvitujem to, že mi Rado sám od seba pribalil opravené listy ku kompletom Tyrrellu 010, pri ktorých som si ani sám nevšimol, že druhá strana mala byť tlačená farebne - na druhej strane však musím rozoberať hrebeňovku aj pri týchto modeloch...