Surtees TS16 / PKAA / P.Špinler / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
silk

Příspěvekod silk » 10 březen 2011 16:26

Délku jsem si vypočítal z nákresu. Dal bych ho sem, ale nefunguje postimage. Délka mi vychází na 11,8 mm s podlepením tak, jak hovoří návod. Ale to nebylo to hlavní, problém je ve zkosení seříznutí na obou stranách, dole u tlumiče mi vychází menší a nahoře je zcela špatně, má být rovnoběžně s dolním, aby vznikla ploška a mohly se přilepit k dílům 30 a 31. V návodné kresbě je totiž špatně vyznačeno, že tlumiče se mají v horní části přilepit k bočnicím, což je chyba a z té pramení ponechání šablony v tomto špatném sklonu zkosení. I v návodu se uvádí, že díly 30 a 31 jsou plošky na uchycení tlumičů. A na bočnicích přilepení tlumičů vyznačeno není.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 10 březen 2011 18:24

to silk: díky, už mě je to asi jasný. Délka by dejme tomu mohla být v pořádku, ale jsou blbě naznačeny sklony seříznutí tlumiče. Ty jsem nekontroloval, to se přiznávám.
Díky za Váš čas a připomínku.

PK

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 10 březen 2011 22:36

Já vím, že to sem tak úplně nepatří, ale stejný "problém" jenom v opačném gardu jsem teď řešil u Press version Brabhamu BT45 - délka zřejmě souhlasí, ale seříznutí je na vystřihovánce naznačeno jako by byl přední tlumič lepen na horní rameno, ale on se lepí na bok vozu...

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 11 březen 2011 08:12

Hm, na tohle jsem už taky párkrát narazil, přinejmenším u těch BT45 a TS16, které už jsem lepil. Ale z důvodů, které byly uvedeny (podlepení, modelářská nepřesnost, jiné úpravy), stejně na šablony příliš nespoléhám, jak tlumiče, tak i osy. Na druhé straně by to samozřejmě mělo aspoň +- sedět, když už to tam je ;)

PS: Za sebe jako modeláře: Hlavně prosím nedělejte žádné blbuvzdorné úpravy proti podlepení. Raději budu mít trochu práce navíc se zkracováním tlumiče než dávat dohromady zbytečně komplikovaný závěs. Ty současné jsou jednoduché a přesto efektní...

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 11 březen 2011 10:24

to all: raději se na to podíváme. Mohlo se taky stát to, že se nám tam vloudila "šablonka" z jiného typu např.BT, kde může být jiný tvar seříznutí a délka.

Zkoušel jsem toho Surteese, jenom narychlo a vyšlo mě to tak, že na jedné straně zavěšení je to na minimální úpravu délky, ale na druhé už byl problém. A nedokážu říct, jestli je to tam blbě namalované nebo je to moje chyba.

V každém případě se omlouvám za způsobené komplikace.

PK

Zpět na